Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ληστεύουν τον στρατό για να κάνουν... κοινωνική πολιτική!

Σφοδρή επίθεση στον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών με αφορμή την απόφασή του να σιτίζονται στις Στρατιωτικές Λέσχες όλο και περισσότερες κατηγορίες πολιτών, με αποτέλεσμα όπως λέει η ΑΚΙΣ οι πραγματικοί δικαιούχοι οι στρατιωτικοί να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΚΙΣ καλεί τον κ.Παναγιωτόπουλο να πάψει να ασκεί “κοινωνική πολιτικη με πόρους άλλων”. Και συνεχίζει σε πολύ έντονο ύφος:

“Λυπούμεθα κ. υπουργέ αλλά αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των στελεχών του στρατού, τα οποία έχετε φέρει σε πλήρη εξαθλίωση, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να πάτε να ανοίξετε λέσχες στους ψηφοφόρους σας για να τους ταΐζετε με δικά σας χρήματα μιας και ανήκετε στις ελίτ ομάδες της ελληνικής κοινωνίας
Κοινωνική πολιτική ασφαλώς και μπορείτε να κάνετε αλλά με χρήματα δικά σας, που είναι πολύ περισσότερα από τα δικά μας, και όχι με τα χρήματα και τον ιδρώτα μας. «Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται».

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Για μια ακόμη φορά τα ε.ε και ε.α στελέχη του Σ.Ξ. διαπιστώνουν την ισοπεδωτική και άδικη συμπεριφορά της πολιτικής τους ηγεσίας απέναντί των.
Αφορμή αυτή τη φορά η αυθαίρετη και παράνομη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με την οποία   επιτρέπει στο εν ενεργεία πολιτικό προσωπικό του υπουργείου (Μόνιμο και Συμβασιούχων Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου) και στα μέλη των οικογενειών τους, τη σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες με την καταβολή μόνον του αντιτίμου του συσσιτίου, χωρίς την υποχρέωση, όπως αυτό συμβαίνει για τα μόνιμα στελέχη του στρατού ξηράς, πάγιας μηνιαίας συνδρομής. Το δικαίωμα αυτό επεκτείνεται και στα παιδιά των προαναφερομένων υπαλλήλων που φοιτούν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας των γονέων τους.
Είναι η δεύτερη υπουργική απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση καθώς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς κατόπιν σχετικού μνημονίου που υπόγραψαν ο ΥΕΘΑ με τον ομόλογό του υπουργό Εθνικής παιδείας. Από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκε μόνο η ΛΑΕΔ.
Φυσικά και στις δύο αποφάσεις ουδόλως ελήφθησαν υπόψη τόσο ο σκοπός του κληροδοτήματος Σαρόγλου, όπου εδρεύει η ΛΑΕΔ, όσο και η αποστολή και ο κανονισμός λειτουργίας όλων των Λεσχών ανά την Ελλάδα, οι οποίες θεωρούνται στρατιωτικά καταστήματα με δικό τους πίνακα οργανώσεως και υλικού.
Από την μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου παρατηρείται το φαινόμενο οι πραγματικοί «δικαιούχοι» να σιτίζονται με ότι απομένει γιατί όταν, λόγω της μονίμου υπερωριακής εργασίας τους, φθάνουν στις λέσχες δεν βρίσκουν παρά μόνο αποφάγια.
Ασφαλώς στις ρουσφετολογικού και ψηφοθηρικού περιεχομένου υπουργικές του αποφάσεις ο κ. υπουργός δεν έλαβε καθόλου υπόψη του τα προβλήματα προσωπικού και επάνδρωσης που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες λέσχες, οι οποίες επωμίζονται επιπλέον φορτίο για να καλύψουν τα «ταξίματα» του υπουργού.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) διερμηνεύοντας τις απόψεις όχι μόνο των μελών της αλλά και του συνόλου των ε.ε και ε.α στελεχών του στρατού ξηράς, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη με τις απαράδεκτες και ρουσφετολογικές αποφάσεις του κ. Παναγιωτόπουλου με τις οποίες υποβαθμίζεται ο ρόλος και η αποστολή των ανά την Ελλάδα στρατιωτικών λεσχών σε κοινωνικά εστιατόρια και ερωτά τον ευαίσθητο «κόκκινο Πάνo» αν:
α. Πριν αποφασίσει τα παραπάνω, είχε υπόψη του ότι τα εν ενεργεία στελέχη του Σ.Ξ πληρώνουν για δικαιώματα χρήσεως των στρατιωτικών λεσχών μηνιαία συνδρομή, η οποία σε ετήσια βάση για το σύνολο των στελεχών του στρατού ανέρχεται στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,5-2 εκατ. ευρώ;
β. Για την απόφαση αυτή ερωτήθηκε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Α/ΓΕΣ ή απλά κατά το σύνηθες τον ενημερώσαμε που σημαίνει ότι τον …γράψαμε κανονικά;
Λυπούμεθα κ. υπουργέ αλλά αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των στελεχών του στρατού, τα οποία έχετε φέρει σε πλήρη εξαθλίωση, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να πάτε να ανοίξετε λέσχες στους ψηφοφόρους σας για να τους ταΐζετε με δικά σας χρήματα μιας και ανήκετε στις ελίτ ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.
Κοινωνική πολιτική ασφαλώς και μπορείτε να κάνετε αλλά με χρήματα δικά σας, που είναι πολύ περισσότερα από τα δικά μας, και όχι με τα χρήματα   και τον   ιδρώτα μας. «Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται».
Τα στελέχη των Ε.Δ. έχουν πλέον και γνώση και μνήμη. Θα το διαπιστώσετε όταν έρθει η ώρα της κρίσης σας.
Θέμα χρόνου είναι.                

Για την Α.Κί.Σ.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου
Ανχης (ε.α.) Κράγκαρης Παντελής


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]