Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Ιαν 2012


Κατοχικό έτος 2. Άλλοι καιροί πια. Φαινομενικά, λίγα πράγματα ίσως δείχνουν να άλλαξαν γύρω μας. Πάλι τα Χριστούγεννα ήρθαν και πέρασαν, πάλι φωταγωγήθηκαν οι πόλεις, πάλι στολίστηκαν τα σπίτια και τα μαγαζιά στην αγορά. Στην πραγματικότητα όμως, όλα είναι διαφορετικά πλέον. Άλλοι καιροί ζυγώνουν πια – και άλλα ήθη…

Κατοχικό έτος 2. Θυμήθηκα τώρα που τέτοιες μέρες πριν από λίγα χρόνια κατέθετα – στην ίδια ακριβώς σελίδα – κάποια πικρά σχόλια για το πραγματικό (και τόσο τραγικά ξεχασμένο) νόημα των Χριστουγέννων. Πικρά σχόλια για την ανόητη φενάκη των ρεβεγιόν, για τη μάταιη και κούφια λάμψη στα φωταγωγημένα μπαλκόνια, για την κενότητα στις ευχές, για τον φαεινόσχημο ζόφο των απηνώς συνευαζόντων. Πικρά σχόλια για μια γιορτή που εδώ και πολλά χρόνια κατάντησε πλέον ανέορτη. Νεκρή και άλογη, χωρίς τον Λόγο. Κενή, δίχως τον Κενωθέντα…

Κατοχικό έτος 2. Κι όχι ότι όλα αυτά έχουν πια βέβαια πάψει να ισχύουν. Μα δεν ξέρω πλέον πώς θα είναι καν φέτος οι ρεβεγιόν, ούτε ξέρω πόση περίσσια θλίψη θα κρύβουν μέσα τους των μπαλκονιών τα εόρτια λαμπιόνια. Ίσως τόση, όση ακριβώς θα εμφορεί τα βλέμματα των απολυμένων, τις σκονισμένες τζαμαρίες των μαγαζιών που κλείνουν, τα χαμένα όνειρα αυτών που καταστρέφονται. Βαριά, πανσθενουργός η κατάθλιψη απλώνεται παντού και συναντά μονάχα την απτή αχλύ της αποδυσπέτησης. Κι όταν κάποτε υποχωρεί η ατονία της απόγνωσης – μέσα σ’ αυτή τη μαζικώς εξαπλούμενη στην υπό κατοχή πατρίδα και κοινωνιολογικώς ιδιάζουσα, νεοφανή διπολική διαταραχή – ένα μόνο πράγμα πια την αναπληρώνει. Η έκρηξη της οργής. Που σαν καταλαγιάζει βέβαια, γίνεται και πάλι ατονία…

Κατοχικό έτος 2. Η Παρθένος εν σπηλαίω έρχεται αποτεκείν απορρήτως τον προαιώνιον Λόγον. Και την ίδια ώρα, κάποιοι υιοί της Απωλείας εν αδύτοις συνευρίσκονται αποτεκείν (απορρήτως και αυτοί) τα ζοφοπνεμένα τους σχέδια για την εξόντωση των λαών και για την επιβολή της παγκόσμιας κυριαρχίας. Τα όργανά τους είναι εδώ. Δουλικοί υπηρέτες, τυφλά και άθλια υποχείρια, που φορούν συστημικούς μανδύες εικονικής νομιμότητας και στα χέρια τους κραδαίνουν πρωτόφαντα όπλα καταστροφής: φόρους, συμβάσεις, χαράτσια, πρόστιμα, νέες συμβάσεις, έγγραφα που υποθηκεύουν και διαλύουν χώρες ολόκληρες, που καταλύουν το παρόν και το μέλλον ολόκληρων λαών. Όπλα εξουθένωσης, μέσα καταρράκωσης, όργανα καταισχύνης. Είναι όλοι τους εδώ ολόγυρα κι ακόμη μας παραπλανούν, ακόμη τους ανεχόμαστε. Κι ούτε μπορεί κανείς να πει πότε (και αν) αυτή η κόλαση θα πάρει τέλος…

Σωτήριο έτος 2011, κατοχικό έτος 2. Η Παρθένος τον Υπερούσιον τίκτει. Κι εσύ ν’ ακροβατείς ανάμεσα στην άρρητη ωραιότητα του Γλυκασμού των αγγέλων και στον αφόρητο αποτροπιασμό των καθαρμάτων. Ν’ ακροβατείς ανάμεσα στη ζήδωρη γαλήνη του σπηλαίου, εν ω ανεκλήθη ο Αχώρητος, και στην αχαλίνωτη οργή για τα μιάσματα που κατάστρεψαν μεθοδικά εδώ και δεκαετίες τον τόπο σου υλικά και πνευματικά και που τώρα εντέλει τον ξεπουλάνε πλέον κι από πάνω ανερυθρίαστα. Και να συνεχίζεις να ακροβατείς και να βουλιάζεις σ’ αυτήν την ψυχοφθόρα λύμη και να μη μπορείς ούτε κάτι μέρες άγιες σαν κι αυτές να ξεχαστείς λίγο, να πάψει για λίγο έστω η ψυχή σου να δηλητηριάζεται απ’ αυτή την απερινόητη δυσωδία. Μα πώς μας κατάντησαν έτσι; Πώς (τους αφήσαμε και) μας κατάντησαν έτσι;

Κατοχικό έτος 2. Τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Να ’ναι ωστόσο άραγε –λες, απ’ την άλλη– η ευκαιρία γι’ αυτόν τον λαό τον αμνησιακό και μπερδεμένο; Η ευκαιρία για να ξανάβρει μέσα απ’ τη φτώχεια και την κατάρρευση το ίσο του, κείνο το συνάμφω υψιπετές και χοϊκό ισοκράτημα του προαιώνιού του Τρόπου, κείνη την επί πτερύγων ανέμων άναρχη περπατηξιά του, που του την κολόβωσαν και την ευνούχισαν μερικές δεκαετίες εκσυγχρονιστικής χυδαιότητας και υλόφρονης εξηλιθίωσης; Να ’ναι θεόθεν δοκιμασία για τα χάλια μας, επιτίμιο άξιο και δίκαιο για τον εθελούσιο εκτροχιασμό μας προς τρόπους αλλότριους κι απατηλούς;

Χαραυγή κατοχικού έτους 3. Μακάρι να ’ναι πράγματι τέτοια δοκιμασία. Γιατί αυτό από μόνο του κρύβει μέσα του ελπίδα καταφανή, ελπίδα ότι ίσως έρθουμε πάλι κάποια στιγμή στα συγκαλά μας και ανανήψουμε. Κι αν δεν είναι το Τέλος, αλλά μια άγρια μπόρα απλώς, τότε θα ξαναβγεί κάποια στιγμή κι ο ήλιος. Ναι, αυτή είναι η ελπίδα – η μόνη άλλωστε που μας απέμεινε. Ου πεποίθαμεν επ’ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία. Καιρός δεν ήταν πλέον άλλωστε;

Σωτήριο έτος 2011, κατοχικό έτος 2. Τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Νέοι καιροί, άγριοι και δύσβατοι, ζυγώνουν. Καιροί οργής και θλίψης και οδύνης. Μα υπάρχει και κάτι που φεγγίζει μες στο σκότος, κάτι παυσίλυπον. Καλή χρονιά λοιπόν, αδέρφια. Καλή χρονιά, ομογάλακτοι και συνοδοιπορούντες. Έτσι μόνο εξάλλου μπορούμε (κι αξίζει) να προχωρήσουμε πια. Στηρίζοντες εαυτούς και αλλήλους και αλλήλων τα βάρη βαστάζοντες. Στη χορεία της παρέας, στη συγχορεία της κοινότητας. Όλοι μαζί στα μετερίζια μας, γρηγορούντες κι ανυπότακτοι, μέχρι να ξαναβγεί ο ήλιος. Ο εκ Παρθένου τεχθείς είη μεθ’ ημών.

Καλή χρονιά, ομότροποι, και καλή λευτεριά…

Το τουρκικό παρακράτος δίνει τις υπηρεσίες του
σε όλους τους πρωθυπουργούς της Τουρκίας
Οταν στη δεκαετία του 1990 ξέσπασε μία σειρά από μεγάλες πυρκαγιές σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι επρόκειτο για εμπρησμούς με δράστες Τούρκους πράκτορες. Εκτός αυτού, μετά την κρίση στα Ιμια, η κυβέρνηση Σημίτη φοβόταν να εγείρει ένα τέτοιο θέμα, ειδικά όταν διέθετε αποχρώσες ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις.

Το μετακεμαλικό καθεστώς είχε παράδοση σε δραστηριότητες ειδικού πολέμου. Το βαθύ κράτος γιγαντώθηκε στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ. Για τον σκοπό αυτόν δεν χρησιμοποίησε μόνο την ακραία εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι. Εκείνη την εποχή επεκτάθηκε δυναμικά στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις 3 Νοεμβρίου 1996, όταν στην περιοχή Σουσουρλούκ μία θωρακισμένη Μερσεντές καρφώθηκε σε ένα φορτηγό. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί ο υποδιευθυντής ασφαλείας και πρώην διευθυντής ειδικών επιχειρήσεων στις κουρδικές επαρχίες Χουσεΐν Κοτσαντάγκ, η ερωμένη του και ο καταζητούμενος για πολλές δολοφονίες Αμπντουλάχ Τσατλί. Ο Τσατλί ήταν στέλεχος των Γκρίζων Λύκων, μαφιόζος και συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών. Ας σημειωθεί ότι κηδεύθηκε με την τουρκική σημαία. Παρέστησαν ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και η τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τανσού Τσιλέρ, η οποία φέρεται να δήλωσε τα εξής αποκαλυπτικά: «Εμείς τιμάμε με σεβασμό αυτούς που πυροβολούν εν ονόματι του κράτους»!

Στο Σουσουρλούκ υπήρξε και επιβάτης που επέζησε. Ηταν ο Εντίπ Σεντάτ Μπουτσάκ, βουλευτής του κόμματος της Τσιλέρ, αρχηγός παρακρατικής ομάδας στις κουρδικές επαρχίες και υπεύθυνος για πλήθος δολοφονιών. Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τον νεκρό Τσατλί, ο Μπουτσάκ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι, μεταξύ των άλλων που είχε κάνει για την Τουρκία, είχε κάψει ελληνικά νησιά. Η ακροδεξιά εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», μάλιστα, το έκανε πρώτο θέμα με τίτλο «Εμείς κάψαμε τη Ρόδο».

Την εμπλοκή του σε εμπρησμούς ελληνικών δασών ομολόγησε και το στέλεχος των Γκρίζων Λύκων Χαλούκ Κιρτσί, που ήταν συνεργάτης και κουμπάρος του γενικού διευθυντή ασφαλείας και αργότερα υπουργού Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Μεχμέτ Αγκάρ. Οταν κατηγορήθηκε για εγκλήματα, για να αποδείξει ότι ενεργούσε για λογαριασμό του τουρκικού κράτους, ο Κιρτσί δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς κάψαμε και τα ελληνικά δάση».

Λίγο αργότερα, είχαμε και μία τρίτη ομολογία. Μετά τη σύλληψή του, ο κατηγορούμενος Τούρκος έμπορος ναρκωτικών Αλατίν Τσακιντζί αποκάλυψε ότι ως αντάλλαγμα για τις διευκολύνσεις που του έκαναν τουρκικές υπηρεσίες στη μεταφορά ναρκωτικών, αυτός και οι συνεργάτες έκαιγαν δάση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η επίμαχη δήλωση Γιλμάζ δεν οφείλεται, βεβαίως, στις παραπάνω παλιές ομολογίες. Οφείλεται στην πρόσφατη ομολογία του Αϊχάν Τσαρκίν, που, ως στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, είχε οργανώσει πλήθος δολοφονιών. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τσαρκίν εμφανίστηκε δημοσίως μετανιωμένος για τη δράση του και αποκάλυψε στη Δικαιοσύνη τα σημεία όπου είχαν εκτελεστεί και ταφεί Κούρδοι και αριστεροί Τούρκοι. Κατέθεσε, μάλιστα, ότι όλα αυτά τα γνώριζαν οι τότε πρωθυπουργοί Τσιλέρ και Γιλμάζ.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερεύνησε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ αποκάλυψε ότι από την έκθεση, που είχε συνταχθεί με εντολή του τότε πρωθυπουργού, αφαιρέθηκαν μερικές σελίδες. Είναι μέσα σ’ αυτό πλαίσιο που ο Γιλμάζ αποκάλυψε ότι σ’ αυτές τις σελίδες καταγράφονται στοιχεία για μυστικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και οι εμπρησμοί ελληνικών δασών.

