Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού


Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου 

Με αφορμή τα όσα εξωφρενικά συμβαίνουν στην Βουλή, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους υπαλλήλους της, ξανάρχεται στη δημοσιότητα το θέμα της ύπαρξης εργαζομένων στη χώρα δύο ταχυτήτων. Των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι έχουν σε ένα (πολύ μεγάλο) ποσοστό τους διοριστεί με κομματικά μπιλιετάκια και εκείνων που δίνουν τη μάχη του μεροκάματου και της επιβίωσης στον ιδιωτικό τομέα. 

Εκεί, όπου χάνεται η μάχη, λόγω της κρίσης, της υπερφορολόγησης, της ανασφάλειας, της δράσης των κουκουλοφόρων της άκρας αριστεράς που ρήμαξαν το εμπορικό κέντρο της Αθήνας και ακόμα το ρημάζουν, της μετοίκησης επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Αλλά, στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, υπάρχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτοί που δεν αναζήτησαν την «σιγουριά», αλλά αντίθετα σήκωσαν τα μανίκια γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ρίχτηκαν στη μάχη για την οικονομική τους αποκατάσταση. Χωρίς να επιβαρύνουν κανέναν. 

Και αυτοί σήμερα πλήττονται από την κρίση και βλέπουν το κράτος να τους υπερφορολογεί, στην προσπάθειά του να καλύψει τις τρύπες που προέκυψαν από την κακοδιαχείριση, τον συνωστισμό στο δημόσιο τομέα, τους υπέρογκους μισθούς των στελεχών στις επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, τις υπερτιμολογήσεις στα δημόσια έργα από τους «νταβατζήδες», τις μίζες στα εξοπλιστικά επί των ημερών των «πρασίνων» και βάλτε. 

Και φτάσαμε στις απειλές για παρεμπόδιση του φορολογικού νομοσχεδίου. 

Που ενδεχομένως να δημιουργούσε προβλήματα στην καταβολή της δόσης. Που με τη σειρά τους θα δημιουργούσαν προβλήματα στις καταβολές της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων. Με λίγα λόγια, δεν φτάνει που η χώρα μπήκε σε μνημόνια για να καλυφτούν όλοι αυτοί του δημόσιου τομέα, δεν φτάνει που η μόνη αντίσταση που προέβαλλαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης αφορούσε στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, δεν φτάνει που κανείς δεν μιλά για τη μη απόλυση των επίορκων, οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά το κοινωνικό σύνολο πρέπει να υφίσταται και τους εκβιασμούς του καθενός, που ποτέ του δεν αναρωτήθηκε ποιο ήταν και ποιο είναι το κόστος της δικής του εργασιακής «ασφάλειας» για το κοινωνικό σύνολο. 

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στη Βουλή. Οι υπάλληλοί της αντιδρούν στην προοπτική να χάσουν τα (εν πολλοίς καταχρηστικά) προνόμιά τους. Η δε πληροφορία ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προώθησε κατ' εντολή του προϊσταμένου του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα μια διάταξη, η οποία περικόπτει επιδόματα, οδοιπορικά και οι υπερωρίες, δημιούργησε νέες εντάσεις.

Η δε γνωστοποίηση της πληροφορίας (εμείς το αλιεύσαμε από την πολύ καλή iefimerida.gr) ότι υφίσταται ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής, όπου «καταλήγει το 7% κάθε τιμολογίου παροχής υπηρεσιών ή προμηθειών που πληρώνει η Βουλή σε τρίτους». Διαβάστε και αυτό (πάντα από την iefimerida.gr): «Με τα χρήματα, που αφαιρούν ετσιθελικά από τους ιδιώτες επιχειρηματίες, λαμβάνουν τα εφάπαξ των 200 και πλέον χιλιάδων ευρώ». Και φυσικά, υπήρξε και εκβιασμός προς τα κόμματα, μιας και όλοι αυτοί είναι παιδιά των κομμάτων και μετέχουν στις ανάλογες συνδικαλιστικές οργανώσεις τους. 

Το κακό στη χώρα αυτή, έχει παραγίνει. Δεν πάει άλλο. Οφείλουν κάποιοι να κατανοήσουν ότι η ευνοιοκρατία είναι κατά πολύ υπεύθυνη για τα σημερινά χάλια. Το να ζητούν τη διαιώνισή της, συνιστά αν μη τι άλλο, θράσος. Μεγάλο θράσος. Και ροχάλα στα μούτρα της κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από τις πρόνοιες των μνημονίων. 

