Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρουμπινί: «Όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες καταστρέφονται»


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Ο νομπελίστας Εβραίος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί μας λέει οτι όλοι στην Ευρώπη χρωστάμε πολλά και πρέπει να πάρουμε σκληρά οικονομικά μέτρα για να μην βαθύνει και άλλο η ύφεση. 

Αυτό που δεν μας λέει είναι σε ποιούς χρωστάμε και ποιοί είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες που αποφασίζουν ότι οι οικονομίες μας είναι προβληματικές. 

Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. Ο Ρουμπινί είναι συμπατριώτης των κεντρικών τραπεζιτών που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία. Για αυτό άλλωστε πήρε και Νόμπελ. Γιατί με τις οικονομικές θεωρίες που διατυπώνει εξυπηρετεί τα σχέδια των Εβραίων τραπεζιτών για παγκόσμια κυριαρχία... 

Και εμείς ακόμη καθόμαστε και ακούμε τι μας λέει ο κάθε "Ρουμπινί"… 


Το δημοσίευμα: 

«Η τέλεια θύελλα θα ξεσπάσει το 2013» 

Την πρόβλεψη ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση το σύνολο των χωρών που απαρτίζουν το ευρώ το 2013 εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος. Και πρόσθεσε: 

«Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Αυστρία θα κληθούν να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα που σημαίνει σκληρά μέτρα λιτότητας και χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην καλύτερη περίπτωση ή εμβάθυνση της ύφεσης όπου ήδη υπάρχει. Οι καλές εποχές τελείωσαν οριστικά για την ευρωζώνη». 

Δηλαδή σύμφωνα με τον ιδρυτή της Roubini Global Economics, η ύφεση με την οποία θα έρθει αντιμέτωπη η ευρωζώνη το επόμενο έτος θα συμπαρασύρει και τις ισχυρές χώρες, όπως Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν οι κυβερνήσεις να μειώσουν τα ελλείμματα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν και χαμηλότερου επιπέδου ικανότητα βοήθειας προς το νότο και αυτό σημαίνει δύσκολες καταστάσεις για την ευρωζώνη. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, «τον επόμενο χρόνο αναμένεται να επιβληθούν αυστηρά μέτρα λιτότητας ακόμη και στον ισχυρό πυρήνα του ευρώ, λόγω του δημοσιονομικού συμφώνου», που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2013. 

Ο διάσημος οικονομολόγος προβλέπει δε, ότι «η ύφεση στην ευρωζώνη δεν θα τελειώσει με το τέλος του 2012, αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, τουλάχιστον», ενώ προειδοποίησε πως η «αδυναμία» της ΕΚΤ να αποδυναμώσει το ευρώ, θα καταστήσει ακόμη και την Γερμανία μια λιγότερο ανταγωνιστική οικονομία. 

Ο Ν. Ρουμπινί επιμένει ότι η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα μείνει στο ευρώ και ότι θα κινδυνέψει ολόκληρη η ύπαρξη της ευρωζώνης μέσα στην ερχόμενη πενταετία. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μη δίνετε σημασία στην τρομοκρατία τους. Η ζωή δεν είναι λεφτά μόνο. Αγάπη, ομόνοια, αλληλεγγύη μεταξύ μας και δε φοβόμαστε τίποτε. Θυμηθείτε με ποιά έκφραση δηλώνει ο λαός μας τη φιλία: "Μαζί φάγαμε ψωμί κι αλάτι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]