Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμίνης αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την εγκύκλιο για την ιθαγένεια

Πώς να απαρνηθείτε τόσες ψήφους, "'Ελληνα" Δήμαρχε Αθηναίων...; 

Την "αδυναμία" του να εφαρμόσει την εγκύκλιο με την οποία ζητείται να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας εξέφρασε με επιστολή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. 

Η εγκύκλιος αφορά στην διακοπή των ενεργειών για την απονομή ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες με το επιχείρημα ότι επίκειται δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικά επίμαχα άρθρα του νόμου 3838/2010. 

Ο κ. Καμίνης, στην επιστολή του, αιτιολογεί νομικά την άρνηση συμμόρφωσής του με την επίμαχη εγκύκλιο. Όπως σημειώνει, οι αποφάσεις των δικαστηρίων «αναπτύσσουν τα έννομα αποτελέσματά τους από τη δημοσίευσή τους». Οπότε η σχετική απόφαση δεν έχει καμία ισχύ έως ότου δημοσιευθεί. Δεύτερον, προσθέτει ότι «ακόμη κι αν μπορούσε να εκληφθεί ως εγκύκλιος, δεν έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο Διαύγεια και συνεπώς δεν μπορεί να εκτελεστεί σύμφωνα με το νόμο 3861/2010».

Κανείς βέβαια δεν ζήτησε την γνώμη του αλλά δεν έχει λόγο απέναντι σε απόφαση των Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Χώρας. Όμως ο κ. Καμίνης έχει επενδύσει στις ψήφους των λαθρομεταναστών, υπολογίζει σε αυτές και αποφάσισε να συνεχίσει να μοιράζει ιθαγένειες παρά τις αντίθετες οδηγίες περί αναστολής παροχής ιθαγένειας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές το 2010 ψήφισαν 250.276 λαθρομετανάστες! 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]