Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάλι πανηγυρίζουν οι σωτήρες της χώρας μας!

Γράφει η Μιχαλού 
Κράζουν όπου σταθούν  και όπου βρεθούν , τα πήραμε, τα πήραμε… τα λεφτά για τα οποία η εσωτερική τρόικα τα χρησιμοποίησε σαν αφορμή για να εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες της κατώτερης και της μεσαίας τάξης.. Οι  Έλληνες πολίτες τα έχουν καταλάβει όλα και  δεν χαίρονται. Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να δουν δεκάρα τσακιστή στην τσέπη τους.

Έτσι κι αλλιώς από τα χρήματα της δόσης ελάχιστα θα διατεθούν για την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Η μερίδα του λέοντος θα πάει στις τράπεζες, στην επαναγορά χρέους και στις τρέχουσες υποχρεώσεις (αποπληρωμή εντόκων, πληρωμές μισθών-συντάξεων κλπ).

 
Άλλωστε και ο τσάρος της Οικονομίας είπε ότι από τα 34,3 δισ. ευρώ τα οποία θα έλθουν την επόμενη εβδομάδα
 
- 16 δισ. ευρώ θα πάνε στις τράπεζες
 
- 11,3 δισ. ευρώ στην επαναγορά του χρέους 
 
- τα υπόλοιπα 7 δισ. θα διατεθούν για κάλυψη δαπανών του προϋπολογισμού (κυρίως μισθών-συντάξεων).
 
Για αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους θα δοθεί ένα πολύ μικρό κομμάτι από τα 7 δισ. του προϋπολογισμού, πιθανότατα λιγότερο από 1 δισ.
 
Από το υπόλοιπο ποσό της δόσης που θα εκταμιευθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες (συνολικά18,2 δισ. ευρώ), τα 7,2 δισ. θα δοθούν στις τράπεζες και  11 δισ. ευρώ για δαπάνες του προϋπολογισμού. Υπολογίζεται ότι από αυτό το ποσό των 11 δισ. που προορίζεται για δαπάνες του προϋπολογισμού, περίπου το 40% - γύρω στα 4,5 δισ- θα διατεθεί για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 
Τα ευρά δεν είναι για μας αλλά για τους γνωστούς του συστήματος.... Και όπως έχουμε γράψει κατά κόρον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους προδοτικούς όρους που τα συνοδεύουν…Στρατηγική συμφωνία παράδοσης της Διοίκησης, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στο Βερολίνο. Τα δάνεια  εξειδικεύουν τις δράσεις και εξελίσσουν την πορεία απορρόφησης της Ελλάδας από τη Γερμανία, ως εσωτερικό κράτος ή την πρώτη ευρωπαϊκή της αποικία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]