Αναμφίβολα, ρόλο έπαιξε και η χρόνια πολιτική βεντέτα που ο Γιλμάζ έχει από εκείνα τα χρόνια με την Τσιλέρ για την ηγεμονία στον δεξιό χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιλμάζ ήταν ο διάδοχος του Τουργκούτ Οζάλ στην ηγεσία του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας και η Τσιλέρ η διάδοχος του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στην ηγεσία του Κόμματος του Ορθού Δρόμου. Ρόλο έπαιξε ακόμα και το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει για τους δικούς της λόγους ανοικτό μέτωπο με το κεμαλικό βαθύ κράτος, γεγονός που έχει διαμορφώσει ένα κλίμα το οποίο ευνοεί αποκαλύψεις σε βάρος του. Η δήλωση Γιλμάζ, όμως, υπερέβη τα όρια και εξέθεσε την Τουρκία. Οι ελληνικές αντιδράσεις, που μεταφέρθηκαν και στο Ευρωκοινοβούλιο, τον υποχρέωσαν να οπισθοδρομήσει και μάλιστα με τρόπο που δεν πείθει κανέναν.

Τί άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Βενιζέλος;

Διαστάσεις βόμβας στα θεμέλια της κυβέρνησης έχει πάρει η υπόθεση της έρευνας των δύο εισαγγελέων. Μετά την δίωξη για κακούργημα σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη ο εις εκ των δυο εισαγγελέων ο κ. Μουζακίτης εκφράζει την απορία του για τους λόγους που έκλεισε ταχύτατα η έρευνα και τονίζει πως στον Άρειο Πάγο, με τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρθηκαν στους ανώτερούς τους στο θέμα των παρεμβάσεων με ονόματα και στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η δήλωση του κ. Μουζακίτη έχει ως εξής:

«Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά

Ύστερα από όλα αυτά, είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να παραμένει στη θέση του;

Νομίζει, ό,τι “καθαρίζει” ζητώντας την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα;

Γιατί μόνον ένας αφελής μπορεί να πιστέψει ό,τι ο Υπουργός Οικονομικών δεν ήταν ενήμερος για τις δραστηριότητες του Γενικού του Γραμματέα.

Αλλά, και να μην ήταν, φέρει πάλι ακεραία την πολιτική ευθύνη, ως προϊστάμενος Υπουργός.

Άρα, δεν αρκεί η παραίτηση Καπελέρη.

Πρέπει να αποπεμφθεί και ο κ. Βενιζέλος.

Το τελευταίο είναι προφανώς ευθύνη που αναλαμβάνει και δικαίωμα που πρέπει να ασκήσει ο κ.Παπαδήμος.

Αν δεν το ασκήσει, σημαίνει ότι καλύπτει τον επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του.

Δυο ερωτήματα ακόμα:

Προς τον κ. Βενιζέλο:

Γιατί ο κ.Καπελέρης παρέμεινε στη θέση του και περιμένε υπουργική απόφαση, ενώ είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος;

Και ένα ερώτημα προς τις δικαστικές αρχές:

Ο κ. Καπελέρης θα προφυλακιστεί; Αυτός δεν είναι ύποπτος για την τέλεση νέων πράξεων;

ΚΡΤου Adrian Salbuchi

Pakalert Press

Οι παγκόσμιες οικονομικές ελίτ που κρύβονται πίσω από τις διάφορες κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών του κόσμου, έχουν βάλει σκοπό την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Υπάρχουν σήμερα 12 τουλάχιστον «σκανδάλες», που ίσως να πυροδοτήσουν τα γεγονότα που θα ολοκληρώσουν τους στόχους αυτών των ελίτ.

Πριν από μερικά χρόνια, η εφημερίδα Financial Times του Λονδίνου εξέφρασε αυτήν ακριβώς την άποψη, μέσω άρθρου του επικεφαλής συντάκτη διεθνών θεμάτων της, του Gideon Rachman. Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2009, είχε τίτλο «Έτοιμοι για μια παγκόσμια κυβέρνηση».

Τα ίδια ακριβώς σχέδια, αντηχούν και οι διάφοροι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις των Bilderberg, Council on Foreign Relations, της Τριμερούς Επιτροπής, ακόμη και αξιωματούχοι του Βατικανού.

Η μακροδιαχείριση του πλανήτη μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί τακτικούς και στρατηγικούς σχεδιασμούς, εκ μέρους ενός απέραντου δικτύου δεξαμενών σκέψης, που συνδέονται με επίλεκτα πανεπιστήμια, ακαδημαϊκούς, λομπίστες, στελέχη των ΜΜΕ, και κυβερνητικούς αξιωματούχους, με άφθονη χρηματοδότηση από την παγκόσμια επιχειρηματική και τραπεζική ελίτ.

Υπάρχουν χρηματοπιστωτικές σκανδάλες, που διακινούνται με την ταχύτητα του φωτός, χάρη στην ηλεκτρονική επανάσταση, και εξαιτίας της οποίας ανεβάζουν ή κατεβάζουν τις αγορές, τα νομίσματα, ακόμη και ολόκληρα κράτη, μέσα σε διάστημα ωρών, ή και ημερών.

Υπάρχουν οικονομικές σκανδάλες, που κινούνται πιο αργά, αφού η κατασκευή αυτοκινήτων, αεροσκαφών, ενδυμάτων, κτισμάτων, κλπ. απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Υπάρχουν πολιτικές σκανδάλες, συνδεδεμένες με το «δημοκρατικό σύστημα», που τοποθετούν κάποιους πολιτικούς σε θέσεις εξουσίας για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν οι πολιτισμικές σκανδάλες, που απαιτούν γενιές ολόκληρες για να εφαρμοστούν.

Η διαχείριση όλων των απαραίτητων διαδικασιών απαιτεί πρόληψη, και για αυτό υπάρχουν πάντα εναλλακτικά σχέδια Β, Γ, κλπ. που εφαρμόζονται όταν προκύψει ανάγκη.

Σήμερα, οι ελίτ χρησιμοποιούν ως όχημα για την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, την παγκοσμιοποίηση.

Οι 12 παρακάτω σκανδάλες είναι συνδεδεμένες και διαπλεκόμενες μεταξύ τους, με ελαστικές και ευέλικτες τακτικές, αλλά σταθερές και άκαμπτες στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων τους.

1) Χρηματοπιστωτική κατάρρευση. Από το 2008, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ζει με μηχανική υποστήριξη.

Ο Ben Bernanke, ο Timothy Geithner, η Goldman Sachs, η CitiGroup, και η JPMorganChase, σε αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤ, αποκλείεται να κάνουν το οτιδήποτε για να στηρίξουν την οικονομία και να βοηθήσουν τους λαούς.

Απλά ρίχνουν τρισεκατομμύρια στις τραπεζικές ελίτ, επιβάλλοντας τον μύθο ότι κάποιες τράπεζες παραείναι μεγάλες για να καταρρεύσουν. Γιατί; Μα επειδή δεν είναι οι κυβερνήσεις που ελέγχουν και ρυθμίζουν τις ως άνω τράπεζες, αλλά το αντίστροφο.

2) Οικονομικές κρίσεις. Σήμερα βλέπουμε τον καταστροφικό ακραίο καπιταλισμό να γκρεμίζει τις εθνικές οικονομίες, και να τις μετατρέπει σε διεθνή σκλαβοπάζαρα, που θα ζήλευε ακόμη και ο Στάλιν. Η πραγματική μας οικονομία είναι ουσιαστικά ανέπαφη, αυτή που πάσχει είναι η ψεύτικη, η επίπλαστη οικονομία του τραπεζικού, χρηματοπιστωτικού, και κερδοσκοπικού τομέα.

3) Κοινωνικές αναταράξεις. Καταρρεύσεις στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισλανδία, στην Ιταλία, κλπ που θα πυροδοτήσουν λαϊκές εξεγέρσεις στην Αμερική και στην Αγγλία.

4) Πανδημίες. Ετοιμαστείτε για περισσότερες εκπλήξεις τύπου «γρίπης των χοίρων», που θα μας οδηγήσουν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Μια καλή ευκαιρία δηλαδή, για να τοποθετηθούν τσιπάκια στα σώματά μας, και να δοκιμαστούν κάποιοι ευφυείς ιοί. Μπορεί άραγε να υπάρχουν ιοί που είναι επιλεκτικοί όσον αφορά σε φυλετικές και εθνολογικές ιδιαιτερότητες, και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δραστική μείωση των πληθυσμών;

5) Παγκόσμια υπερθέρμανση. Όσο η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε φάση μηδενικής ανάπτυξης, οι οικονομικοί «κινητήρες» μετακινούνται από την ανάπτυξη προς την συστολή της κατανάλωσης. Μήπως οι επερχόμενοι φόροι άνθρακα, θέτουν τις βάσεις για έναν μελλοντικό απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας;

6) Τρομοκρατικές επιθέσεις τύπου False Flag. Οι ελίτ χρησιμοποιούν αυτόν τον κρυφό άσσο, όποτε θέλουν να ξεκινήσουν κάποιες νέες κρίσεις για την επίτευξη των σκοπών τους. Μήπως θα δούμε κάποιες νέες επιθέσεις τύπου 9/11, για να δικαιολογηθούν κι άλλοι πόλεμοι, εισβολές, και γενοκτονίες; Μια πυρηνική έκρηξη, για παράδειγμα, πάνω από μια πόλη, για την οποία θα «φταίνε» οι εχθροί των παγκόσμιων ελίτ;

7) Γενικευμένος πόλεμος στην Μέση Ανατολή. Αυτήν την ώρα, ήδη υπάρχουν προετοιμασίες στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, και επίθεσης στο Ιράν.

8) Οικολογικά-περιβαλλοντολογικά «ατυχήματα». Το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986, ήταν η αρχή του τέλους της ΕΣΣΔ, αποδεικνύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στους ίδιους τους Σοβιετικούς, ότι το καθεστώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί επιτυχώς τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Κάτι ανάλογο έγινε και τον Απρίλιο του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού (ΒΡ), και πιο πρόσφατα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Ήταν όλα τυχαία;

9) Μια δολοφονία κάποιας σημαντικής παγκόσμιας πολιτικής ή θρησκευτικής προσωπικότητας, για την οποία θα κατηγορηθούν οι αντίπαλοι των ελίτ. Οι Mossad, CIA, και MI6, γνωρίζουν καλά αυτό το παιχνίδι.

10) Επίθεση σε κράτη παρίες. Ιράκ, Λιβύη… Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος; Το Ιράν; Η Συρία; Η Βενεζουέλα; Η Βόρειος Κορέα;

11) Κάποιο στημένο θρησκευτικό συμβάν. Η ανάγκη των λαϊκών μαζών να βρουν κάποιο νόημα στη ζωή, καθιστά τους ανθρώπους εύκολα θύματα στημένων (Χολυγουντιανά) γεγονότων, εικονικής πραγματικότητας, τρισδιάστατων εφέ, κλπ που θα ενορχηστρώσουν μια δευτέρα παρουσία.

Μπορεί να δούμε μια ηλεκτρονικά προγραμματισμένη και μεταδιδόμενη μεσσιανική φιγούρα, η οποία όλως τυχαίως θα δρα σύμφωνα με τους στόχους των ελίτ. Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιος θα τολμούσε να αντιταχτεί στη θέληση του ίδιου του Θεού;

12) Μια σκηνοθετημένη επαφή με εξωγήινους. Αυτό μπορεί ήδη να ετοιμάζεται. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας έχει προγραμματιστεί να πιστεύει στους εξωγήινους. Η τρισδιάστατη τεχνολογία μπορεί να στήσει μια προσγείωση διαστημόπλοιου στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, τονίζοντας την «ανάγκη» για μια ενιαία εκπροσώπηση της ανθρωπότητας απέναντι στους εξωγήινους επισκέπτες. Τι άλλο χρειάζεται άραγε για να αποδεχτούμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση;

Τι κοινό έχουν όλα τα παραπάνω; Η υπερθέρμανση, οι πανδημίες, η διεθνής τρομοκρατία, η οικονομική κατάρρευση, η παγκόσμια ύφεση, ακόμη και η επαφή με εξωγήινους;

Το κοινό τους στοιχείο είναι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο κράτος, ή από κάθε κράτος ξεχωριστά. Άρα αυτό που χρειάζεται είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση!

Το 2012 θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση, και να αντιληφθούμε επιτέλους ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα δείχνουν τα ΜΜΕ, ή όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουμε πως είναι…

Απόδοση: S.A.

  • Διέσυραν ΠΑΣΟΚ και …προϊσταμένους οι ηρωϊκοί εισαγγελείς! Όλο το παρασκήνιο...
Το γράψαμε από την πρώτη στιγμή. Πεπόνης και Μουζακίτης είναι οι πρώτοι που σέρνουν τον χορό απέναντι στην φαυλότητα του καθεστώτος και τώρα αρχίζουν όλοι να το συνειδητοποιούν.

Ο τρόπος που πήγε το σύστημα να τους γελοιοποιήσει, να τους αποδομήσει και να τους βάλει στο …αρχείο, είναι ενδεικτικός.

Οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης όμως δεν ήταν απλά αποφασισμένοι, αλλά και ενημερωμένοι. Γνώριζαν τι είχαν να αντιμετωπίσουν και έκαναν τις κατάλληλες κινήσεις.

Πρώτη τους κίνηση ήταν να ακυρωθεί η τροπολογία και να φανεί πως γι’ αυτό γινόταν όλη η φασαρία… Γνωρίζοντας οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ποιές υποθέσεις χειρίζονται, απέσυραν την τροπολογία άρον – άρον, πιστεύοντας ότι έτσι θα τους “καλμάρουν”.

Έκαναν λοιπόν τις περιβόητες δηλώσεις που τα καθεστωτικά ΜΜ”Ε” μετέδωσαν χλευαστικά και (δυστυχώς) ο κύριος Φώτης Μακρής, διοικητικός προϊστάμενος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θεώρησε πως η υπόθεση των καταγγελιών “έκλεισε” και η υπόθεση έπρεπε να αρχειοθετηθεί. Κοινώς ότι “θα το βούλωναν”!

Αμ δε… Την πρώτη εργάσιμη μετά την “αρχειοθέτηση” και αφού είχαν επιτύχει την απόσυρση της τροπολογίας, ξεκίνησαν με την βόμβα Καπελέρη – γροθιά στον Βενιζέλο φαινομενικά… Είναι όμως έτσι;

Όχι. Ο Καπελέρης είναι μόνον η αρχή και είναι στενός φίλος με την οικογένεια Παπανδρέου. Συνωμοταξία Γεωργίου, Κλέωνος κλπ δηλαδή. Ομερτά.

Εάν ήθελε ο κύριος Πεπόνης να ελέγξει εάν π.χ. ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου δηλώνει τα εισοδήματα του από εταιρείες του εξωτερικού, θα έπρεπε να περάσει από τον κύριο Καπελέρη.

Τώρα ο κύριος Καπελέρης οδεύει προς παροπλισμό. Εάν κάνουν κανένα αστείο να επαναφέρουν την τροπολογία, θα ισοδυναμεί με πραξικόπημα. Έτσι, κλειδώνουν και την συνέχιση άσκησης των καθηκόντων τους.

Λίγες ώρες λοιπόν μετά την δίωξη για Καπελέρη, έρχεται και η κίνηση Ματ: Ο κύριος Πεπόνης ζητά από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ξαναξεκινήσει η έρευνα Μακρή καθώς έχει στοιχεία να προσκομίσει (!!)

Να σημειωθεί ότι ο κύριος Πεπόνης έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία – φωτιά για την υπόθεση των CDS. Άρα γνωρίζει…

Ενώ ο κύριος Μουζακίτης, με δηλώσεις του διασύρει την απόφαση για αρχειοθέτηση αφού αποκαλύπτει ότι ζήτησαν 5 ημέρες για να καταθέσουν στοιχεία, ενώ διέψευσε τα περι υπομνήματος κάνοντας επίθεση σε όσους μίλησαν για “παρόρμηση”.

Κοίτα που οι αξιότιμοι βαρώνοι της ενημέρωσης δεν τρομάζουν πλέον κανέναν… Και οι καλοί αυτοί άνθρωποι μόλις άρχισαν.

Καλή χρονιά κύριοι, καλή ανάσταση στους θεσμούς. Στο χέρι σας είναι!Γιατί κρύβεται η ΝΔ στη σκανδαλάρα των 2 Airbus;

Γιατί κάνει τουμπεκί η Ν.Δ. στο ΚΟΛΟΣΙΑΙΟ σκάνδαλο της εκποίησης των 4 αεροπλάνων της Ολυμπιακής στην Apollo aviation;

Είναι αλήθεια ότι ξεκίνησαν με φόρα να μιλήσουν για το σκάνδαλο, αλλά το βούλωσαν όταν ανακάλυψαν ποιοί είναι οι αγοραστές και οι μεσάζοντες;

Περιμένουμε εξηγήσεις για την ομερτά.

Αυτό είναι το σκάνδαλο κι όχι ο Καπελέρης.

Γιατί όλοι σιωπούν σε μερικές υποθέσεις;

Δεν θεωρεί η ΝΔ ότι πρέπει να μάθουμε πόσο αγοράστηκαν τα 4 αεροσκάφη και πόσο πουλήθηκαν;


Ψάχνοντας διάφορα στο Διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα:

“Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα.
Πώς; Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν νέο επιστήμονα για να διδάσκει τους φοιτητές μας.
Μπορεί να χάσει ένα ευτελές μέρος της σύνταξής του, όμως με αυτή την κίνηση θα καθιστούσε πειστικότερες τις προτροπές του προς τους υπόλοιπους.”

Επειδή το θέμα ήταν σοβαρό, τηλεφώνησα στον κ. Βαρουφάκη για να διασταυρώσω την ακρίβεια της πληροφορίας που είχα εντοπίσει.

Μου την επιβεβαίωσε και με πληροφόρησε πως τελικά ο κ. Παπαδήμος συνταξιοδοτήθηκε εφέτος, κρατώντας τη θέση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κενή για 13 ολόκληρα χρόνια, ώστε να εξασφαλίσει τη σύνταξη, μία από τις πολλές συντάξεις που θα έχει όταν με το καλό αποσυρθεί.

Είχαν δίκιο τελικά αυτοί που κατοικούσαν στα χώματα που πατάμε πριν 2.500 χρόνια, όταν έλεγαν πως χωρίς την ανδρεία (με την έννοια της γενναιότητας) καμία άλλη αρετή δεν μπορεί να κατακτηθεί από τον άνθρωπο.


Σχόλιο: Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά και ο Σημίτης κράτησε τη θέση του καθηγητή στην ΑΣΟΕ... Νέα ή παλιά ήθη; Αρχές αρχόντων ή μικρότητες υποκειμένων; Η ιστορία θα δείξει εάν ο πολίτης αποφασίσει να τοποθετήσει ΟΛΟΥΣ τους κατεργάρηδες εκεί που τους αξίζει...


«Κι όμως, είναι αλήθεια! Τούρκοι εμπρηστές έρχονταν τα καλοκαίρια στη χώρα μας και πυρπολούσαν τα ελληνικά δάση». Η αποκάλυψη του πρώην στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Νίκου Πελεκάση επιβεβαιώνει στο έπακρον τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ, που έπεσαν σαν βόμβα στη διεθνή κοινότητα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ για πρώτη φορά λύνει τη σιωπή του και μας εκμυστηρεύεται τις εμπειρίες του από τον μυστικό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν διστάζει ακόμα να μας αποκαλύψει και τη σωτήρια επέμβαση της υπηρεσίας του, η οποία την τελευταία στιγμή χάλασε τα σχέδια των Τούρκων που είχαν σκοπό να ανατινάξουν τον μεγαλύτερο υδάτινο αποταμιευτήρα της χώρας!

Ο άνθρωπος που κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΕΥΠ μαζί με τους συναδέλφους του έδιναν κάθε καλοκαίρι τη δική τους μάχη προκειμένου να προλάβουν τις δεκάδες πυρκαγιές που έβαζαν υποκινούμενοι εμπρηστές και κατάκαιγαν τη χώρα, με όσα μας δηλώνει, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών των ελληνικών δασών από Τούρκους μυστικούς πράκτορες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Νίκος Πελεκάσης, οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και νυν καθηγητή πανεπιστημίου στην Τουρκία «δεν δείχνουν κρίση συνειδήσεως ή μεταμέλειας από τον πολιτικό άντρα, αλλά όλο αυτό κρύβει κάτι που θα φανερωθεί σύντομα».

Ο Νίκος Πελεκάσης μαζί με τους ανθρώπους που αποτελούσαν το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Ασφάλειας συνέλεγαν κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών πληροφορίες για προγραμματισμένους εμπρησμούς στα ελληνικά δάση. Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ αποκαλύπτει ότι το «κυνήγι» των Τούρκων εμπρηστών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 ήταν συνεχές και επικίνδυνο.

Όπως εξηγεί «όλον τον χρόνο εξετάζαμε προσεκτικά και διασταυρώναμε τις πληροφορίες που "φωτογράφιζαν" Τούρκους πράκτορες αλλά και απλούς πολίτες που σχεδίαζαν εμπρησμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνήθως, έφταναν στη χώρα μας το φθινόπωρο, Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, με πλαστά χαρτιά ή και χωρίς καθόλου χαρτιά. Η υπηρεσία διακριτικά και με πλήρη μυστικότητα παρακολουθούσε με τα μέσα που διαθέτει όλες τις κινήσεις τους και εμείς επεμβαίναμε την κατάλληλη στιγμή».

Από τη στιγμή που έφταναν στην Ελλάδα, ο πρώτος στόχος τους ήταν να εξοικειωθούν με την ελληνική πραγματικότητα και να μάθουν τα κατατόπια. «Πρώτο μέλημά τους», μας λέει ο κ. Πελεκάσης, «ήταν να συναντήσουν τον συνδετικό κρίκο εδώ, που ήταν συνήθως κάποιος Τούρκος πράκτορας. Αφού μάθαιναν μερικές ελληνικές λέξεις και κάποιες στάνταρ φράσεις, σχεδίαζαν και αποφάσιζαν ποιο θα ήταν το σημείο που θα έβαζαν τη φωτιά. Συνήθως, επέλεγαν παρθένα δάση ή μεγάλες εκτάσεις σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις».

Του ζητάμε να μας εξηγήσει με ποιο τρόπο οργάνωναν των εμπρησμό και τι μέσα χρησιμοποιούσαν.

«Όταν μετά από έρευνα που έκαναν κατέληγαν τελικά σε ποια περιοχή θα βάλουν τη φωτιά, δύο μέρες πριν από τον εμπρησμό πήγαιναν επί τόπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνοντας αναγνωριστικές βόλτες είτε με αυτοκίνητο είτε πεζή. Στη συνέχεια, πάντα βραδινές ώρες, τοποθετούσαν στα σωστά σημεία τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Όλοι οι μηχανισμοί είχαν ρολόι προγραμματισμένο να πυροδοτήσει την πυρίτιδα είτε έπειτα από δώδεκα ώρες είτε έπειτα από επτά μέρες».

Πώς όμως ένιωθαν οι ίδιοι οι πράκτορες παρακολουθώντας τους Τούρκους πράκτορες να σχεδιάζουν την καταστροφή των ελληνικών δασών; «Είναι πραγματικά εξοργιστικό να ξέρεις αλλά και να βλέπεις Τούρκους να ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά με στόχο να καταστρέψουν τη χλωρίδα και την πανίδα, γνωρίζοντας φυσικά ότι κάτι τέτοιο θα βάλει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Την επίμαχη δεκαετία του '90, κάθε καλοκαίρι έπρεπε να αποτρέψουμε τουλάχιστον τρία τέτοια περιστατικά. Ευτυχώς, είχαμε 100% επιτυχία, αλλά κάποιες φορές για λόγους στρατηγικής δεν επεμβαίναμε και μπορεί τελικά η φωτιά να ξεσπούσε, χωρίς όμως να πάρει διαστάσεις και να γίνει καταστροφική».

Το παράπονο πάντως του Νίκου Πελεκάση ύστερα από τόσα χρόνια είναι πως κανένας δεν έχει τιμωρηθεί, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ομολογίες Τούρκων δραστών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πριν από μερικά χρόνια, ένας Τούρκος πράκτορας συνελήφθη για εμπορία ναρκωτικών στη χώρα μας. Όταν επέστρεψε στην Τουρκία, δήλωσε στις αρμόδιες αρχές το αμίμητο: "Όταν έβαζα φωτιές, ήμουν καλός και τώρα εσείς θέλετε να με δικάσετε;"».Αυτός ο χάρτης είναι ο εφιάλτης της Τουρκίας.Προέρχεται από μια εμπεριστατωμένη μελέτη του καθηγητή Ιωάννη Μάζη και του Δρ.Γεωργίου-Αλέξανδρου Σγούρου και αποτυπώνει το αυτονόητο που αρνείται πεισματικά η Άγκυρα: τις Αποκλειστικές Οικονομικέ Ζώνες που δικαιούνται οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου!

Όπως φάινεται στον χάρτη η Τουρκία έχει τη δική της ΑΟΖ ,η οποία υποστηρίζει ότι δεν της αρκεί προβάλοντας το επιχείρημα ότι έχει τα μεγαλύτερα σε μήκος παράλια από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Μεσογείου.

Όμως αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Η πραγματικότητα στο θέμα των ΑΟΖ είναι αυτή που αποτυπώνεται στον χάρτη και στηρίζεται όχι στα επιχειρήματα που συμφέρουν τη κάθε χώρα αλλά στο Διεθνές Δίκαιο,το οποίο βεβαίως η Τουρκία συστηματικά και προκλητικά αγνοεί.

