Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Δραγώνα


Νέος αστέρας έλαμψε στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ. Στον εκσυγχρονιστικό οίστρο της βουλευτού κ. Μαρίας Ρεπούση προστίθεται τώρα και η συνάδελφός της από την ίδια περιοχή Πειραιώς, Μαρία Γιαννακάκη. 

Με επερώτησή της στη Βουλή, και μάλιστα σε έντονο ύφος, εκφράζει την αγωνία της για τα συλλογικά δικαιώματα των «τουρκικών ενώσεων» της Θράκης και ζητά σχετικές εξηγήσεις, ξεχνώντας, προφανώς, ότι οι μειονότητες της περιοχής έχουν την ελληνική ιθαγένεια, άρα πρόκειται για Έλληνες πολίτες και όχι για Τούρκους. Προς τι, λοιπόν, η προσωνυμία των μουσουλμανικών συλλόγων ως «τουρκικών ενώσεων Ξάνθης»; 

Βέβαια προς την κατεύθυνση αυτή έκανε ό,τι μπορούσε και εξακολουθεί να πράττει το γνωστό αξεχώριστο δίδυμο των καθηγητριών του Τμήματος Νηπιαγωγών Αθήνας Άννας Φραγκουδάκη και Θάλειας Δραγώνα με τα παχυλά και εντελώς αυθαίρετα, χωρίς διαγωνισμό, κεφάλαια που τους είχε εκχωρήσει σκανδαλωδώς το υπουργείο Παιδείας υπό τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη Γ. Παπανδρέου. 

Περιφρονώντας ο Παπανδρέου κατά τον πιο ανενδοίαστο τρόπο ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Θράκης, με τμήματα όλων των ειδικοτήτων, απέστειλε αυτούς τους δύο αστέρες να εφαρμόσουν τη διαπολιτισμική τους πολιτική σε μια περιοχή όπου αγνοούσαν παντελώς την κοινωνική της σύνθεση και άλλες συναφείς λεπτομέρειες, βάζοντας στην άκρη πλήθος πανεπιστημιακούς, επιστημονικά άρτιους και ανεπίληπτου ήθους, πολλοί από τους οποίους κατάγονται και ζουν εκεί! Άρα, έχουν άμεση εμπειρία των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων. 

Πώς τώρα η κ. Γιαννακάκη είδε ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης καταπιέζονται και πώς λειτουργεί η προπαγάνδα προς την κατεύθυνση αυτή, δεν είχε παρά να πάρει πληροφορίες από τις δύο ανωτέρω κυρίες και τον συνεργάτη τους, τον Ντεντέ. 

Πηγή: Το Παρόν
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]