Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο επενδυτής των Βερμούδων, η... Margaret και ο Βενιζέλος!

Ακραίος προσωπικός υβριστής του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά (με αναφορές περί νεοναζισμού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η γιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα «θα στριφογυρίζει στον τάφο της»), αλλά και σιωπηρός υποστηρικτής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου αποδεικνύεται ο μυστηριώδης επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί.

O επιχειρηματίας, που προφανώς έχει διπλή υπηκοότητα, καθώς αναφέρεται στον εαυτό του ως (Ελληνας) «Εβραίος και ως Ισραηλινός», ήταν συντονιστής του περίεργου fund CMA στις Βερμούδες. Το CMA ήρθε στη δημοσιότητα μέσω της «λίστας Λαγκάρντ» και, σύμφωνα με κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ίσως επένδυε χρήματα και της κυρίας Μ. Παπανδρέου. Ο κ. Μιονί διέψευσε την περασμένη Κυριακή «κατηγορηματικά» την εμπλοκή της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (και χήρας του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου) ή άλλου μέλους της οικογένειας, αλλά απέφυγε επιμελώς να αποκαλύψει περαιτέρω στοιχεία για «το τρίγωνο των Βερμούδων». Αναφέρθηκε -αόριστα- σε κάποιο αμοιβαίο κεφάλαιο της Ιρλανδίας και απλώς διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα που διαχειριζόταν ήταν νόμιμα.

Ο ίδιος επιχειρηματίας, το 2010, εμφανιζόταν και ως «εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ» (μάλλον με αντιπαραγωγικό ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων Αθήνας - Τελ Αβίβ και έκτοτε εξαφανίστηκε από το προσκήνιο), ενώ μόλις προ μηνών είχε επικρίνει σε σειρά άρθρων του τον κ. Σαμαρά, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα και άλλους ηγέτες ελληνικών κομμάτων.

Σιωπηλός

Ωστόσο, είναι περίεργο ότι, κατ’ αναλογία της υπεράσπισης προς την οικογένεια Παπανδρέου, ο κ. Μιονί είναι επίσης απόλυτα σιωπηλός όσον αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος κατείχε από τον Ιούνιο του 2011 ως υπουργός Οικονομικών τη «λίστα Λαγκάρντ», που «ξαναανακάλυψε» φέτος τον Οκτώβριο.

Κατά περίεργη σύμπτωση ο κ. Βενιζέλος, σε κατάθεσή του στη Βουλή για τη «λίστα Λαγκάρντ» στις 11 Οκτωβρίου 2012, είχε υπογραμμίσει ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενό της, αλλά είχε προσθέσει ότι είχε δει «τρία ονόματα εβραϊκής καταγωγής». Δεν έχει γίνει γνωστό ούτε από τον κ. Βενιζέλο ούτε από τον κ. Μιονί αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννοούσε τον επικεφαλής του fund των Βερμούδων. Πηγές του ΠΑΣΟΚ είχαν απλώς εξηγήσει την επόμενη ημέρα ότι ο κ. Βενιζέλος είχε «ανοίξει» το περίφημο USB στικ ηλεκτρονικού υπολογιστή, ώστε να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το επίμαχο αρχείο της κυρίας Λαγκάρντ και όχι για κάποιο άλλο από τους υπηρεσιακούς - προσωπικούς φακέλους του.

Εις τριπλούν

Αντίθετα, ο κ. Μιονί έχει εξαπολύσει, πριν και έπειτα από τις φετινές εκλογές, σειρά προσβλητικών επιθέσεων στον κ. Σαμαρά, με πιο χαρακτηριστικές τις ακόλουθες:

-Στις 6 Μαρτίου 2012, αναφερόμενος στο προεκλογικό προσκλητήριο του προέδρου της Ν.Δ. προς όλα τα κόμματα και τα στελέχη του συντηρητικού και φιλελεύθερου χώρου, ο κ. Μιονί γράφει στην ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» ότι «ο κ. Σαμαράς νομιμοποίησε τον νεοναζισμό και τον αντισημιτισμό του χειρότερου είδους».

-Στις 7 Μαΐου 2012, στην ίδια εφημερίδα, ο επενδυτής των Βερμούδων έκρινε ότι ο κ. Σαμαράς «στρατολόγησε Ακροδεξιούς στο κόμμα του», συμπληρώνοντας ότι «ο τζόγος του να επιλέξει την ακραία Δεξιά απέτυχε παταγωδώς (για τον ίδιο), αλλά αποτέλεσε απροσδόκητο καλό για την Ακροδεξιά», επειδή «δύο βουλευτές της Ν.Δ. μπορεί προστεθούν στους φασίστες της Χρυσής Αυγής»!

-Στις 10 Ιουνίου 2012 (δηλαδή μόλις μία εβδομάδα πριν από την πιο κρίσιμη μάχη για το κόμμα και τον πρόεδρό του), ο κ. Μιονί πληροφορεί τους αναγνώστες της «Haaretz» ότι «στα Δεξιά, η Ν.Δ. είναι το παραδοσιακό Κεντροδεξιό κόμμα το οποίο υπό έναν νέο ηγέτη, τον Αντώνη Σαμαρά, μεταμορφώθηκε σε ένα ακραίο Δεξιό, εθνικιστικό κόμμα. Η οικογένεια Σαμαρά τού εξασφάλισε, από την ηλικία των 26 ετών, μια έδρα στη Βουλή. Ο Σαμαράς έχει αποδείξει» κατά τον κ. Μιονί «τον λαϊκισμό του και την έλλειψη αίσθησης ηθικής, πολλές φορές κατά το παρελθόν και πολλοί τον κατηγορούν για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα. Και το πιο ανησυχητικό, ο Σαμαράς άνοιξε την αγκαλιά του και καλωσόρισε στο κόμμα του έναν αριθμό νεοναζί, αντισημίτες και αρνητές του Ολοκαυτώματος, μεταμορφώνοντας αποτελεσματικά το ίδιο του το κόμμα σε Ακροδεξιό. Ο Σαμαράς αρέσκεται να μιλά για τη διάσημη γιαγιά του, την προικισμένη συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα, η οποία αυτοκτόνησε την ημέρα που οι εισβάλλοντες Γερμανοί σήκωσαν τη ναζιστική σημαία στην Ακρόπολη της Αθήνας. Πιθανόν να στριφογυρίζει στον τάφο της (σ.σ.: κατά ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, θα σηκωθεί από τον τάφο της ή θα τρίζουν τα κόκαλά της), βλέποντας τον εγγονό της να “ξεπλένει” νεοναζί» καταλήγει ο επενδυτής εκ Βερμούδων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]