Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

25 Δεκ 2012

Τραβεστί Δημοκρατία: Ο μεγάλος έρωτας του Φασισμού


Γράφει ο Όθωνας Ιακωβίδης

Η άνοδος του “ναζιστικού φασισμού”*, στην Ελλάδα του 2012, οφείλεται (και αυτό το κακό, διότι περί κακού πρόκειται, αφού η τελική πολιτική στόχευσή του βρίσκεται στον αντίποδα της Δημοκρατίας) αποκλειστικά και μόνο στην μήτρα όλων των κακών που σήμερα πλήττουν ανελέητα την Ελληνική κοινωνία: στο “βαθύ κράτος” της Ελλάδας, την “κομματοκρατία”, (οριζόμενη σαν “πολιτική νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος”).

Αυτή η κομματική πρακτική, η ίδια που δημιούργησε το τεράστιο χρέος, εξ αιτίας του οποίου (πάλι η ίδια) παρέδωσε την πλήρη κυριαρχία τ;ής χώρας σε χέρια ξένων, δημιούργησε και τις κατάλληλες συνθήκες επώασης και εκκόλαψης του “αυγού του φιδιού” :
• αρχικά, του έδωσε την κατάλληλη θερμοκρασία για την επώαση και εκκόλαψη (δηλαδή την εθνική ταπείνωση που νοιώθει ο κάθε Έλληνας από την υποτίμηση, τόσο της ταυτότητας, όσο και της καθημερινής ζωής του)
• ακολούθως καλλιέργησε την πρώτη τροφή του φιδιού (την αναστάτωση της κοινωνίας από την ασύδοτη λαθρομετανάστευση)
• και τώρα το ταΐζει με δυναμωτικές βιταμίνες που το θεριεύουν. Αυτές, είναι η de facto εκχώρηση κρατικής εξουσίας στις συντεταγμένες ομάδες του “ναζιστικού φασισμού”, που προέκυψε από την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει αυτό τό ίδιο, τον πολίτη και να του δώσει ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην καθημερινή διαβίωσή του.

Δηλαδή το άθλιο κράτος της ξευτιλισμένης κομματοκρατίας, έχει επιτρέψει (αν δεν έχει εκχωρήσει) στον ναζιστικό φασισμό, που το ίδιο τον αναγέννησε από την τέφρα του, την απόδοση ασφάλειας και αξιοπρέπειας στον Έλληνα πολίτη!!! Πώς να μην γιγαντώνεται;;;

Αυτή η κομματική πρακτική (της κομματοκρατίας) είναι που επέτρεψε την είσοδο στον κοινωνικό οργανισμό, της ασθένειας της λαθρομετανάστευσης που, αντί να αντιμετωπισθεί όσο ήταν ακόμη αντιμετωπίσιμη, εξελίχθηκε σε πεδίο κομματικής εκμετάλλευσης, ενώ ταυτόχρονα η ασθένεια φούντωνε και δημιουργούσε σωρεία άλλων κοινωνικών προβλημάτων (όλα μαζί ας τα πούμε “ιλιγγιώδης αύξηση της εγκληματικότητας”) στα οποία το κράτος φάνηκε εντελώς ανέτοιμο και αδύναμο να αντιμετωπίσει, διότι τα κόμματα που έπαιρναν την κυβέρνηση, το μόνο που τους απασχολούσε ήταν το πως θα αποσπάσουν (ή δεν θα χάσουν) ψήφους από τη μεταχείριση των λαθρομεταναστών, η οποία (αναλόγως του βαθμού “ανθρωπιστικής” αντιμετώπισής τους) επηρεάζει μεγάλες ομάδες πολιτών/ψηφοφόρων.

Η κομματική αυτή επιδίωξη (του προσεταιρισμού των πολιτών/ψηφοφόρων), πέρασε στον κρατικό μηχανισμό και εμφανίστηκε (όπως και ήταν) σαν αδυναμία τού κράτους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η ασύδοτη είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων ανθρώπων (με εντελώς διαφορετική νοοτροπία, θρησκεία, ήθη και έθιμα, αλλά και ανάγκες) στην Ελληνική κοινωνία.

