Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οδεύουμε προς την πολιτική ισλαμοποίηση της Ευρώπης;

Το 70% των Γάλλων επιθυμεί την είσοδο ισλαμικών κομμάτων στη Βουλή 

Νέα δημοσκόπηση της κοινής γνώμης στην Γαλλία δείχνει μία ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη των πολιτών προς την εγκαθίδρυση ισλαμικών πολιτικών κομμάτων στο γαλλικό κοινοβούλιο – περίπου το 70 τοις εκατό των ερωτώμενων εμφανίστηκαν θετικοί σε μία τέτοια προοπτική..

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης (IFOP)από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου και δημοσιεύθηκε στις 7 Νοεμβρίου. Το 68 % των ερωτώμενων συμφώνησε με την ιδέα της καθιέρωσης και ίδρυσης Ισλαμικών πολιτικών κομμάτων στη Γαλλία. Το 26 % τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης κίνησης.

Το 68% όσων τάσσονται υπέρ δεν είναι το μόνο ανησυχητικό σημάδι. Η τάση είναι αμφίδρομη – τόσο αυξανόμενη υποστήριξη προς το πολιτικό Ισλάμ όσο και μειούμενη «αντίσταση» και αντίθεση. Προηγούμενη δημοσκόπηση του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινής Γνώμης που πραγματοποιήθηκε το 2011 έδειξε το 52% των ερωτώμενων να στέκονται υπέρ της εγκαθίδρυσης του πολιτικού Ισλάμ στην Γαλλία με το 45% να αντιτίθεται (περίπου 18% διαφορά)..

Πώς θα πρέπει να αξιολογήσουμε αυτήν την τάση της Γαλλικής κοινής γνώμης; Χωρίς να γνωρίζουμε το δείγμα της έρευνας του Γαλλικού Ινστιτούτου, μπορούμε να αναφέρουμε ως αποκλειστικό αίτιο την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού της χώρας; Ίσως ένα παρακινδυνευμένο συμπέρασμα..

Η αλήθεια ίσως έγκειται στο γεγονός ότι οι μουσουλμανικές πολιτικές φωνές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στα ευρωπαϊκά κράτη, δημιουργώντας τις βάσεις για τον πολιτικό εξισλαμισμό της Ένωσης (σ.σ. pentapostagma.gr ας θυμηθούμε και πόσο «πόνταρε» ο Ολάντ στους μουσουλμάνους ψηφοφόρους για να πετύχει την εκλογή του). 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενδιαφέρον θα ήταν να είχαμε και στοιχεία για το πού ακριβώς έγινε η δημοσκόπηση. Αν έγινε στα 3 μεγάλα αστικά κέντρα, Παρίσι, Λυόν και Μασσαλία, δεν υπάρχει καμιά έκπληξη, αφού ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην 1η και την 3 πόλη είναι πολύ μεγαλύτερος απ' όσο δείχνουν κάποιες στατιστικές και η τάση είναι ολοένα ανοδική.

    Για την Γαλλία η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη, αφού όλα τα αραβόφωνα κράτη του αφρικανικού Μαγκρέμπ είναι πρώην γαλλικές αποικίες και οι πολίτες τους έχουν δικαίωμα σε γαλλικό διαβατήριο. Αλλά για μια χώρα μικρή και δίχως αποικιοκρατικό παρελθόν, όπως η Ελλάδα, αυτό που συνέβη τα τελευταία 10 χρόνια με τα διάτρητα σύνορα και την ανατροπή των αναλογιών χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού είναι κάτι δίχως προηγούμενο. Και το τραγικότερο απ' όλα είναι ότι εξακολουθούν να μας κρύβουν τα νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]