Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος στην Ξάνθη

Στα ίχνη του τέρατος – δολοφόνου της άτυχης 34χρονης, η οποία βασανίστηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε, βρίσκεται η Αστυνομία της Ξάνθης.

Σύμφωνα με σαφείς πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της Ασφάλειας Ξάνθης και του τμήματος Εγκλημάτων της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την ευθύνη του φρικώδους εγκλήματος, που οδηγούν σε συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος έχει βεβαρυμένο παρελθόν (βιασμός).

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο για το εάν ο ύποπτος έχει προσαχθεί για ανάκριση στα γραφεία Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, όμως υπάρχει «αισιοδοξία» από την Ελληνική Αστυνομία για την σύντομη διαλεύκανση του στυγερού εγκλήματος.

Με αυτοκριτική ματιά στην ανθρωπιά που χάνεται...

Σήμερα τα ξημερώματα στη Ξάνθη βρέθηκε μια κοπέλα 32 χρονών νεκρή.
Δεν πρόλαβε να βάλει το κλειδί στην πόρτα όταν της επιτέθηκαν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες. Συνέβη κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος των γονιών της.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων η κοπέλα, βιάστηκε και στη συνέχεια την έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας βενζίνη από μηχανάκι που ήταν στην πιλοτή. Οι γείτονες την άκουγαν να ουρλιάζει και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής η κοπέλα ήταν γυμνή και είχε ξεψυχήσει.
Στην Ελλάδα του 2012 προς 2013 οι γείτονες παρακολουθούν βιασμούς και δολοφονίες αντί να κατέβουν δέκα άτομα να αντιδράσουν ή να εκφοβίσουν τους δράστες.
Αλλά προφανώς μας έχουν ισοπεδώσει το μυαλό ανούσιες εκπομπές της τηλεόρασης γεμάτες βία που οι εικόνες όλο και περισσότερο γίνονται προσιτές και φυσιολογικές στα μάτια μας. Σε μια χώρα όπως η δική μας που η λέξη "φιλότιμο" δε βρίσκει αντίστοιχη σε όλο το πλανήτη.
Αλλά ο κόσμος ξέρει να πνίγεται σε θεωρείες και φιλοσοφίες των οπισθίων ή "πιστεύω" και έρευνες λαών (βλέπε Μάγιας) που κατάφεραν να αυτοκτονήσουν και να επηρεάσουν εκατομμύρια μυαλά σε όλο τον πλανήτη.
Αλλά το τέλος του κόσμου φίλε/η μου είναι εδώ.
Στο τέλος της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας, της συνείδησης, της αλληλεγγύης.
Εδώ που κυριαρχεί η βία, η αναισθησία ,η ρουφιανιά και το κακό το μάτι.
Ελλάδα 2013 (σε λίγες ημέρες προφανώς)
Που ο καλός γείτονας ξέρει μόνο να σε καταγγείλει αν απλώσεις τα ρούχα και καταλάθος πέσει λίγο νερό στο χαλί που κρέμασε στη βεράντα του.
Όταν βάλεις στη γιορτή σου λίγη μουσική παραπάνω.
Όταν κλάψει το μωρό σου πιο δυνατά.
Εκεί είναι ο πιο γρήγορος σε αντιδράσεις άνθρωπος.
Πόσο ντροπή να νιώσεις σαν πολίτης πια.
Τι σκεπτικό κυριαρχεί μέσα στο κεφάλι σου και σε κάνει να πιστεύεις πως κάποια πράγματα δεν θα σε αγγίξουν ποτέ εσένα στο ίδιο σου το σπίτι.
Με ποιό κίνητρο συμπεριφέρεσαι σαν προστατευμένος από όλα αυτά που συμβαίνουν στο απέναντι δρόμο.Γιατί αυτά είναι αλυσίδα. Γιατί είναι κρίκος που μας διαλύει σαν γειτονιά, σαν περιοχή,σαν πόλη. Γιατί εγώ ντρέπομαι που αυτό το κορίτσι έφυγε τόσο νωρίς ,με τέτοιο τρόπο και ας μη το γνωρίζω προσωπικά. Γιατί αυτοί κυκλοφορούν εκεί έξω και εσύ κοιμήθηκες στο ζεστό πάπλωμα σου .Γιατί η αναισθησία είναι έγκλημα.
Σε κρίνω γιατί στο κοινωνικό σύνολο έχεις δικαίωμα να με κρίνεις και εσύ.
Από μένα θέλω να πιστεύω πάνω απ' όλα άνθρωπο, συγγενή, φίλη, γειτόνισσα.
Ο.Ν
YΓ Καλό ταξίδι και συλλυπητήρια σε όσους σε αγάπησαν.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Να το πιάσουν το καθίκι και να του κάνουν οτι έκανε στο καιμένο το κορίτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο ο αρθρογράφος. Πρέπει ο καθένας μας να γίνει βοηθός και φύλακας του άλλου, να διαφυλάξουμε την ηθική μας στους άγριους αυτούς καιρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]