Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όσο ανεβαίνει γεωπολιτικά η Ρωσία, τόσο θα κατεβαίνει το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι τεχνολογικές και στρατιωτικές επιτυχίες της Ρωσίας έχουν βάλει την Δύση σε μεγάλες σκέψεις. Οι ρωσικές εξαγωγές των στρατιωτικών προϊόντων το 2012 υπολογίζονται σε παραπάνω από 14 δις δολάρια, δήλωσε σήμερα ο Πούτιν σε συνεδρίαση της Επιτροπής για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία.

Το 2011, η Ρωσία πούλησε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό για 13,2 δις δολάρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι φέτος, το 2012, υπήρξε ρεκόρ. Εκεί παίζεται και όλο το παιχνίδι, στην πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει τον δρόμο της ανάκαμψης, κόντρα στις «παραινέσεις» του αμερικανό-εβραϊκού λόμπι, που επιθυμεί να θέσει ξανά υπό τον έλεγχο των μεγάλο-πολυεθνικών τον τεράστιο ρωσικό πλούτο.

Επίσημα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Συρία, για την οποία οι αναφορές του Reuters για την συμπεριφορά της Τουρκίας και την τοποθέτηση Patriot με την έγκριση του ΝΑΤΟ, προκαλεί έντονη ανησυχία στις γύρω χώρες, σε μια περιοχή που βρίσκεται προ δραματικών ανακατατάξεων σε όλα τα επίπεδα.

Πολλές φωνές μιλούν για Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος θα έχει αφορμή την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αφού, όπως γράψαμε, στόχος είναι η εμπλοκή της Ρωσίας, προκειμένου να κατεβάσει οδικώς δυνάμεις προς τα κάτω προς τα κάτω και να είναι πιο αντιμετωπίσιμη, μιας και θα βρίσκεται μακριά από τα σύνορά της.

Η Τουρκία έχει αναλάβει την βρώμικη δουλειά, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο σενάριο για την εξασφάλιση της ύπαρξής της, ως κρατικής οντότητας. Στο μυαλό της Άγκυρας βρίσκονται Αιγαίο και Θράκη, τις οποίες περιοχές συνδέει με την δουλειά που κάνει την Συρία εκ μέρους της Δύσης, περιμένοντας να δημιουργήσει de facto καταστάσεις σε περίπτωση γενικής αναταραχής.

Πηγή: Πυγμή 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Επιτέλους, κάποιος μπόρεσε να δει όλη την εικόνα του τι γίνεται στην περιοχή μας και προπάντων γιατί γίνεται. Και μας είπε την αλήθεια, ξεφεύγοντας από το τιριρέμ του τι κάνει και τι θα κάνει ο "μπαμπούλας" Τουρκία, λες και η Τουρκία κάνει ποτέ κάτι που δεν της το παράγγειλαν τα αφεντικά της, για πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

    Νά γιατί πρέπει να συνεχίσουν αυτό που κάνουν τα ιστολόγια. Γιατί είναι πλέον η μόνη πραγματική δημοσιογραφία, σκεπτόμενη, ευφυέστατη και χωρίς στεγανά και παραγγελιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]