Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνικοί προδότες

Μία από τις πιο σοβαρές και αξιόπιστες τράπεζες στον κόσμο, η γερμανική Deutsche Bank σε επίσημη έκθεσή της παρουσιάζει υπεύθυνες εκτιμήσεις για τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας 427 δισ. ευρώ. 
Από αυτά το καθαρό κέρδος για την Ελλάδα είναι τα 214 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα 2/3 του συνολικού ελληνικού χρέους. 

Με απλά λόγια. Αν είχαμε αυτά τα λεφτά δεν θα περιμέναμε από καμία Τρόικα να μας κρατήσει στη ζωή βάζοντας όμως αυτό τον ασήκωτο σταυρό των μέτρων και φυσικά η ζωή μας θα ήταν διαφορετική από την κόλαση που ζούμε σήμερα. 

Δυστυχώς, όμως, τα πρώτα έσοδα από τα κοιτάσματα της Κρήτη θα αρχίσουν να εισρέουν στα δημόσια ταμεία σε δέκα χρόνια από τώρα. 

Και εδώ αρχίζουν τα αμείλικτα ερωτήματα για κάποιους εθνικούς προδότες κατά την άποψή μου – και δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αυτός - που φυσικά γνώριζαν ότι υπάρχει αυτός ο πλούτος αλλά τον έκρυβαν, ή λοιδορούσαν όποιον (και ανάμεσα σε αυτούς και εμένα) όταν τολμούσαν να μιλήσουν για ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. 

Υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις από το 1950 και μετά. Τον έκρυβαν αυτό τον θησαυρό υπακούοντας σε ξένα οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα σαν μία «παγκόσμια καβάτζα» ενεργειακών πηγών στην καλύτερη περίπτωση, ή για να ξεπουλήσουν αυτό τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί όταν θα έφθανε η Ελλάδα στα σημερινά χάλια. 
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εθνικό έγκλημα και εθνική προδοσία. 

Όταν πριν από τρία χρόνια ξεκίνησα τη δημοσιογραφική μάχη αποκάλυψης αυτού του εθνικού πλούτου, πολλοί άνθρωποι της εξουσίας με ειρωνεύονταν ή με λοιδορούσαν στη Βουλή (περίπτωση Πάγκαλου και Γιωργάκη) ή μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια για μένα σε διάφορες πολιτικές συνάξεις, σε τηλεόραση και εφημερίδες. 
Ότι όλα αυτά τα βγάζω από το μυαλό μου, είναι φαντασιώσεις μου και παραμυθιάζω τον κόσμο. 

Τώρα απλά θέλω να τους τρίψω τα μούτρα την έκθεση της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, που το λέει ανοιχτά ότι αν είχε τα λεφτά αυτά η Ελλάδα από τον ορυκτό της πλούτο θα ήταν μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης. 
Η ζημιά ήδη έχει γίνει. 
Την πληρώνουμε όλοι μας. 
Και οι προδότες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ελεύθεροι.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Συγχαρητήρια για το πολύ καλό blog σου Κωνσταντίνε, αλλά βάζε βρε αδερφέ σωστό link προς τα άρθρα.

    Αυτό που βάζεις, οδηγεί στην κεντρική σελίδα του κάθε blog, με αποτέλεσμα να ψάχνουμε μια ώρα να βρούμε τη συγκεκριμένη σελίδα, απ' όπου προέρχεται η αναδημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είναι δύσκολο να παραδεχτείς πόσο βλάκας είσαι, συχνά ρωτάω ευθέως αυτούς που γελούσαν όταν μιλούσες για εθνικό πλούτο και πετρέλαια "Δεν οφείλετε μια συγγνώμη, σήμερα, εξυπνάκηδες;"
    Απάντηση δεν παίρνω, και αλλάζουν κουβέντα. Τέτοια ζώα είμαστε, και ότι περνάμε μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως από την στιγμή που υπάρχουν Έλληνες εξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι αποτιμούν την αξία του κοιτάσματος (ή κοιτασμάτων) σε πάνω από 1.000 δις, καλό είναι να μην μένουμε στο τι λέει κάποια... τράπεζα(!) και μάλιστα γερμανική. Είμαι περίεργος δε, να μάθω πώς δίαολο βρήκαν με τέτοια ακρίβεια την αξία. Μήπως υπολόγισαν πρώτα αυτά που ορέγονται να αρπάξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορούμε και τώρα να σωθούμε, αρκεί όλοι μαζί να ρίξουμε τους Εθνοπροδότες άμεσα.
    Όσο τους αφήνουμε, τόσο θα χειροτερεύουν τα πράγματα.....
    Ξεσηκωθείτε Συνέλληνες, όλοι μαζί χωρίς παρωπίδες αν θέλουμε να σωθούμε.....
    Οι εθνοπροδότες και τα αφεντικά τους μας έχουν καταδικάσει σε εξαφάνιση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]