Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά είναι αξιοποίηση ή εκποίηση της ελληνικής περιουσίας;



Η Κυβέρνηση Σαμαρά ισχυρίζεται ότι θα αξιοποιήσει τις επιχειρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή των Ελλήνων, ιδιωτικοποιώντας αυτές!!!

Βέβαια η λογική κάποιων λέει ότι πρέπει να πουλήσουμε αυτές που είναι κερδοφόρες γιατί ποίος θα έρθει για τις ζημιογόνες; 

Εμείς όμως τους απαντάμε…  
Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα πουλούσε κερδοφόρες επιχειρήσεις σε εποχές κρίσης, που η συνολική αξία της επιχείρησής του έχει πέσει τόσο πολύ;

Εμείς πάντως βάλαμε κάτω τα στοιχεία που δείχνουν πόσα κέρδη ή ζημιές είχανε οι σημαντικότερες επιχειρήσεις που πάνε για “αξιοποίηση”.

Και ξεκινάμε λοιπόν…


ΟΛΠ: ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 22,5%, παρουσίασαν τα οικονομικά στοιχεία του εννεάμηνου 2012 έναντι της αντίστοιχης περιόδου των αποτελεσμάτων 2011.

ΟΛΘ: Τα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ανήλθαν σε 14.679.008 ευρώ, έναντι των 8.360.289 ευρώ του εννιαμήνου του 2011. Εμφανίζονται δηλαδή ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 6.318.719 ευρώ και σε ποσοστό 75,58%.

ΕΥΔΑΠ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ παρουσίασε στο εννεάμηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, τα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 62,38% στα 44,21 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Τα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ανήλθαν σε 118,1 εκατ. ευρώ έναντι 90,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2011, ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 27,3 εκατ. ευρώ (+30,1%), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

ΟΠΑΠ: ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, τα κέρδη του ΟΠΑΠ μειώθηκαν κατά 9,2% για το εννεάμηνο του 2012 στα 371,7 εκατ. ευρώ, έναντι 409,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]