Το θέμα είναι ότι η σκληρή πραγματικότητα κάνει τη Τουρκία νευρική και απρόβλεπτη. Η Άγκυρα δεν δείχνει καμία διάθεση να διαχειριστεί το θέμα με λογική και δεν ακούει καν τις κατά καιρούς δηλώσεις Χριστόφια,με τις οποίες ο πρόεδρος της Κύπρου,αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσβασης στα οφέλη από το φυσικό αέριο κα στους Τουρκοκύπριους. Δηλώσεις που έχουν προκαλέσει μεγάλο θέμα στη Κύπρο,αλλά δεν φαίνεται να εκτιμώνται από τη τουρκική ηγεσία.

Κι αυτό γιατί ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δε κόπτονται τόσο για τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων. Αυτό που τους απασχολεί είναι τα τουρκικά συμφέροντα και μόνο.Και αυτά επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν. Τα κυπριακά οικόπεδα και οι “θησαυροί” τους είναι μόνο η αρχή. Έρευνες και γεωτρήσεις θα γίνουν σε πολλές άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Μεσογείου.Και οι περισσότερες θα γίνουν στην ελληνική ΑΟΖ,την οποία προκαταβολικά η Άγκυρα έχει αμφισβητήσει.

Η προσπάθεια να σβηστεί από το χάρτη το Καστελόριζο είναι διαρκής.

Η Αθήνα πρέπει να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο...


(Αναφερόμαστε στα κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας και χλευάζουν τον Τίμια Ζώνη και όλους όσους την ασπάζονται καθώς και τον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Επίσης αναρωτιόμαστε ανεξιθρησκία κι ελευθερία σκέψης κι λόγου σημαίνει προσβάλω και υβρίζω ιερά σύμβολα ; Και τονίζουμε τι λόγο έχουν συγκεκριμένοι να καταφέρονται με εμπάθεια εναντίον συγκεκριμένων προσώπων με μεγάλη συχνότητα; )

Κάπως έτσι ξεκινούν τα εγκλήματα κατά της θρησκείας και των ιερών συμβόλων, όταν ανίδεοι ξερόλες διαπλεκόμενοι και χωμένοι παντού , σε κρατικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μένουν ατιμώρητοι όταν υβρίζουν και δείχνουν ασέβεια απέναντι σε αυτά τα σύμβολα.

Όταν με ευκολία ξεφτιλίζουν ιερά σύμβολα που εκατομμύρια πιστοί ασπάζονται και κατηγορούν κάποιον που βρίσκεται στη φυλακή χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί το δικαστήριο που θα αποφανθεί για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εκείνοι σπεύδουν να τον συκοφαντήσουν κα να τον εμπαίξουν αγνοώντας προφανώς τι σημαίνει ηθική.

Σε κείμενά τους τα οποία δημοσιεύονται ,περιγελούν τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δεν ξέρουμε αν το δικαστήριο θα τον δικάσει ή θα τον αθωώσει πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου . Προφανώς δεν γνωρίζουν καλά τους νόμους που υπερασπίζονται κάποιον που δεν έχει δικαστεί αλλά προφυλακίζεται γι άλλους λόγους.

Μήπως η ιστορία δεν έχει διδάξει ότι τόσες περιπτώσεις ανθρώπων που μπήκαν φυλακή βγήκαν μετά την ολοκλήρωση της δίκης και τους είπαν συγγνώμη λάθος; Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι περιγελούν τα ιερά σύμβολα όπως είναι το σύμβολο της Τίμιας Ζώνης της Παναγίας. Έχουν μπερδέψει μάλλον την έννοια της ευλογίας και προσπαθούν να ισοπεδώσουν ότι εκφράζει κι εκπροσωπεί τη θρησκεία και τις γραφές.

Αυτοί που γράφουν εναντίον όλων αυτών που οι πιστοί σέβονται και παραδέχονται μήπως θα έπρεπε να μας πουν και τι άλλο είναι απάτη όπως γράφουν οι ίδιοι στα κείμενά τους ; Μήπως είναι απάτη η Παναγία η Ιεροσολυμίτισα; Μήπως είναι απάτη το λείψανο του Αγίου Εφραίμ , του Αγίου Σάββα; μήπως είναι απάτη όλα τα σύμβολα ανά τον κόσμο τα οποία ασπάζονται και στα οποία βρίσκουν παρηγοριά τόσοι άνθρωποι; Με τι ευκολία γράφουν εναντίον των συμβόλων αυτών που κάποιοι έχουν γευτεί την ευλογία τους και την δύναμή τους;

Μήπως γι άλλη μία φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται για δυναμικές και ηγετικές φυσιογνωμίες που επειδή τις φοβούνται προσπαθούν να τους καταστρέψουν;

Τι είναι αυτό τελικά που ενόχλησε όλους όσους με την πένα τους δημιουργούν λάθος εντυπώσεις στον κόσμο και προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα;

Μήπως τους ενόχλησε που ο συγκεκριμένος ηγούμενος ήταν ο αναμορφωτής της μονής Βατοπαιδίου και την έσωσε από σίγουρη κατάρρευση;

Μήπως τους ενόχλησε που μοναχοί που βρίσκονται στη Μονή Βατοπαιδίου είναι μορφωμένοι δημιουργώντας μια δυναμική κοινότητα κάνοντας ακόμη πιο ισχυρή την παρουσία της συγκεκριμένης Μονής;

Μήπως τους ενόχλησε που στη Μονή Βατοπαιδίου ανάμεσα στους επισκέπτες είναι και ο Κάρολος της Αγγλίας , ο Πούτιν της Ρωσίας και ο Μεντβέντεφ; Ή μήπως επειδή λέγεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι χαρισματική φυσιογνωμία με αποτέλεσμα ο κόσμος να τον αγαπάει και να τον ασπάζεται το δίχως άλλο.

Σημασία έχει βέβαια να απαριθμήσουμε και όλα όσα έχει κάνει για την κοινωνία( σύντομα θα γίνει και αυτό), τώρα όμως θα πρέπει πρώτα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να τονίσουμε ότι αν είναι έγκλημα που ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου πήγε στην Ρωσία με την Τίμια Ζώνη και μας ενοχλούν οι Ρώσοι , τότε να σταματήσουμε και τους Ρώσους να πηγαίνουν στα Πανάγια προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα και να αποκαλέσουμε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την αγιοταφιτική αδελφότητα φιλορώσους . Να πούμε απατεώνες όλους όσους μιλούν για τα θαυματουργά προσκυνήματα .

Σε λίγο θα μας πείτε ότι το Άγιο Φως είναι απάτη;

Μα είναι δυνατόν να τολμάτε να αμφισβητείτε την ευλογία ή ακόμη και τις θρησκευτικές σχέσεις δύο χωρών αλλά και τις προσκλήσεις που δέχονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ελλάδας;

Πως τολμάτε και με ποια παιδεία και εμπειρία κοροϊδεύεται τα σύμβολα και τους εκπροσώπους της εκκλησίας για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί καν;

Μήπως να μας αναφέρεται έναν -έναν τους λόγους για τους οποίους προκαλείτε τόσο χυδαία με μια υπόθεση που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης;Κάποτε μιλούσαμε για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας κι από το κάποτε περάσαμε στο τώρα. Τώρα, τι γίνεται; Ένα έχω να πω ,γνωρίζω τουλάχιστον τριάντα άνεργους, κι εσύ φαντάζομαι, δε μπορεί, αν δεν είσαι κιόλας ο ίδιος ή κινδυνεύεις οσονούπω να πάθεις και αυτό το κακό. Επίσης, παρατηρώ ότι τα ευρώπουλα δεν πολυπιάνουν, εκτός κι αν το κάνουμε σαν τον άλλον: 20 ευρώ βενζίνη έβαζα, 20 θα βάζω. Και του λες: φίλε μου καλέ, κατάλαβέ με, δεν θα κάνεις τα ίδια χιλιόμετρα. Ε, εντάξει μου απαντά δε θα είμαι κι όλη τη μέρα στους δρόμους, τώρα τέλειωσαν και τα πολλά σούρτα-φέρτα…

Και μας λέγανε οι πολιτικοί: αντιστεκόμαστε στις πιέσεις. Ποια αντίσταση, που πριν καν μας γνέψουν οι ξένοι, δηλώσαμε «παρών», τουτέστιν είμαστε εδώ, κάντε απρόσκοπτα τη δουλειά σας! Οι ίδιοι όμως; Τι έκαναν ως τώρα για την παιδεία, την ανεργία την κοινωνική ανισότητα, και για πολλά άλλα; Κι αν διαπιστωμένα γίνεται λόγος για ανηθικότητα ποιος φταίει; Εγώ πάντως τη λέξη διαφθορά τη διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα στις εφημερίδες. Τυχαίο βέβαια δεν είναι, γιατί άπαξ και βάλεις το δακτυλάκι στο μέλι, χαμπάρι για πότε το πάτωσες. Το μέλι λοιπόν, το γλυκό …έφερε τις παρενέργειες και τώρα τρέξε κόσμε.

Γλυκό το μαύρο… Κι εσύ που με διαβάζεις ηθελημένα ή τυχαία, άκουσον μεν, γιατί το πάταξον δεν ισχύει στη χώρα μας, αλλιώς η μισή Ελλάδα θα βαρούσε την άλλη μισή. Η πολιτική ως όχημα προσωπικού πλουτισμού! Κι όμως συμβαίνει, ξεχάστε αυτό περί λειτουργήματος. Και τώρα είναι μια ώρα δύσκολη να πεις τον άλλον φύγε, γι αυτό σωπαίνουμε, αλλά η σιωπή τα λέει όλα, μα όλα. Η Ευρώπη για παράδειγμα, διαλύεται και δεν αντιλαμβάνονται οι επικεφαλής ότι πρέπει να υπάρξουμε ενωμένοι. Το σπουργίτι που θα σκοτώσω με το όπλο μου θα πέσει και θα χαθεί μέσα στα χόρτα αλλά ο θόρυβος του όπλου, θα προκαλέσει την προσοχή των περαστικών.

Για το κράτος μέλος που το αφήνω να κατατρύχεται από το φάσμα της οικονομικής υποδούλωσης, που ενδεχόμενα θα φύγει από την ένωση, μπορεί η φυγή, αυτή καθαυτή, να μη σημαίνει πολλά, αλλά ο θόρυβος θα προκαλέσει την προσοχή όλου του κόσμου με πολλαπλές συνέπειες. Και, σε παρακαλώ, η λύση στο πρόβλημα είναι να φυλακίσεις έναν παπά, όταν όλοι αλωνίζουν με ένα σωρό προφάσεις; Και κάθεσαι πάνω απ’ το κεφάλι του όταν πρώτη εσύ, η πολιτική των πολιτικών, συναινούσες κάποτε σε αποφάσεις, για το καλό σου; Γιατί πώς να το κάνουμε, χωρίς τη συναίνεσή σου δεν έγιναν, όσα έγιναν . Βρίσκω ακόμη κάποια «ασυμβίβαστα» κι απορώ πώς συντελούνται!

Όλα έγιναν με τη μεσολάβηση κάποιων ένθεν και ένθεν ,που φαντάζομαι ελάχιστα γνωρίζουμε εμείς. Γνωρίζουμε όμως οι περισσότεροι μια παραλλαγή του παραμυθιού, όπου ο κακός ο λύκος δεν τρώει άδολα αρνάκια γιατί τα λυπάται ευτυχώς! Τρώει όμως κριάρια και επειδή αντιστέκονται, προσπαθεί. Επιτίθεται στο ένα, κι εκείνο κάνει πίσω και παίρνει κι άλλα δέκα στην παρέα, μη τυχόν και σπάσει το κέρατό του κατά την πάλη, και τα καταφέρνει περίφημα. Και μέχρι σήμερα τα κριάρια δεν πάθανε το παραμικρό αλλά ο κακός ο λύκος πεινασμένος, κάτι έπρεπε να αρπάξει και άρπαξε τον π. Εφραίμ….και σκέψου αναγνώστη μου ,σε ποιον χρόνο ακριβώς συνέβη.

Τι να ακούσει ο Έλληνας χρονιάρες μέρες που παρακολουθεί λίγο περισσότερο τα ΜΜΕ! Για όλα φταίει ο π. Εφραίμ και κανένας άλλος! Αλλά στην Ελλάδα έχουμε για τέτοιες ώρες εξιλαστήρια θύματα. Βρίσκουμε το θύμα το προβάλλουμε με τα δήθεν συμπαρομαρτούντα, και έξω όλοι οι αθώοι περιμένουν τη σταύρωσή του! Αυτό λέγεται κάθαρση και η κάθαρση από πού ξεκινά, όταν ένα σκάνδαλο έχει πολιτικές προεκτάσεις; Σκεφτείτε το καλά, ο λαός είναι έξυπνος και δε θα δεχτεί στο εξής την πολιτική σας ελίτ, όταν ο ίδιος θα γυρίσει στη λάμπα πετρελαίου, στα καυσόξυλα, στα γιατροσόφια για να αλωνίζετε εσείς και να προκαλείτε, «πατρίκιοι» του 21ου αιώνα!

Αννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

  • Αναφέρεται στην παραδοχή ότι Τούρκοι έκαιγαν τα ελληνικά δάση
«Καυτή συνέχεια» στις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών δίνει με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ». Ο Τζαν Ντουντάρ, δημοσιογράφος της εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση που είχε συντάξει ο διευθυντής του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στην οποία επιβεβαιώνονται τόσο οι πυρκαϊές σε ελληνικά δάση και η τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο, όσο και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία. Μάλιστα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνιση της έκθεσης διότι θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως π.χ αντίποινα από άλλες χώρες.

Ο κ. Ντουντάρ πραγματοποιεί επίσης ευθεία σύνδεση ανάμεσα στους εμπρησμούς και στην έντονη δυσαρέσκεια της Αγκυρας για την ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στο ελληνικό έδαφος. Ο τούρκος αρθρογράφος επισημαίνει ότι «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι “αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς”. Δύο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαϊές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» εξηγεί.

Η ΜΙΤ ανέφερε πως «αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία και στα δάση της Ελλάδος, ή οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι «κρατικά μυστικά» θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευση τους από άλλα κράτη».

Ο κ. Ντουντάρ συνεχίζει λέγοντας ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός». Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν, ενώ λίγο αργότερα, πάντα κατά τη «Μιλιέτ», σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Βατάν» αναφέρεται εκτενέστερα στην ύπαρξη έκθεσης που περιγράφει τη δράση του τουρκικού παρακρατικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα επισημαίνει έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του Γιλμάζ, του Κουτλού Σαβάς, για το διαβόητο σκάνδαλο Σουσούρλουκ. Στην έκθεση του υπάρχουν πάνω από 10 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαϊές στην Ελλάδα». Κατά την τουρκική εφημερίδα, η έκθεση περιλαμβάνεται στους φακέλους της δίκης για τη δράσης της οργάνωσης Εργκένεκον.

Η έκθεση βρέθηκε μετά τη διάρκεια της σύλληψης του μέλους της Εργκένεκον Ντογού Περίντσεκ. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι είχε εντοπιστεί ως στόχος επίθεσης ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στη Λαμία. Εκεί, πάντοτε σύμφωνα με την έκθεση, είχαν εκπαιδευθεί Κούρδοι για εμπρησμούς στην Τουρκία, για αυτό και στη συνέχεια συνέβησαν αντίποινα με πυρκαϊές σε ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, καθώς και εκρήξεις στην Κρήτη. Την ίδια περίοδο, προσθέτει, πολλά καταστήματα των μελών του PKK στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.


  • Το πλουσιόπαιδο ο Παπούλιας (δεξιά στη φωτό) και οι μαντεψιές του
Για μια ακόμη φορά ο Κάρολος Παπούλιας, το πλουσιόπαιδο που λαμβάνει ως αποζημίωση-προφανώς για τις κατά καιρούς μαντεψιές του-345.000 ευρώ το χρόνο, ξεπερνώντας κατά πολύ το μισθό του Σαρκοζί και του Ομπάμα, ανέλαβε ρόλο Πυθίας και είπε να συνετίσει τους δημοσιογράφους και κατ’ επέκταση τους ταλαίπωρους πολίτες που αμφισβητούν την πολιτική Παπαδήμου.

«Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός» δήλωσε ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει να αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, και συμπλήρωσε:

«Του γίνεται πόλεμος. Το βλέπω στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται, αφού όλοι δηλώνουμε και ζητάμε τα πολλά χρήματα από την Ευρώπη.»

Ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας λέγοντας ότι τα οικονομικά στοιχεία που έχει υπόψη του, δείχνουν ότι είναι καλύτερες οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι στις χριστουγέννιατικες διακοπές του στη Γερμανία, όπου επισκέφθηκε τα παιδιά του, διαπίστωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό αρχίζουν να αναπτύσσονται και πρόσθεσε:
«Αφού ένας τεχνοκράτης σαν το κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος, θα πρέπει αυτή την αισιοδοξία να την συμμεριστούμε».
Τέτοιου επιπέδου ήταν οι μαντεψιές του ζάπλουτου-σε σχέση με τους συνταξιούχους αναπήρους πολέμου αγωνιστές- προέδρου της άθλιας μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας.

Όπως έχουμε ξαναπεί ο Παπούλιας έχει χάσει το μέτρο και λειτουργεί σαν ηχηρό φερέφωνο της Τρόικας και του συστήματος.

Ντροπή! Τι άλλο να πεις για έναν πολιτικό οποίος μας δήλωσε, μετά το κράξιμο της 28ης Οκτωβρίου, ότι πολεμούσε τους Γερμανούς στα 12 του χρόνια!...  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Ακούμε τα, περιφερόμενα στη “Βουλή των Ελλήνων” και στα πορτοπαράθυρα των ΜΜΕ, εξώνητα ανδρείκελα, να επαναλαμβάνουν, σε κάθε ευκαιρία, κατά λέξη, με κάθε σοβαρότητα (οι γελοίοι), μειλίχιο ύφος και αυτοπεποίθηση:
«Ήταν πατριωτική μας ευθύνη να σώσουμε αυτή τη χώρα. Και τα καταφέραμε».

Έτσι χτυπά η Προπαγάνδα με τη βαριοπούλα του παραλογισμού την κρυστάλλινη επιφάνεια της λογικής και αποσυντονίζει, μεθοδικά, τη λειτουργία της κριτικής ικανότητάς μας.
Παρουσιάζει με εκθαμβωτική βεβαιότητα, σαν πράξη Εθνικής ευθύνης, το μέγιστο έγκλημα της Εθνικής μειοδοσίας!!!

Την πρώτη φορά που άκουσα αυτή την πρόταση, ήταν στα εγκαίνια της ΔΕΘ , το 2010, από τον έσχατο των αισχίστων ΓΑΠ.
Μετά, το έχουν πάρει όλα τα τσιράκια του “μπουρδέλου” (όπως βάφτισε ο Λαός τη Βουλή των εξώνητων ανδρεικέλων) και το ξεφουρνίζουν, σε κάθε ευκαιρία, βέβαιοι για την αναπαραγωγή αυτής της “χειροπιαστής αλήθειας”, από την κυμαδομηχανή της προπαγάνδας, που φροντίζει, ώστε το πόπολο να καταπίνει αμάσητα τα σάλια των “ταγών” του....

Όταν το πρωτοάκουσα,τσιμπήθηκα, για να βεβαιωθώ ότι δεν βλέπω όνειρα, έδωσα μερικά σκαμπίλια στα μούτρα μου, σηκώθηκα και έγραψα την πρόταση που μόλις εκφώνησε ο αίσχιστος, σε ένα κομμάτι χαρτί, άφησα τη συνέχεια της ομιλίας του και έσκυψα να καταλάβω το νόημα αυτού που είπε: - «Ήταν πατριωτική μας ευθύνη να σώσουμε αυτή τη χώρα».

- Καλά, πως σώζεται μία χώρα, με την υπογραφή της παράδοσης της Ελευθερίας της στον πλέον ζωτικό και στρατηγικό χώρο της επικράτειάς της, την Οικονομία της ;;; διερωτήθηκα και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτό που είπε, επί του θέματος, (στις 9 Αυγ.2010) ο μεγάλος μας Μίκης Θεοδωράκης: «Θα΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε “για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου “παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας””. Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;»

Αυτά είπε ο Μίκης. Και, αμέσως μετά, έκανα τη σκέψη: Το ΟΧΙ που είπε ο Μεταξάς στις 28 Οκτωβρίου του 1940, κόστισε στην Ελληνική κοινωνία τα μύρια όσα βάσανα. Πόλεμο, δηλαδή το τέλειο κακό, με εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ορφανεμένες από γιούς, αδερφούς και συζύγους, πείνα, πλήρη καταρράκωση κάθε ανθρώπινου και πολιτικού δικαιώματος, απώλεια της αξίας κάθε κινητού ή ακίνητου υλικού κάθε πολίτη, απώλεια και προσβολή της κάθε Ελευθερίας του.

Ακούσατε ποτέ κάποιον Έλληνα να κατηγορήσει τον Μεταξά για το ΟΧΙ που είπε;;;
Όχι μόνο δεν έχει κατηγορηθεί γι’ αυτό το ΟΧΙ, από κανέναν Έλληνα και Ελληνίδα (από αυτές τις ίδιες που μαυροφόρεσαν και μαυροπόρεψαν όλη τους τη ζωή, για τον χαμένο ή σακατεμένο άντρα ή παιδί τους), αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Όλες οι πολιτικές παρατάξεις, θέλουν να οικειοποιηθούν αυτό το ΟΧΙ, αυτή την καταστροφή !!!
Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός το γιορτάζει, το χειροκροτεί αυθόρμητα και δακρύζει από υπερηφάνεια, που το είπε, διότι αυτός το είπε, τελικά, (δια χειλέων Μεταξά), στα βουνά της Πίνδου ως Στρατός και στους δρόμους της πόλης, ως Αντισταση.

  • Πώς γίνεται, λοιπόν, το τεράστιο αυτό κακό που υπέστη ο Λαός, να γιορτάζεται από τον ίδιο, με ξέφρενο ενθουσιασμό;
  • Γιατί θέλουμε να θυμόμαστε (δηλαδή να παραδειγματιζόμαστε προς μίμηση) ένα τόσο βαρύ και βαθύ χτύπημα;

Το «γιατί» αυτό, το ξέρουμε, αλλά θέλουν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε.
Στο «γιατί» αυτό, απαντά μία πανανθρώπινη αλήθεια: Η πρώτη Αξία στην ιεράρχηση των ανθρώπινων και κοινωνικών Αξιών, είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Αυτή, που οι Έλληνες ανέδειξαν πρώτοι, στα ιστορικά βάθη, σαν ανθρώπινη Αξία που, μετά, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση στην ιεράρχηση των κοινωνικών Αξιών και μορφοποιήθηκε σε Δημοκρατία.

Αυτή η Ελευθερία, που εμείς οι Έλληνες την αναγνωρίζουμε από την ταραγμένη “όψη που με βιά μετρά τη Γή”, καθώς διαβαίνει βιαστικά προς το μέλλον, που την ξέρουμε «από την κόψη του σπαθιού την τρομερή» και από το ότι είναι «από τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων, τα ιερά».

Η «οικονομική ευμάρεια», δεν συγκαταλέγεται καν στις ανθρώπινες και κοινωνικές Αξίες. Αποτελεί, απλώς, έναν κοινωνικό στόχο. Αποδεκτό, επιθυμητό, αλλά όχι Αξία. (Όταν, μάλιστα, αφορά κάποιους ολίγους, δεν μπορεί να αποτελεί καν κοινωνικό στόχο).

Χάριν αυτού του στόχου, (που, μάλιστα, αφορά ολίγους Έλληνες) η πολιτική ηγεσία συμφώνησε ή ανέχθηκε την παράδοση της Ελευθερίας μας και την απώλεια της εθνικής μας Ανεξαρτησίας, επί του πλέον ζωτικού και στρατηγικού χώρου της πατρίδας μας, αυτού της Οικονομίας μας !!!

Η πατρίδα μας, η πατρίδα των Ελλήνων είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Δεν είναι η οικονομική ευμάρεια που για τον ΓΑΠ και τους ομόδοξούς του, αποτελεί τον «νέο πατριωτισμό». Αυτός, δεν μπορεί να μεταγγισθεί στον οργανισμό μας. Είναι για άλλους. Μέσα στο DNA μας βρίσκεται η Ελευθερία, ως Πατρίδα μας.
Αυτή παραδόθηκε, από τη Βουλή των αισχίστων και των ανδρεικέλων, με την κατάπτυστη υπογραφή του «Μνημονίου».

«Και τα καταφέραμε», συμπλήρωσε ο ΓΑΠ την πρότασή του, «Ήταν πατριωτική μας ευθύνη να σώσουμε αυτή τη χώρα».

Από τις σκέψεις μου αυτές, με ξύπνησε το σφοδρό χειροκρότημα των παρισταμένων ακροατών των λεγομένων του ΓΑΠ.
Και τότε, ένα συναίσθημα αβάσταχτης θλίψης, μπλέχτηκε με το τοπίο γελοιότητας που συνέθεταν οι παράλογες ασυναρτησίες του αίσχιστου και η επισημότητα του σκηνικού, με την απαρτία της Κυβέρνησης της χώρας στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, και τους εκπροσώπους όλων των παραγωγικών τάξεων, καθισμένους με την απαιτούμενη σειρά του πρωτοκόλλου, αναλόγως της ιεραρχίας, με τη σοβαρότητα των προσώπων των ακροατών του να φαντάζει εντελώς γελοία, καθώς χειροκροτούσαν την αιχμαλωσία τους.
Και με κατέλαβε μία απέραντη απαισιοδοξία....