Η αδυναμία αυτή, ζέστανε την θερμοκρασία επώασης του “αυγού του φιδιού” και τάισε το φίδι που, εν τω μεταξύ, εκκολάφθηκε, και άρχισε να δαγκάνει αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία, δηλαδή τους μετανάστες, λαθραίους και νομίμους. Αυτός, όμως που δαγκάνει αυτόν που σε ενοχλεί, (αν δεν είναι) γίνεται φίλος σου.

Φυσικό αποτέλεσμα, λοιπόν, να έχουμε σήμερα πολίτες, που καμία σχέση δεν έχουν με τον φασισμό, να τον υποστηρίζουν, καταγράφοντας τεράστια νούμερα υποστηρικτών/ψηφοφόρων του.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς το φάρμακο (“Χρυσή Αυγή”) που παίρνει η κοινωνία για να θεραπεύσει μία ασθένειά της (τα επακόλουθα της λαθρομετανάστευσης), είναι άκρως τοξικό και οδηγεί σε βέβαιη καρκινογένεση. Αν ο καρκίνος ολοκληρώσει τον κύκλο της δημιουργίας του, τότε τα πράγματα γίνονται θανατηφόρα για ολόκληρο τον οργανισμό του ασθενή (την κοινωνία) και όχι για την αρρώστια του.

Η κατάσταση αυτή, γίνεται ακόμη χειρότερη, επειδή η αδυναμία αυτή του κράτους (που κυβερνάται από αυτή την νοοτροπία και πρακτική της κομματοκρατίας) απαξιώνει όλο και περισσότερο την έννοια της Δημοκρατίας, ταυτίζοντάς την με την παρούσα κατάσταση που μόνο Δημοκρατία δεν είναι, καθώς υπάρχουν πλέον όλες οι αποδείξεις ότι την χώρα κυβερνά μία πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία, που σφετερίζεται τη δημοκρατική νομιμότητα και, μεταμφιεσμένη, παρουσιάζεται ως Δημοκρατία.

Η ταύτιση αυτή, της Δημοκρατίας με την (πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία που κυβερνά τη χώρα , αποτελεί την καλύτερη κάλυψη και δικαιολογία της “Χρυσής Αυγής” για την αύξηση των υποστηρικτών του ναζιστικού φασισμού στη χώρα μας.

“Να τα καλά της Δημοκρατίας” λέει στον αφελή πολίτη η προπαγάνδα του Ναζιστικού Φασισμού, οδηγώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τη σκέψη του στον αντίποδα της Δημοκρατίας, στη Δικτατορία, που είναι και ο γνώριμος τελικός στόχος του Ναζιστικού Φασισμού.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με τη σημερινή αντιδημοκρατική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς το σύστημα την αποκλείει από τα ΜΜΕ (ενώ δικαιούται να έχει παρουσίαση, σύμφωνε με τους κανόνες της Δημοκρατίας) και σκέφτεται να την βγάλει και εκτός νόμου και Κοινοβουλίου !!.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να φοβάται ή να αποφεύγει τις δημοκρατικές διαδικασίες, διότι, απλούστατα, δημοκρατία είναι η τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Στη Δημοκρατία όλοι όσοι συμμετέχουν, δικαιούνται ισηγορίας και ισονομίας.

Στη Δημοκρατία, ο μόνος τρόπος να εξουδετερώσεις τον πολιτικό σου αντίπαλο, είναι ο δημοκρατικός διάλογος. Τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα.
Αυτό είναι το πεδίο της επικράτησης των απόψεων και ιδεών στη Δημοκρατία.

Στην τραβεστί Δημοκρατία, αυτήν που έχει επιβάλλει στη χώρα η κομματοκρατία, ο αντίπαλος (όποιος κι αν είναι αυτός) εξουδετερώνεται με την άθλια ανισηγορία και ανισονομία, δηλαδή αυτά που επικρατούν σήμερα στο προσκήνιο της Ελληνικής πραγματικότητας, επιβεβαιώνοντας ότι στη χώρα δεν υπάρχει Δημοκρατία αλλά μία μεταμφιεσμένη (τραβεστί) σε Δημοκρατία, Ολιγαρχία.

