Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πράσινη πόλη


Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά ακούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, τους πεπερασμένους διαθέσιμους πόρους του, διαθέσιμες πηγές ενέργειας κ.α. αγαθά απαραίτητα για τη βιωσιμότητά του.

Προσπάθειες όπως η υιοθέτηση βιοκλιματικών συστημάτων σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, βιολογικών μηχανολογικών εξοπλισμών σε βιομηχανικές μονάδες, οικολογική διαχείριση αποβλήτων όλο και πιο συχνά λαμβάνουν χώρα στις μέρες μας.

Ενέργειες ορθολογικά διαχειριστικές των διαφόρων φυσικών πόρων συμβάλλουν στη μετάβαση αυτών στις επερχόμενες γενιές, στο να έχουν ένα καλύτερο μέλλον οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη.
Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο σημαντικό ρόλο κατέχει η διαχείριση των διαφόρων απορριμάτων.

Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι τα περισσότερα αγαθά που μας προσφέρει η φύση μπορούν μέσω διαφόρων διαδικασιών, να επαναδιατεθούν στην καθημερινή μας ζωή, να κάνουν τον κύκλο τους μερικά μάλιστα όπως το γυαλί είναι 100% ανακυκλώσιμα η ανακύκλωση του αλουμινίου μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και το 90% της ενέργειας παραγωγής ενός νέου από την αρχή, προσπάθεια που αν μη τι άλλο πρέπει να αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό επιβίωσης δικής μας στον πλανήτη γη αλλά και βιωσιμότητάς του. ΄Εννοιες απόλυτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, κάθε προσπάθεια όσο μικρή μπορεί να φαντάζει στα δικά μας μάτια μέσα από ένα πιο γενικευμένο πρίσμα και με την προσπάθεια όλων μας είναι ένα τεράστιο άλμα μπροστά.

Συμμετέχοντας όλοι σ΄ αυτόν τον αγώνα μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα υλικά που ανακυκλώνονται (χαρτικά, γυαλιά, πλαστικά κ.α.) γι’ αυτο το λόγο υπάρχουν οι ειδικοί μπλε κάδοι που έχει τοποθετήσει ο εκάστοτε δήμος στις γειτονιές μας που πολλές φορές περιφρονούμε η και αμελούμε να χρησιμοποιήσουμε, στη συνέχεια μεταφέρονται με ειδικά οχήματα για επεξεργασία σε κατάλληλους, για το σκοπό αυτό, διαμορφωμένους χώρους.

Ολοκληρώνοντας, η υπόθεση απορρίμματα έχει να κάνει με όλους, με την παιδεία ενός λαού, με την κουλτούρα του, γιατί καθαρή κοινωνία – πόλη σημαίνει ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, σημαίνει αγάπη γι΄αυτό που μας προσφέρει η φύση, σημαίνει σεβασμός, πρώτα απ΄ όλα στον εαυτό μας.
Σε κάποιες περιπτώσεις τα απορρίμματα πρέπει να συλλέγονται, ακόμα και με προσωπική μας φροντίδα, προκειμένου να ζούμε όλοι μας καλύτερα.

Εν-ημερωμένος Πολίτης

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]