Στα οποία μας έβαλαν εν πολλοίς και για να διασωθούν οι κομματικοί στρατοί στο Δημόσιο. Και αυτοί που καρπώνονται τα μνημόνια (που χρεωνόμαστε όλοι ανεξαιρέτως), από τα οποία πληρώνονται οι μισθοί τους, φωνάζουν κι από πάνω, όντες οι πλέον φωνασκούντες αντιμνημονιακοί! Θα τρελαθούμε τελείως! Και επανέρχομαι εδώ στο θέμα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Τους συμπολίτες μας εκείνους, που λόγω μη δεσπόζουσας θέσης, τους αγνοούν σχεδόν οι πάντες. Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα, δεν μπορούν να εκβιάσουν. 

Και ακριβώς λόγω αυτού, ελάχιστοι τους δίνουν σημασία. Τα δε κόμματα, καμία απολύτως. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανέργων έχει ανέλθει στους 1.500.000, με την ανεργία στις τάξεις των νέων να αγγίζει το 60%. Κι εδώ, σιωπή... Αλλά, όλα κι όλα, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, κανείς δεν σηκώνει κουβέντα... 

Ναι, στο Δημόσιο υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ευσυνείδητοι εργαζόμενοι, «διαμάντια», που δίνουν σκληρή μάχη για να στηρίξουν την κοινωνία, τους συμπολίτες τους, δίνοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους. Και μας κάνουν περήφανους. Τους βλέπουμε στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα αστυνομικά τμήματα, να πετούν με τα μαχητικά μας, τους βλέπουμε πάνω στα πυροσβεστικά οχήματα, πάνω στα σκάφη του Λιμενικού, στα στρατόπεδα, παντού. 

Και οι περισσότεροι εξ αυτών, έχουν επιλέξει ήπιες μορφές δράσης αντίδρασης στις εισοδηματικά εξοντωτικές πολλές φορές πρόνοιες των μνημονίων, ώστε να μην πληγεί η κοινωνία που δεν φταίει σε κάτι. Αυτό όμως που γίνεται στη Βουλή, υπερβαίνει πολλούς εξ ημών. Είναι κατάφωρα ΑΔΙΚΟ για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι συμπολίτες μας να επιζητούν να διατηρήσουν καταχρηστικά προνόμια, την ώρα που όλοι οι Έλληνες δοκιμάζονται. 

Ζητείται λογική και εθνική συνείδηση. Συντεχνιακά αιτήματα για διατήρηση καταχρηστικών προνομίων, κατακερματίζουν την κοινωνία και στρέφουν τους πολίτες τον έναν εναντίον του άλλου. Στη δύσκολη αυτή εποχή, καλό θα ήταν κάποιοι να εξορθολογίσουν τις όποιες απαιτήσεις τους. 

Όμως, πρέπει να υπάρξει πρόνοια και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (που δεν καλύπτονται από καμία μονιμότητα) και τους ανέργους και όχι μόνο για εκείνους του Δημοσίου. Στόχος, βέβαια, δεν είναι να πέσουν οι μισθοί του Δημοσίου στα επίπεδα εκείνων του ιδιωτικού, αλλά το αντίθετο. Όμως, για να γίνει αυτό, επαναλαμβάνω πως πρέπει να υπάρξει μια στοιχειώδης πρόνοια και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Καλά ρε , θα μας τρελάνει αυτό το Ιστολόγιο με τις απόψεις που φιλοξενεί=προβάλει..Δηλαδή η Ελλάδα μπήκε στα Μνημόνια για να πληρωθούν οι Δημόσιοι Υπάληλλοι?Και στεναχωρέθηκες ρε υπήκοε της αποικίας Ελλάς για το ότι καθυστέρησε για λίγο να ψηφιστεί το Φορολογικό Νομοσχέδιο- σφαγείο του Ελληνικού Λαού? Αηδία και εμμετός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, ούτε το άρθρο δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις προτού ξεσπαθώσεις. Ή μήπως επικροτείς την διαιώνιση της προνομιοκρατίας - να ισχύει ο νόμος για όλους τους άλλους υπαλλήλους, που ήδη φορολογούνται μέχρι υποσιτισμού, ενώ οι κοινοβουλευτικοί να απαλλάσσονται μια ζωή; Και μάθε να γράφεις τη γλώσσα μας σωστά στο πληκτρολόγιό σου.