Η απαισιοδοξία που πηγάζει από τη διαπίστωση ότι, στην ανώτατη ιεραρχία της ηγεμονεύουσας τάξης της χώρας μου και μάλιστα σε καθεστώς Δημοκρατίας, η κοινή λογική έχει συντριβεί μεταξύ του γελοίου και του τραγικού.

Δηλαδή, αν η κοινή λογική δεν μπορεί να επικρατήσει στο σκεπτικό και στην πρακτική των ηγεμόνων μας, ποια δύναμη θα οδηγεί τη χώρα στο μέλλον της;
Και ποιο μπορεί να είναι αυτό το μέλλον, όταν το κάθε επόμενο βήμα μας στηρίζεται στη σαθρή βάση μίας κρυμμένης αλήθειας, ή ενός ασύστολου και γελοίου ψεύδους, που προβάλλεται ως αναντίρρητη αλήθεια, από μία παντοδύναμη προπαγάνδα, που αντλεί τη δύναμή της, τρώγοντας τις σάρκες των παραπλανημένων θεατών και ακροατών της, δηλαδή τις δικές μας ;;;

Να, ποιός και πώς, έχει καθυποτάξει την πατρίδα μας, την Ελευθερία ...

Ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, καλείται να σκεφθεί και να απαντήσει στο ερώτημα:

- Δέχεσαι αυτή την κατάσταση;Την απάντηση της ΕΛΑΣ μάλλον πρέπει να αναμένουμε, για ένα βίντεο το οποίο ήδη προκαλεί συζητήσεις στο διαδίκτυο.

Σε ένα οπτικό απόσπασμα περίπου δύο λεπτών, γίνονται αντιληπτοί αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα, να τοποθετούν τρία μπουκάλια μέσα σε μια σακούλα η οποία μετά μπαίνει σε σακίδιο που είχε μαζί του νεαρός ο οποίος είχε συλληφθεί. Μάλιστα ο νεαρός βρισκόταν στα γόνατα.

Καταρχάς να ειπωθεί πως δεν πρόκειται για σχετικά τωρινό συμβάν.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνονται, πρόκειται για ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από την ομάδα πολυμέσων της πλατείας Συντάγματος στις αρχές του καλοκαιριού, πιο συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου.

Υπάρχει ένας πολίτης ο οποίος σαφώς έχει συλληφθεί. Βρίσκεται γονατιστός στην οδό Σταδίου, στο ύψος της παλαιάς Βουλής.

Πίσω του είναι μάλλον η τσάντα του η οποία μέσα έχει και μία ροζ σακούλα, την οποία και κρατά ένας αστυνομικός της ομάδας Δέλτα.

Ενώ λοιπόν ο νεαρός έχει συλληφθεί και ενώ και η τσάντα βρίσκεται στα χέρια των ένστολων, συμβαίνει το εξής περίεργο περιστατικό:

Άλλος αστυνομικός, πάλι της ομάδας Δέλτα, τρέχει προς το μέρος των συναδέλφων τους κρατώντας δύο μπουκάλια μπύρας.

Εμφανίζεται και τρίτος αστυνομικός με άλλο, τρίτο, μπουκάλι.

Τότε, τα μπουκάλια μπαίνουν σε μία σακούλα και αυτή με τη σειρά της στο σακίδιο του νεαρού.

Σύμφωνα με την αφήγηση, πρόκειται σαφώς για φόρτωση δήθεν ενοχοποιητικών στοιχείων σε διαμαρτυρόμενο πολίτη - διαδηλωτή.

Σχόλιο:

Και πως για να αντιμετωπίσουμε ως λαός τέτοιου τύπου κατασταλτικούς μηχανισμούς πρέπει να οργανωθούμε "στρατιωτικά", με διμοιρίες, λόχους και τάγματα. Οχι πια μπούγιο απλώς, και λαός ανοργάνωτος για να τον ψεκάζουν και να τον κομματιάζουν οι πραιτωριανοί με τα ρόπαλα. Περιφρούρηση με στρατιωτική πειθαρχία. Αλλιώς κάθε που θα κατεβαίνουμε σε πορείες και συγκεντρώσεις αυτοί οι επίορκοι αστυνομικοί θα μας σακατεύουν. Καιρός να μάθουμε και να εκπαιδευτούμε και να οργανωθούμε. Διότι με αυτούς τους επίορκους αστυνομικούς, κάθε προσπάθειά μας θα αποβαίνει άκαρπη. Καλή απελευθέρωση.Περίεργο περιστατικό με την ομάδα Δ από babisflou


Αποφασισμένος να κινητοποιήσει την κυβέρνηση για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, είναι ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Μετά τη στήριξη που του πρόσφεραν οι πολιτικοί αρχηγοί Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά και τη χθεσινή δήλωση στήριξης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δημιούργησε αίσθηση, καθώς ο Κάρολος Παπούλιας άφησε αιχμές ότι «γίνεται πόλεμος» στον κ. Παπαδήμο, ο πρωθυπουργός έχει ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Το επόμενο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, γι' αυτό και ο πρωθυπουργός περιέγραψε ακριβώς την πραγματικότητα.

Τόνισε ότι ο κίνδυνος για τη χρεοκοπία παραμένει ισχυρός και το διακύβευμα είναι να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", στο διάστημα των επόμενων 100 ημερών, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, θα πρέπει:

-Να έχει ολοκληρωθεί, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα ελληνικά συμφέροντα, η διαδικασία ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με τους ιδιώτες επενδυτές (το λεγόμενο PSI, από το οποίο η Ελλάδα προσδοκά ότι θα περιορίσει το χρέος της κατά 100 δισ. ευρώ).

- Να έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο ελληνικό κράτος, τις οποίες οι δανειστές θεωρούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενη δόσης του δανείου (περίπου 90 δισ. ευρώ).

- Να έχει καταρτισθεί η νέα δανειακή σύμβαση και να έχουν συμφωνηθεί οι όροι του Μνημονίου που θα τη συνοδεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαδήμος συγκαλεί την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν στον μέγιστο βαθμό την προώθηση των αλλαγών στα υπουργεία τους, ώστε κανένα υπουργείο να μην έχει εκκρεμότητες στις 15 Ιανουαρίου, οπότε φθάνουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι της τρόικας.Η κρίση χρέους της ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει πιστωτική συντριβή στις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη και στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank Αντρέας Ντόμπρετ. Όπως δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel, «μια πιστωτική συντριβή δεν είναι πιθανή στη Γερμανία, καθώς εκεί οι τράπεζες δεν έχουν προβλήματα ρευστότητας. Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα δεν έχει πρόβλημα ρευστότητας και οι περισσότερες γερμανικές εταιρίες τα πάνε καλά».

Ο Ντόμπρετ, τόνισε όμως πως σε περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης και στην Ανατολική Ευρώπη, όπου οι τράπεζες έχουν μικρότερα κεφαλαιακά αποθεματικά η απειλή μιας πιστωτικής συντριβής προβάλλει μεγαλύτερη. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έλαβαν οδηγίες να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους κατά περίπου 115 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προστατευθούν από μεγάλες απώλειες που συνδέονται με την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Περίπου 71 τράπεζες έχουν περιθώριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου για να αυξήσουν το κεφάλαιό τους.

Η μεγάλη ανεπάρκεια κεφαλαίων δημιούργησε φόβους ότι οι τράπεζες θα είναι απρόθυμες να δανείσουν χρήματα σε επιχειρήσεις, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση. Ο Ντόμπρετ επανέλαβε πως η Bundesbank θα επιδιώξει έγκριση από το κοινοβούλιο, προκειμένου να εκδώσει ένα δάνειο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Ο Ντόμπρετ είπε πως, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να εισφέρουν περισσότερα κεφάλαια στο ΔΝΤ, θα ήταν απαραίτητο «άλλες χώρες μέλη του ΔΝΤ να εισφέρουν το μερίδιό τους. Αυτό περιλαμβάνει τη Βρετανία», είπε.Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα και πολλά σχόλια για το θέμα.

Ξαφνικά, παραμονές της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης βγαίνει -τυχαία;– ένταλμα σύλληψης του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου γέροντος Εφραίμ.

Με μια φαινομενικά απλή κίνηση της… “ανεπηρέαστης Δικαιοσύνης” (βλ. σχετικά και σχετικές δηλώσεις των κ Πεπόνη και Μουζακίτη!), προσέξτε, συνοπτικά και επιγραμματικά, πόσα «τρυγόνια» επιτυγχάνεται:

Αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά εγκλήματα και τις πραγματικές ευθύνες, ενόψει μάλιστα της πλήρους κατάρρευσης της χώρας.

Ενεργοποίηση των «αντικληρικαστικών» αντανακλαστικών μέρους του λαού (κυρίως, αλλά όχι μόνο, της αριστεράς) με τον ίδιο αποπροσανατολιστικό στόχο: Όταν ο κόσμος αύριο πεινάει, με τις πληθωριστικές κουρελοδραχμές, η απάντηση θα είναι εύκολη, «τα λεφτά (που υπήρχαν!) τα φάγαν οι καλογέροι»!

Τεχνητός διχασμός του λαού σε «προοδευτικούς» και « Θεούσους» για να κρυφτεί η πραγματική κόντρα (λαμόγια και παρατρεχάμενοί τους εναντίον Ελληνικού Λαού).

Επιδείνωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας σε μια στιγμή που αφενός η χώρα μας έχει ανάγκη κάθε σύμμαχο και αφετέρου η Μόσχα εκμεταλλεύεται την συγκυρία για να προωθήσει τις θέσεις της στο Άγιον Όρος.

Αναθέρμανση, ενόψει εκλογών, του ανύπαρκτου «σκανδάλου του Βατοπεδίου», για να πληγεί η Ν.Δ.

Βέβαια, όλα αυτά είναι τελείως “τυχαία”.

Και κάνω τώρα εγώ μια υπόθεση εργασίας: Αν λέω, αν παραμονές του Ραμαζανιού έβγαινε ένταλμα σύλληψης του Ιμάμη των Αθηνών τι θα γινόταν;

Επανάσταση. Όλες οι μουσουλμανικές κοινότητες της Ελλάδας συνεπικουρούμενες κι από τους δικούς μας ευαισθητοποιημένους προοδευτικούληδες, θα ωρύονταν σε συλλαλητήρια συμπαράστασης. Θα καιγόταν το σύμπαν.

Τελικά μήπως 10.000.000 ορθόδοξοι είμαστε στη χώρα μας … μειονότητα;


Σχόλιο ιστολογίου: Συμπληρώνοντας την ερώτηση: τι θα γινόταν αν η Ελληνική Δικαιοσύνη έβλεπε (επιτέλους) τις επικίνδυνες για αναταραχή της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας "παρεμβάσεις" του ψευτομουφτή Αμέτ Μέτε στην Θράκη και διέτασσε την προφυλάκισή του; Ή τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται από την Δικαιοσύνη, επειδή θα μπορούσαν να ταράξουν την "ελληνοτουρκική φιλία", αλλά παίρνονται άλλες αποφάσεις που διαιρούν -επικίνδυνα- την Ελληνική κοινωνία; Καλή Χρονιά να έχουμε και καλά μυαλά σε όλους μας...


Η ανακοίνωση της Noble Energy για τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου δεν αποτελεί παρά το «ορεκτικό» για το τι ακριβώς πρόκειται να προσφέρει η Αφροδίτη από άποψη ενεργειακού δυναμικού, αφού σε μεγαλύτερα, δυνάμενα όμως να αξιοποιηθούν βάθη, υπάρχουν δύο ακόμα κοιτάσματα φυσικού αερίου!

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, η συνολική ποσότητα φυσικού αερίου η οποία αναμένεται από εδώ και πέρα και σταδιακά να ανακαλυφθεί στο οικόπεδο Αφροδίτη αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχική επίσημη ανακοίνωση.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο «www.defence-point.gr», ο καθηγητής Φώσκολος επισημαίνει πως η συνολική ποσότητα που ανακαλύφθηκε, με βάση την ανακοίνωση της Noble Energy είναι της τάξης των 33 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, η οποία αντιστοιχεί στα 940 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Εάν η συγκεκριμένη ποσότητα μεταφραστεί σε βαρέλια πετρελαίου η όλη εικόνα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη αφού μιλάμε για ένα κοίτασμα φυσικού αερίου το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια βαρέλια. Όπως και να το δει κανείς, το συγκεκριμένο κοίτασμα είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία 10 έτη.

Σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Φώσκολο, η ανακάλυψη στη Λεκάνη της Λεβαντίνης/Λεβάντε, επηρεάζει άμεσα και θετικά την χώρα μας αφού «τόσο η Noble Energy, όσο και η DELEK, αλλά και Ρώσοι και Νορβηγοί θεωρούν πως η θαλάσσια λεκάνη νότια της Κρήτης είναι γεωλογικά ταυτόσημη με αυτή της Λεβαντίνης με προφανές συμπέρασμα να περιμένουμε παρόμοιες ανακαλύψεις».

