Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποδυναμώνουν τις φυλακές Κομοτηνής μεταφέροντας προσωπικό στη Νιγρίτα

Με αιφνιδιαστική απόφαση και χωρίς να το έχει ζητήσει ο ίδιος, αποσπάται ο Επαμεινώνδας Μαυρίδης του κλάδου ΔΕ Φύλαξης

Δεν πρόλαβαν οι υπάλληλοι των φυλακών Κομοτηνής να ολοκληρώσουν τις στάσεις εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τον αποδεκατισμό του προσωπικού των φυλακών και μία νέα εξέλιξη τους αιφνιδιάζει δυσάρεστα. Πρόκειται για την απόσπαση ενός φύλακα από την πόλη μας στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας Σερρών, γεγονός που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αφού διαπιστώνουν ότι αποδυναμώνουν τις φυλακές της Κομοτηνής μεταφέροντας προσωπικό σε άλλο ίδρυμα. Ο εργαζόμενος δεν διατύπωσε σχετικό αίτημα μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία γι’ αυτό και ο ίδιος όπως και οι συνάδελφοί του ξαφνιάστηκαν από την απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με έγγραφη διαμαρτυρία ο σύλλογος υπαλλήλων του γενικού καταστήματος κράτησης Κομοτηνής ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ κοινοποιούν τις αντιδράσεις τους στον υπουργό Εσωτερικών, τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον γενικό γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης, τον ειδικό γραμματέα υπουργείου Δικαιοσύνης, τον γενικό διευθυντή σωφρονιστικής πολιτικής, τον διευθυντή των φυλακών Κομοτηνής, τον αρχιφύλακα Κομοτηνής, την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και τους τοπικούς φορείς του νομού Ροδόπης. 



Αναλυτικά η επιστολή

«Κύριε υπουργέ, κατόπιν της υπ’ αριθ. 105961/11-12-2012 απόφασης του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Καραγκούνη σχετικά με την απόσπαση του υπαλλήλου του καταστήματός μας Επαμεινώνδα Μαυρίδη του κλάδου ΔΕ Φύλαξης, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι θα υπάρξει αποδυνάμωση του προσωπικού και θα διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματός μας. 

Φωτό αρχείου από παλαιότερη διαμαρτυρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όπου και τότε διαμαρτύρονταν για το ελλιπές προσωπικό

Επίσης να σας ενημερώσουμε ότι από το Γ.Κ.Κ. Κομοτηνής έχει ήδη αποσπαστεί ένας υπάλληλος σε φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν κατατεθεί τέσσερις (4) αιτήσεις συνταξιοδότησης υπαλλήλων και εντός του νέου έτους θα ακολουθήσουν και άλλες. Με το υπάρχον προσωπικό και σε συνδυασμό με την υπερπλήρωση του καταστήματος κατά 3,5 φορές άνω της κανονικής προβλεπόμενης δύναμης (προβλεπόμενη δύναμη 96 κρατούμενοι – υπάρχουσα δύναμη 340 κρατούμενοι) η κατάσταση έχει γίνει πλέον αφόρητη για τους υπαλλήλους, πόσο μάλλον και μετά τις αποχωρήσεις που θα υπάρξουν.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την ακύρωση της απόσπασης του συναδέλφου μας προς το Γ.Κ.Κ. Νιγρίτας Σερρών και την ενίσχυση του προσωπικού (Διοικητικό – Φυλακτικό) με υπαλλήλους που τείθονται σε διαθεσιμότητα από φορείς του δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Ως σύλλογος υπαλλήλων του Γ.Κ.Κ. Κομοτηνής ζητάμε την άμεση συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης ώστε να βρεθεί λύση για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κατάστημά μας».

ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΟΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Για δραματική κατάσταση έκανε λόγο μιλώντας στο «Χ» ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Γεώργιος Τσιουμάνης, σημειώνοντας ότι ο αποδεκατισμός του προσωπικού της φυλακής αγγίζει τα όρια της διάλυσης. Γι’ αυτό όπως είπε απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του προσωπικού τόσο με μετακινήσεις ή μετατάξεις από υπαλλήλους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, όσο και την ενίσχυση του φυλακτικού προσωπικού από τις εξωτερικές φρουρές των φυλακών. Η υπερσυμφόρηση του καταστήματος κράτησης μεταφράζεται σε άθλιες συνθήκες κράτησης για τους κρατούμενους και κατά συνέπεια σε απελπιστικές συνθήκες εργασίας για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σήμερα στις φυλακές Κομοτηνής κρατείται τριπλάσιος αριθμός ατόμων σε σχέση με αυτόν που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας με αποτέλεσμα η φύλαξη τους να καθίσταται όχι μόνο ελλιπής αλλά και επικίνδυνη.


Πηγή: Χρόνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]