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν, επειδή απευθύνθηκες στο ιστολόγιο, θα έχεις την απάντησή σου. Το ιστολόγιο αυτό προβάλλει απόψεις. Δεν τις "τακτοποιεί" στο μυαλό κανενός. Εσύ μήπως αμφιβάλεις ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος είναι στην κατηγορία των "παιδιών ενός κατώτερου θεού"; Μήπως θέλεις να το αναλύσουμε; Μήπως θέλεις να πούμε τι παίρνει ο ιδιωτικός υπάλληλος όταν απολύεται; ή όταν βγαίνει στη σύνταξη; Επειδή, βέβαια, ο σκοπός σου δεν είναι ούτε ο ιδιωτικός, ούτε ο δημόσιος υπάλληλος, αλλά το ιστολόγιο, θα σου απαντήσω μία και καλή, γιατί έχω βαρεθεί τις γυριστρούλες και τους γυριστρούληδες του διαδικτύου, που η μόνη άποψη που προσπαθούν να περάσουν είναι ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους και.... πάντα, μα πάντα, φταίνε εκείνοι που κανείς δεν φαντάζεται. Εδώ, λοιπόν, δεν μιλάμε για τους πολίτες θύματα, ούτε μιλάμε για απόψεις εκτρώματα, ούτε προβάλουμε απόψεις φασίζουσες. Σκέψεις παραθέτουμε, αλλά για να κατανοήσεις τις σκέψεις, πρέπει να έχεις και επάρκεια σε... λέξεις που καταλαβαίνεις. Κάνε μου την χάρη, λοιπόν, αν σε ενοχλεί το ιστολόγιο πήγαινε αλλού, όπου θα βρεις περισσότερο ορθολογιστικές προσεγγίσεις της παρωπίδας. Καθότι είσαι πειθήνιο όργανο του κοινωνικού αυτοματισμού, μην χαλιέσαι όταν κάποιοι αναφέρονται σε αυτόν έστω και δια της πλαγίας οδού. Εξάλλου, καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος είπε:<< είσαι πειθήνιο όργανο του κοινωνικού αυτοματισμού >> !!! Εγώ??? Και όχι ο αρθρογράφος του Μαζί τα Φάγαμε ??? Είσαι απίθανος! Το άσπρο μαύρο …
    Όσο για την ευχή που δίνει ο αρθρογράφος <> αυτό και μόνον τον αποκαλύπτει..Τι να φτάσει ρε? Δεν το ξέρεις ότι πλέον ο Μισθός ενός νεοπροσλαμβανόμενου Δημόσιου υπαλλήλου είναι 400 ευρώ ? Και ότι δεν υπάρχουν πλέον χρονοεπιδόματα ? Αυτά είναι σου λέει ο Γερμανός που διοικεί το υπουργείο και με αυτά τα 400 ευρώ πάνε και πλήρωσε νοίκι, ηλεκτρικό, νερά, κοινόχρηστά , βενζίνες και ξύλα για την σόμπα σου, σπούδασε και τα παιδιά σου και δώσε μας και δυο χιλιάδες φόρο, για να μπορούμε να πληρώνουμε κονδυλοφόρους η μάλλον πληκτρολογιοχρήστες για να γράφουνε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε που έχουμε την Κατοχή και όχι τα Διεθνή και Ντόπια αρπακτικά..Όχι οι καημένοι οι Τραπεζίτες…Όχι οι Εργολάβοι των Ολυμπιακών των Δισεκατομμυρίων.. Δεν φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδοτούσε την εγκατάλειψη των αγρών και το ξερίζωμα των αμπελώνων..
    Ο μισθός του εργάτη ρε κολοκύθες από έναν Νόμο ρυθμίζεται. Αυτόν της προσφοράς και της ζήτησης..και αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα αφεντικά..Γι αυτό και λύσσαξαν για να φέρουνε εδώ τα 2-3 εκατομμύρια των λαθρομεταναστών ..για να τους παρακαλάει ο εργάτης για 400 ευρώ..και όποιος προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι πολύ απλά η βαλτός η βλάξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψάξε να βρεις ΔΙΚΑ ΜΟΥ κείμενα, σχετικά και θα καταπιείς τη γλώσσα σου. Όσο για τα 400 ευρώ πρώτος μισθός δημ. υπαλλήλου, άστο, δεν ισχύει. Κάποια άλλα ισχύουν, αλλά όχι αυτό. Και ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτό ακριβώς που κάνεις, και βαζεις ιδιωτικους υπαλληλους απέναντι σε δημοσιους. Όχι δεν τα φάγαμε μαζι, μονοι τους τα εφαγαν, με τους τραπεζιτες. Διάβασε τις απόψεις μου κι έπειτα τοποθετήσου

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]