Επιπροσθέτως, αναφορικά με το οικόπεδο Αφροδίτη, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως πέραν του κοιτάσματος που ανακαλύφθηκε στα 6.000 χιλιάδες περίπου μέτρα, υπάρχουν ακόμα δύο επίπεδα τα οποία δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί. Το ένα βρίσκεται στα 6.400 περίπου μέτρα και το δεύτερο στα 7.400 μέτρα περίπου. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την ανακάλυψη του πρώτου κοιτάσματος ενώ στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.Συγκρίνοντας «Εφιάλτες» πολιτικούς με Ιωάννη Μεταξά

Γράφει ο
Αντώνης Γρυπαίος
Διεθνολόγος

Aνοιχτή επιστολή προς κ. Πρωθυπουργό:

Κύριε Πρόεδρε,
Θέμα: Λύση Οικονομικού Προβλήματος:
Η Λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδος, είναι
1.-Ο ορυκτός πλούτος.
2.-Οι Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις ύψους πολλών δις.ευρώ.
3.-Η μονομερής εκ μέρους της Ελλάδος διαγραφή του χρέους,- κίνηση που φοβούνται οι εφιάλτες πολιτικοί.
4.-Ο περιορισμός του σπάταλου Κράτους.
5.-Η πάταξη της διαφθοράς.
6.-Η αγροτική ανάπτυξη, και
7.-Η εκβιομηχάνιση της χώρας, όπως ήταν παλιά, και τη κατάστρεψαν οι προδότες πολιτικοί.

Η Πατρίδα μας σύμφωνα με όλα τα ΜΜΕ, και ΙΓΜΕ, κάθεται επάνω στα πετρέλαια, στο φυσικό αέριο, στο χρυσό, και στο ουράνιο, πλούτο που οι εφιάλτες πολιτικοί φοβούνται να αγγίξουν.
Εκμεταλλευθείτε αυτό το πλούτο με επωφελείς για το δημόσιο συμβάσεις, π.χ. 50%-50% ώστε να έλθει η ανάπτυξη της οικονομίας.

Πρόσφατα δώσατε προς εκμετάλλευση τα κοιτάσματα χρυσού της Βορείου Ελλάδος, σε μια Καναδική εταιρεία, και στον Εμίρη του Κατάρ, (όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ), δηλαδή στη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση και Δικτατορία, όμως δεν μας είπατε τι ποσοστά εξασφαλίσατε για τον Ελληνικό Λαό.

Ευρισκόμενοι εν όψει κακής συμπεριφοράς της Γερμανίας, να προσφύγετε στη διεθνή Δικαιοσύνη, να ζητήσετε τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Έτσι φέρονται οι εθνικοί ηγέτες. Μόνον έτσι θα συνετιστεί η Γερμανία.

Αφήνοντας τους Γερμανούς ατιμώρητους για τη συμφορά και καταστροφή του 1940-45 ενθαρρύνετε τους Τούρκους να μας επιτεθούν, αφού γνωρίζουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι, ήδη δήλωσαν αναίσχυντα ότι αυτοί καίγανε τα δάση μας, δηλαδή προκαλούσαν καταστροφή του πρασίνου της Γης, και του περιβάλλοντος, και παραμένουν ατιμώρητοι. Πράξεις βαρβάρων που δεν σέβονται τίποτα.

Οι ξενόδουλοι πολιτικοί μας επιδίδονται σε πράξεις Τουρκολαγνείας.

Τώρα χρειάζονται οι οικολόγοι-πράσινοι όλων των κρατών της Γης, να κυνηγήσουν με δικαστικά μέσα τους εγκληματίες της καταστροφής του πρασίνου, και όχι να επιδίδονται σε πολιτικές και μόνο δραστηριότητες.

Οι Τούρκοι έκαναν γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και ουδείς ανακινεί το θέμα, ενώ οι Αρμένιοι το πέτυχαν.

Εν όψει αυτών των δεδομένων, εσείς προβαίνετε σε «μπαλώματα» επιεικώς, για να λύσετε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος.

Ούτε το σπάταλο κράτος δεν μπορείτε να περιορίσετε.

Η πατρίδα μας κάθεται επάνω στα πετρέλαια και εσείς κόβετε τις συντάξεις του Παππού και της Γιαγιάς, και δεν αισχύνεσθε…

Κρίμα τις σπουδές που κάνατε όλοι εσείς οι οικονομολόγοι.

Τα μέτρα που παίρνετε θα μπορούσε και ο ψιλικατζής της γειτονιάς να τα πάρει, δεν χρειάζονταν πτυχία και βραβεία Νόμπελ οικονομικών.

Δεν χρειάζονταν πολιτικοί φανφαρόνοι, που εκτοξεύουν πομφόλυγες…

Χρειάζονται πολιτικοί πατριώτες, και όχι εφιάλτες του Ελληνισμού.

Βρήκατε την εύκολη λύση, αμέσως μαχαίρι στις συντάξεις.

Όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στις τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, γιαυτό κάθε τρίμηνο έχουμε «μαύρη τρύπα» στα δημοσιονομικά, ενώ ο Λαός πληρώνει χαράτσια…

Πέστε μας που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα που εισπράττετε από τα υποζύγια σε φόρους, τέλη και δασμούς.

Πληρώνουμε χαράτσια, για να τα καρπωθούν οι τράπεζες του Ρότσιλντ.

Οι Έλληνες πολίτες διαπιστώνουν με το χειρότερο τρόπο, ότι οι θυσίες τους δεν πιάνουν τόπο. Παρά τα αλλεπάλληλα μέτρα, το έλλειμμα χειροτερεύει. Οι Έλληνες βροντοφωνάζουν, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας μας, ΟΧΙ στα μνημόνια της υποταγής στους δανειστές τοκογλύφους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Καλά δεν βλέπετε τις Αραβικές χώρες του Περσικού/Αραβικού Κόλπου πως εκμεταλλεύονται τα πετρέλαιά τους; και ο λαός τους ζεί από τα έσοδα του πετρελαίου!!! Δεν βλέπετε τη Νορβηγία; που ο κάθε Νορβηγός έχει μέρισμα από τα έσοδα του κράτους από τις πωλήσεις υδρογονανθράκων!!! Γιατί δεν κάνετε και εσείς το ίδιο;

Εσείς μας καταντήσατε Νιγηρία…

Ο πρωθυπουργός εκείνος που λέει όχι στον ορυκτό μας πλούτο, είναι εχθρός του Λαού, και ως τοιούτος θα αντιμετωπισθεί από το Λαό. Δυστυχώς έχουμε πολιτικούς αχυράνθρωπους της Ν.Τ.Π.

Η Ελλάς κάθεται επάνω στα πετρέλαια, και ο λαός της είναι δυστυχισμένος, πεινάει, και εσείς ασχολείστε με το PSI , και άλλες κομπίνες……της Τρό’ι’κα. Τόσο άχρηστοι είναι οι υπουργοί σας.
Υπουργοί επιπέδου ψιλικατζίδικου. Έφεραν φτώχεια και δυστυχία στον Ελληνικό λαό. Δημιούργησαν μια οικονομία επιπέδου Σκοπίων!!

Μας λένε ότι κάνουν σοβαρή δουλειά διαπραγματευόμενοι το PSI, (τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου), δηλαδή υπογράφουν όλο και χειρότερες συμβάσεις, με τις οποίες αλυσοδένουν τον Ελληνικό λαό.

Το σύνταγμα λέει, «όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο», σήμερα ισχύει το «πλην πολιτικών», αυτών που δημιούργησαν τη διαφθορά, και τίναξαν την Ελληνική οικονομία στον αέρα.

Φυλακίζετε το Καλόγερο και αφήνετε έξω τους πολιτικούς κλέφτες και λωποδύτες, που ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία, ρήμαξαν όλο το πλούτο του Λαού. Φοβάμαι ότι δεν είσθε ικανοί ούτε συντεταγμένη χρεοκοπία προς όφελος του Λαού να κάνετε, αλλά θα μας οδηγήσετε ατάκτως στη κατάρρευση. Η χρεοκοπία πρέπει να γίνει εις βάρος των δανειστών, και ΟΧΙ σε βάρος του Ελληνικού Λαού, εάν βεβαίως είσθε ικανοί!!!

Η Γερμανία με το ΔΝΤ επέβαλλαν τα μνημόνια για να εξασφαλίσουν τα τοκοχρεολύσια στους δανειστές!

Στη σημερινή κατάσταση οδηγηθήκαμε βάσει σχεδίου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας , για να μας πάρουν όλο το πλούτο του πλούσιου Ελληνικού υπεδάφους.

Ζούμε στη χειρότερη Παγκόσμια Δικτατορία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Βρέθηκε εφιάλτης πρωθυπουργός και υπουργοί, που έπαιξαν το παιχνίδι των εχθρών εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού.

Ο Λαός τους γνωρίζει, και τους περιμένει στη γωνία…

Να περιμένουν τη καταιγίδα…

Σήμερα η Ελλάδα εκτός από οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει και ανθρωπιστική κρίση.
Οι πολιτικοί των μνημονίων φέρνουν μαύρες ημέρες για τους Έλληνες. Οι πολιτικοί των μνημονίων γράφουν μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδος.

Αφού δεν τολμάτε να βγάλετε τα πετρέλαια, τα οποία έχετε υποσχεθεί στους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, τουλάχιστον περιορίστε το σπάταλο κράτος!!! Τι χρειάζονται τόσες εκατοντάδες ΜΚΟ και γιατί τόσα εκατομμύρια ευρώ στους τεμπέληδες των ΜΚΟ;

Δηλαδή πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ για να δίνετε τα χρήματα αυτά στα στελέχη των ΜΚΟ που δρούν σαν πράκτορες ξένων δυνάμεων, και κυνηγούν δικαστικά τους Έλληνες πατριώτες…

Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ έπρεπε να τεθεί ανάλογα με τη δήλωση εισοδημάτων, και όχι «όποιον πάρει ο χάρος», αφού το 50% του Λαού δεν έχει αποταμιεύσεις και καταθέσεις, αλλά περιμένει τη σύνταξη ή το μισθό για να ζήσει. Δεν είσθε ικανοί ούτε για αυτό.

Οι πολιτικοί μας γίνανε υπηρέτες των τραπεζών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και εχθροί του Ελληνικού λαού.

Ο γραφειοκράτης τραπεζίτης, ο άνθρωπος της ρουτίνας, δεν γίνεται ποτέ ηγέτης!!! Οι πολιτικοί μας, σερβίρουνε καφέ στην εδώ Μεγάλη Πρεσβεία των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων. Ικετεύουν την εύνοια, και τη βοήθεια των εχθρών της πατρίδος, για να καταλάβουν την εξουσία.

Μας πρόσφεραν οικονομική βοήθεια οι Ρώσοι, αλλά ο τότε εφιάλτης πρωθυπουργός αρνήθηκε, για να μας βάλλει στο Σιωνιστικό ΔΝΤ, το οποίο άλλοι λαοί απετίναξαν.

Τόσο υπηρέτες και αχυράνθρωποι της παγκόσμιας Δικτατορίας είναι. Το 80% της κυβέρνησής σας παραμένει το ίδιο αποτυχημένο και εφιαλτικό για τους Έλληνες, στελεχιακό πολιτικό δυναμικό.

Έτσι θα χρονοτριβούμε μέχρι να καταρρεύσουμε λόγω ατολμίας, γραφειοκρατικού και διοικητικού φόβου του εκάστοτε πρωθυπουργού, και των αρμοδίων αποτυχημένων εδώ και δυό χρόνια υπουργών.

«Τρείς καθηγητές και χάθηκεν η χώρα» είπε ένας μεγάλος ηγέτης.

Επισυνάπτω ανάλυση-έκθεση του τι έκανε ο Δικτάτορας Μεταξάς το 1938 όταν βρέθηκε σε παρόμοια θέση.

Στη θέση σας το ίδιο θα έκανε κάθε πατριώτης Έλληνας, και ας τον «τρώγανε», οι Κοσμοκράτορες τοκογλύφοι δανειστές μας, φτάνει να έσωζε το λαό. ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

και όχι ένα φοβισμένο γραφειοκράτη τραπεζίτη δημόσιο υπάλληλο.

Η έξοδος από την Ευρωζώνη συμφέρει ΜΟΝΟΝ όταν σταματήσουμε να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, και μάλιστα σε σκληρό συνάλλαγμα.

Το παρόν σκοπό έχει, να συγκρίνετε το μεγάλο ηγέτη , με τους άχρηστους, κλέφτες και προδότες (όπως τους αποκαλεί ο λαός), «Δημοκράτες» επαγγελματίες πολιτικούς της ρουτίνας.
Εδώ φαίνεται η πατριωτική διαφορά του Δικτάτορα, από τους προδότες, κλέφτες, και λωποδύτες «Δημοκράτες» επαγγελματίες πολιτικούς.

