Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα σε κανέναν Έλληνα πολίτη

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

Ψέματα σας λένε ότι κέρδισε ο Στουρνάρας. Ο Αρειος Πάγος του έτριψε στη μούρη τον εκβιασμό του. Τα μεγάλα κανάλια έπαιξαν παραποιημένη την είδηση!


Ζούμε στην απόλυτη χούντα. Θα το διαπιστώσετε αμέσως. Χθες προφανώς θα ακούσατε ότι βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναίρεσης που έκανε ο Στουρνάρας αναφορικά με το χαράτσι της ΔΕΗ. 

Ερώτηση: Τι καταλάβατε; Μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ ή θα μας κόψουν το ρεύμα;

(Αυτό ζητούσε ο Στουρνάρας. Να συνεχιστεί ο εκβιασμός μέσω της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Να μην μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι, όταν μας έρθει ο λογαριασμός, γιατί η ΔΕΗ θα μας κόψει το ρεύμα).

Σας ξαναρωτάμε: Εσείς τι καταλάβατε;

Και τώρα διαβάστε την αλήθεια.

ΟΧΙ, Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ!

Αυτή είναι η αλήθεια.

Προσέξτε τη λεπτομέρεια. Ούτε η πρώτη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου έλεγε ότι είναι παράνομο το χαράτσι ή ότι δεν πρέπει να το πληρώσουμε. ΈΛΕΓΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΕΗ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Αυτό ήταν το σημαντικό. Αυτή ήταν η παράμετρος που ανακούφιζε τον Έλληνα και αυτή η παράμετρος συνεχίζει να  ισχύει.

ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΗΧΑΙΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ του στυλ «κέρδισε το ελληνικό δημόσιο» ή «δικαιώθηκε ο Στουρνάρας». Κανείς Στουρνάρας δεν δικαιώθηκε. Απλά, για άλλη μια φορά μας παρουσιάσθηκε έτσι…

Μας βάζουν μπροστά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Στουρνάρα και ότι το χαράτσι πρέπει να εισπραχθεί…. Επίσης μας λένε ότι ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το σκέλος της πρωτόδικης απόφασης σύμφωνα με το οποίο η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να μη δέχεται στους λογαριασμούς του το χαράτσι.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ που αναφέρει:  «ΟΧΙ, Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ».

Πως έγινε αυτό; Επειδή αυτή ήταν η «επίσημη διαρροή» των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Γιατί ξαφνικά ενημερώθηκαν οι δικαστικοί συντάκτες (Δικαιοσύνης) για να μεταφέρουν παραποιημένη (εν τη αγνοία τους) την είδηση με τον τρόπο που συμφέρει τον Στουρνάρα (Οικονομικών).

Για να μείνει στον αέρα ο τίτλος «κέρδισε ο Στουρνάρας».

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ. Ο εκβιασμός που ο υπουργός ήθελε να συνεχιστεί μέσω της διακοπής του ρεύματος, δεν υπάρχει. 

Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300 ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ!

Πείτε λοιπόν όλοι μαζί στη ΔΕΗ  «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

Ζούμε σε χούντα. Αντιληφθείτε το και ελάτε να τους ανατρέψουμε μιαν ώρα αρχύτερα γιατί είναι επικίνδυνοι!    

Διαβάστε Στο ΧΩΝΙ τη μεγάλη έρευνα για την αλήθεια και το τι πραγματικά συνέβη με την «παραποίηση» της είδησης.

Από toxwni

Η απόφαση του Αρείου Πάγου
Πρόστιμο 300 ευρώ την ημέρα στη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα για το «χαράτσι»
 

Η ΔΕΗ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί όμως να κόβει το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν θα καταβάλλουν το τέλος αυτό.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε υποχρεούται, ως ποινική ρήτρα, να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.


Αυτό είναι και το «δια ταύτα» της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε, εν μέρει δεκτή, η αίτηση που είχε καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ζητώντας να «παγώσει» η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ισχύει τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί (22/3) να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο γύρω από το θέμα της είσπραξης του ειδικού τέλους.


Ειδικότερα, το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, εξετάζοντας την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών, έκρινε ότι πρέπει να συνεχίσει το Δημόσιο να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, διότι διαφορετικά θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012 αλλά και του 2013.


Με το σκεπτικό αυτό ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το σκέλος εκείνο της απόφασης του Πρωτοδικείου με το οποίο η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να δέχεται την καταβολή από τους καταναλωτές του αντιτίμου των λογαριασμών που εκδίδει, αφαιρουμένου του αναγραφόμενου ποσού του τέλους ηλεκτροδότησης που επιβλήθηκε με το άρθρο 53 Ν. 4021/2011».


Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν πρέπει να ανασταλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου κατά το μέρος εκείνο που υποχρεώνει τη ΔΕΗ «να μην διακόπτει την παροχή του ρεύματος στους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το τέλος ηλεκτροδότησης».


Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ανέστειλε ούτε το σκέλος εκείνο της πρωτόδικης απόφασης με το οποίο η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 300 ευρώ σε κάθε καταναλωτή που θα του κόψει την ηλεκτροδότηση επειδή δεν κατέβαλλε το τέλος. Το ποσό των 300 ευρώ προβλέπεται για κάθε ημέρα διακοπής της ηλεκτροδότησης όπως προβλέπει η πρωτόδικη απόφαση.


Η απόφαση του Αρείου Πάγου κινείται στην ίδια λογική με την απόφαση που είχε λάβει πριν από μερικούς μήνες για το ίδιο θέμα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Με την απόφασή του το ΣτΕ είχε κρίνει ότι το τέλος ακινήτων δεν είναι αντισυνταγματικό, πλην όμως είχε ακυρώσει την σχετική υπουργική απόφαση κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όποιον δεν είχε πληρώσει το «χαράτσι».


Τι υποστήριζε το υπ. Οικονομικών


Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η πλευρά του υπουργείου ήταν ότι έχουν ήδη τυπωθεί από τη ΔΕΗ τρία εκατομμύρια λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και ότι η αποσύνδεση του «χαρατσιού» από τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στον προϋπολογισμό.


Το υπουργείο Οικονομικών με την αίτηση αναστολής ζητούσε να «παγώσει» η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της εν λόγω δικαστικής απόφασης. Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο.


Στην αίτηση αναστολής το Δημόσιο υποστήριζε ότι, αν εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, θα χάσει πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, θα έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό και δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τους δημοσίου συμφέροντος σκοπούς του ελληνικού κράτους.


Μάλιστα, στην αίτησή του το Δημόσιο σημείωνε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία ένα τρισ. ευρώ, ποσό που είχε υπολογίσει ότι θα εισπράξει από το «χαράτσι» στα ακίνητα που εισπράττει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Από το Πρώτο Θέμα
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]