Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοκ! Στον αέρα το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών στης χώρας


Γράφει ο Μακάριος Β. Λαζαρίδης

Στον «αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί το πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας, όπως επίσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Μια τέτοια εξέλιξη, εφόσον πάρει σάρκα και οστά, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερα τα οικονομικά χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες θα πρέπει να στραφούν σε ιδιωτικούς σταθμούς για τη φιλοξενία των παιδιών τους.

Ο κίνδυνος αυτός έγινε γνωστός από τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών Σίμο Δανιηλίδη. Η εξέλιξη αυτή, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, είναι το αποτέλεσμα απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ακυρώνει τη σύμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Η σύμβαση αυτή υπεγράφη μεταξύ της ΕΕΤΑΑ και του υπουργείου Εργασίας, με την πρώτη να είναι ο φορέας υλοποίησης, καθώς τα κοινοτικά κονδύλια δεν μπορούσαν να μεταφερθούν απευθείας στους δήμους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Δανιηλίδης κάνει λόγο για στρεβλώσεις και μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας πάντως, με την οποία επικοινώνησε η “δημοκρατία”, γίνεται λόγος για συνέχιση του προγράμματος, καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή υλοποίησή του.

«Κατόπιν αυτού σε καιρούς χαλεπούς η ελληνική οικογένεια οδηγείται σε έναν νέο κύκλο απόγνωσης, ενώ παράλληλα η χώρα μας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει 145.000.000 ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του προγράμματος» επισημαίνει ο κ. Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Λόγω τροποποιήσεων

Με το σκεπτικό ότι υπάρχει «ουσιώδης πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης που έκανε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για την υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το Ζ' κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακύρωσε τη σύμβαση. Οπως σημειώνεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2012-2013 κωλύεται λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί. Πάντως, όπως επισημαίνει και ο κ. Δανιηλίδης, η υπόθεση δεν κρίθηκε οριστικά και ζητά να υπάρξει πολιτική βούληση για την υλοποίηση της προκήρυξης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]