Έλεος πιά!!!! Χορτάσαμε από εθνικές προδοσίες!!!

Ακολουθεί ντοκουμέντο πεπραγμένων Ι. ΜΕΤΑΞΑ

Η ιστορία έχει ως εξής:
Το 1936 η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη Βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, (τότε Ο.Η.Ε.), κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:
«Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, και για τη διοίκηση,
την οικονομική ζωή, τη κατάσταση της υγείας, και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση και αν ήταν στη θέση της, θα έκανε το ίδιο».

(Yearbook of the International Law Commission, 1980 v.1 sel.25). Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα. Συμπλήρωσε δε, Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς το Λαό τους.

Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στο λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών του.

Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του και έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. (Σας θυμίζει κάτι;)
Στη περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!!

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές Δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίρτσνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές, οι οποίοι τεχνηέντως δημιούργησαν το χρέος των κρατών, για να κρατούν τους λαούς σκλαβωμένους.

Πολλές άλλες χώρες χρησιμοποίησαν αυτό ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, πλην Ελλάδος, και δικαιώθηκαν.

Τώρα χρειάζεται ο Εθνικός Ηγέτης, για πατριωτικές εξελίξεις, για να σώσει την Ελλάδα και το Λαό της.


Αν καταλάβαμε καλά από τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα των κρατούντων, πάμε γραμμή για τα συσσίτια. ΟΛΟΙ!

Διότι ουδείς εχέφρων μπορεί να υποστηρίξει πως με τη «συλλογική προσπάθεια» στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος – και η οποία μεταφράζεται σε πειθήνια αποδοχή της βαριάς φορολογίας και των περικοπών – μπορεί να βγει το χρέος της χώρας.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται με δραματικό τρόπο.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η άρχουσα τάξη στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί επ’ ωφελεία της χώρας τη Νίκη και τον πλούτο της Εθνικής Αντίστασης και τη φήμη που είχε αποκτήσει το ελληνικό μεγαλείο σε όλον τον κόσμο, πράττοντας το ακριβώς αντίθετο:
Δεν απέτρεψε την εμφύλια σύρραξη, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η χώρα και να περάσει ο λαός πενήντα χρόνια μέσα στην ανέχεια και στον διχασμό.

Τι θα πει, κ. πρωθυπουργέ, «πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια»;

Ποιοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια; Διότι μέχρι σήμερα, το μόνο που συμβαίνει είναι να υποβάλλεται σε θυσίες ο λαός (οι οποίες – ό,τι και να λέτε και πήγαν και θα πάνε χαμένες, όπως δείχνουν οι αριθμοί), ενώ τόσο η προηγούμενη, όσο και η δική σας κυβέρνηση (που είναι η προηγούμενη) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Και τι θα πει «για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε την ανεργία»;

Αν εννοείτε πως στην περίπτωση που η κρίση μεταβληθεί σε άτακτη χρεοκοπία και φύγουμε από το ευρώ, θα φταίει το γεγονός πως δεν υπήρξε «συλλογική προσπάθεια», σας λέμε πως ΟΧΙ. Αν συμβούν όλα αυτά, υπεύθυνοι θα είναι αυτοί που σας παρέδωσαν την εξουσία και εσείς προσωπικώς.

Είναι άνανδρο να μην κάνεις τίποτε, ενώ γι’ αυτό ανέλαβες μια θέση και μετά να ρίχνεις τα βάρη στους άλλους, που ούτε κυβερνούν, ούτε σχεδιάζουν, ούτε γνώση των γεωπολιτικών συμφερόντων που αναπτύσσονται έχουν, ούτε να παρέμβουν σ’ αυτά μπορούν, ούτε βρίσκονται σε θέση ή διαθέτουν τις αναγκαίες γνώσεις για να σχεδιάσουν και να διαπραγματευτούν.

Αν είχατε κάποιο μήνυμα να στείλετε, αυτό έπρεπε να το στείλετε μόνο στον εαυτό σας.

Το ίδιο και ο κ. Παπανδρέου, που επιμένει να λέει ότι «καταφέραμε να στεκόμαστε όρθιοι».

Και ότι «όλοι μαζί» γίναμε «σοφότεροι», αποκτήσαμε «προσωπική και συλλογική αυτογνωσία» και πως «πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Μιλάμε για τον πρώτο πληθυντικό που σκοτώνει. Διότι προσωπικά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ούτε έλαβε μέρος σε καμιά συλλογική προσπάθεια, ούτε αισθάνθηκε στο πετσί του τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής του και της εκ μέρους του κατασυκοφάντησης της χώρας.

Από την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να είναι σε θέση, μετά από όλα αυτά, να στέλνει πρωτοχρονιάτικά μηνύματα, χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη να απολογηθεί και χωρίς να έχει τιμωρηθεί, δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκατάσταση της ηθικής και της δικαιοσύνης, που πρέπει να αποδοθεί.

Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τι νόημα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη μια να ζητά υπεράσπιση των αδυνάμων και από την άλλη να υποστηρίζει πως γίνεται πόλεμος στον κ. Παπαδήμο, ένας πόλεμος, που όπως είπε, τον βλέπει «στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μην γίνονται»!

Πώς γίνεται δηλαδή να υπερασπίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχρόνως και τους αδυνάμους και την κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία επιβάλλει τα μέτρα που πλήττουν τους αδυνάμους;

Δηλαδή, κ. Πρόεδρε, ποια είναι τα σχόλια «που θα μπορούσαν να μην γίνονται»;

Ότι ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε να λειτουργεί με ένα υπουργικό συμβούλιο πενήντα ατόμων, οι σαράντα από τους οποίους είναι οι προηγούμενοι ανίκανοι;
Ότι δύο μήνες τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν έχει καν προχωρήσει το PSI;

Ότι το μόνο που ζητά (ο κ. Παπαδήμος) είναι θυσίες και πάλι θυσίες;

Ότι μόνο λόγια λέει κι’ αυτός για ανάπτυξη και ανάταξη και στην πράξη δεν έχει λάβει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ προς αυτήν την κατεύθυνση;

Και τι είναι αυτά περί Ιταλίας που επίσης αντιμετωπίζει δυσκολίες, αν και η κυβέρνησή της έχει λιγότερα μέλη; Τι προβλήματα έχει η κυβέρνηση της Ιταλίας και δεν τα ξέρουμε; Ότι κάτι είπε ο Μπερλουσκόνι;

Δικαιολογεί δηλαδή ο Πρόεδρος αυτό το πρωτοφανές αίσχος, αυτό το απίστευτο συνονθύλευμα ανικάνων και φιλοδόξων;

Ακατανόητα πράγματα που δείχνουν ότι έχουν ανάψει στο φουλ οι μηχανές για διάσωση των καταστροφέων της χώρας, στους οποίους σύντομα θα προστεθεί και ο κ. Παπαδήμος.

Επίσης, δεν αντιλαμβανόμεθα σε ποιον απευθύνθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος όταν, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» διεκτραγώδησε την κατάσταση που θα επικρατούσε στη χώρα, αν επιστρέφαμε στη δραχμή.

Όπως είπε, τα πρώτα χρόνια θα βρισκόμασταν σε αληθινή κόλαση, καθώς «θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματα».

Προειδοποίησε επίσης ότι σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις, αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι, ενώ αυτοί που επωφελούνται είναι οι λίγοι επιτήδειοι.

Σωστά. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η χώρα οδηγήθηκε στον εμφύλιο και στο τέλος επικράτησαν οι μαυραγορίτες και οι συνεργάτες των κατακτητών.

Αλλά και… λάθος! Διότι δεν επικρατούν σήμερα οι ίδιες συνθήκες από πλευράς βιοτικού επιπέδου του λαού και ενημέρωσης.

Οπότε, κ. Προβόπουλε, θα χάσουν μεν οι πολλοί και οι αδύνατοι, αλλά κάποιοι μπορεί να χάσουν το κεφάλι τους.

Αφήστε, λοιπόν, όλοι σας τις κινδυνολογίες, διότι δεν αντιλαμβανόμαστε σε ποιους απευθύνεται αυτή η ομοβροντία του τύπου… μέτρα, δυσκολίες, αμάν έρχεται πάλι η τρόικα και τι θα κάνουμε.

Αφήστε όλοι σας τα περί ανάγκης συλλογικότητας (δηλαδή «πληρώστε και μη μιλάτε») και πείτε μας ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!

Διότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Οι πολιτικοί και οι οικονομικοί παράγοντες της χώρας δεν αρκεί να μιλούν γενικά και αόριστα για συλλογικότητες (δηλαδή… πληρώστε) και μελλοντικές ελπίδες.
Οφείλουν να πουν τώρα τι έχουν σχεδιάσει να κάνουν άμεσα.

Θα βγουν στο εξωτερικό να εξηγήσουν τις δυνατότητες της χώρας χωρίς να την συκοφαντούν;

Θα παραπέμψουν τους συκοφάντες για εθνική προδοσία;

Θα φέρουν επενδύσεις (κανονικές, όχι αυτές για τις οποίες μιλούν στις συναντήσεις τους ο Παπαδήμος και ο Χρυσοχοΐδης);

Θα δεσμευτούν οι κινδυνολογούντες σε κάτι χωρίς – για μια φορά – να αναμιγνύουν τον λαό;

Τι θα κάνουν; Θα διαπραγματευτούν καλύτερα, θα βγάλουν πετρέλαια, θα ζητήσουν πίσω τα κλεμμένα αρχαία από τα οποία κόβουν μονέδα οι δανειστές μας, θα πουλήσουν σήμερα (χθες) τον ήλιο στους Γερμανούς που τον χρειάζονται, θα υιοθετήσουν επιτέλους την τακτική του μαστίγιου και του καρότου, βάζοντας στο τραπέζι ακόμη και τις γερμανικές οφειλές;

Θα καταλάβουν ότι η λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας περνά μέσα από την ενεργειακή αυτοτέλεια της Γερμανίας, η οποία έχασε δύο παγκοσμίους πολέμους επειδή έμειναν από βενζίνη τα άρματά της – οπότε, σε καιρό ειρήνης και με δεδομένο ότι μέχρι το 2020 θα κλείσουν τα ευρισκόμενα σε γερμανικό έδαφος πυρηνικά εργοστάσια, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν από ενέργεια τα εργοστάσιά της;

Επί όλων αυτών δεν ακούσαμε τίποτε. Οι μεγάλοι οικονομολόγοι και οι μεγάλοι τεχνοκράτες το έχουν ρίξει στην ανάγκη για κοινωνική συνοχή και φιλανθρωπία.

Την ώρα που είναι βέβαιο πως μόνο πολιτική λύση (σε συνδυασμό με σοβαρά μέτρα ανάταξης) μπορεί να δοθεί στο πρόβλημά μας, ακούμε τα ίδια και τα ίδια.

Το Πρόγραμμα «Ήλιος», στο οποίο αναφέρθηκε και πάλι ο Σόιμπλε πρωτοχρονιάτικα, εξακολουθεί να καρκινοβατεί.

Η Κύπρος ανακοινώνει τα σημαντικά αποτελέσματα από τις έρευνες για φυσικό αέριο και εμείς, χρόνια μετά, είμαστε ακόμη στο «Θα βγάλουμε πετρέλαια».

Η έννοια της διαπραγμάτευσης και της άσκησης πίεσης έχει εξαφανιστεί.

Καμιά υπόσχεση ότι θα μπουν επιτέλους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μεγάλα θέματα της Ελλάδας: Οι εξοπλισμοί και η μη εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ο τεράστιος όγκος λαθρομεταναστών και το κόστος για την ελληνική οικονομία (έχουν βουλιάξει τα νοσοκομεία μας), οι γερμανικές οφειλές που είναι απόλυτα νόμιμο να διεκδικηθούν.

Ο άνθρωπος (Παπακωνσταντίνου), που εξαιτίας του ανέβηκε τεχνητά το έλλειμμα της χώρας, είναι υπεύθυνος για τα πιο σοβαρά θέματα της χώρας – το Πρόγραμμα Ήλιος και τα Πετρέλαια.

Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έλαβε ενεργά μέρος στον μηδενισμό της χώρας να την αγαπά και να αγωνίζεται γι’ αυτήν, έχοντας την ευθύνη των πιο κρίσιμων τομέων;

Ο άνθρωπος (Παπανδρέου) που είναι ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για τον μηδενισμό της χώρας δια της συκοφάντησής της, στέλνει στους «διεφθαρμένους» μηνύματα… ενότητας και συλλογικής προσπάθειας.

Και ο πρώην σύμβουλος αυτού του καταστροφέα, είναι σήμερα πρωθυπουργός της χώρας.

Όλοι μαζί, μας απειλούν ότι θα πάμε στα συσσίτια. Αντί να διαπραγματευτούν με τους ξένους, απειλούν τον λαό τους.

Οι άνανδροι!