Αυτήν την ύπουλη Ολιγαρχία πρέπει να ξηλώσουμε πατόκορφα, καθώς αποτελεί τον εχθρό του λαού.
Μαζί με αυτήν, θα καταρρεύσει (μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση) και ο άλλος αντίπαλος τής Δημοκρατίας, ο Ναζιστικός Φασισμός, καθώς είναι γέννημα και θρέμμα αυτού του μεγάλου Ψεύδους (ότι έχουμε Δημοκρατία) και η συνέχιση και αύξησή του στηρίζεται σ' αυτό και στη συνέχισή του.

Το ξήλωμα έχει, ήδη, αρχίσει να οργανώνεται.
Όποιος θέλει να βάλει ένα χεράκι, μπορεί να επισκεφθεί το www.2013marathon.org


* Ο όρος “ναζιστικός φασισμός” αποδίδει την πολιτική πρακτική και τον αυτοπροσδιορισμό της, που χρησιμοποιεί η “Χρυσή Αυγή”, ως “Λαϊκός Εθνικισμός”.
Η Γερμανική λέξη nazionalism (σημαίνει εθνικισμός) και η Ιταλική λέξη Fascismo (που εκφράζει αυταρχική/μιλιταριστική ιδεολογία) αποτελεί την τρέχουσα πρακτική της ΧΑ.

12 σχόλια:

 1. ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει επισημανθεί πως σχόλια που περιέχουν ύβρεις θα αποκλείονται γι αυτό και το παραπάνω σχόλιο διαγράφηκε

   Διαγραφή
  2. Κωνσταντίνε, μην μασάς, είναι τα γνωστά "επαγγελματικά σχόλια". Τριγυρίζουν στο διαδίκτυο και όπου βρούνε κάτι που ενοχλεί το σύστημα βάζουν τις βρωμιές τους συνήθως βρίζοντας, για να σπείρουν την αμφιβολία στον αναγνώστη που ψάχνει να διαβάσει απόψεις που οδηγούν στην έξοδο από το χάος που μας έριξαν. Παλιά υπήρχαν πληρωμένοι κονδυλοφόροι, σήμερα υπάρχουν "ανώνυμοι" σχολιαστές που αναλαμβάνουν να θολώσουν τα νερά, να σπιλώσουν απόψεις, μόνο με το πέρασμά τους. Απλά επιβεβαιώνουν πως τέτοιου είδους κείμενα οδηγούν προς την σωστή κατεύθυνση

   Διαγραφή
 3. εγω παντως δεν βλεπω να κυνδυνευει η ελληνικη δημοκρατια απο 30 παλλικαραδες που το μονο που κανουν ειναι, να τρομαζουν αυτους που εχουν λογο να φοβηθουν και αυτοι δεν ειναι ο ελληνας απο 5 εως και 85 ετων,που δεν εχουν χεσμενη την φωλια τους... αυτους τους φασιστες που φοβαμαι ειναι αυτους που ειναι κρυμμενοι πισω απο την δημοκρατια την ελληνικη και προωθουν τον Μεγα φασισμο της παγκοσμιοποιησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιά να σκεφθούμε λίγο πονηρά, λέτε το παντοδύναμο σύστημα να μη μπορεί να ελέγξει εν τω γεννάσθαι κινήσεις που το απειλούν και παντοιοτρόπως με κινήσεις που αντιβαίνουν το θυμικό των κατατρεγμένων ψηφοφόρων αντιθέτως να τις μεγεθύνει;
  Δεν υπονοώ κάτι αρνητικό γιά τους οπαδούς και τα μικρομεσαία στελέχη, όμως εκεί ψηλά στον Υμηττό μάλλον θα υπάρχει κάποιο μυστικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καθαρος μπολσεβικος που ξεχασε ποιος ξεφτιλησε τον ελληνα και ποιος ειναι ο προστατης των λαθρομεταναστων.μπολσεβικε των γκουλαγκ και του μελιγαλα ειναι τα τελευταια σας ξυπνησε ο κοσμος παλιοκουμουνια σας πειραμε πρεφα νεοταξικα σκουληκια που πυμηθηκατε τωρα τον ελληνα και την ελλαδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. να γραψει και ενα αρθρο για τον σταλινικο φασισμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο συντάκτης του άρθρου σιχαίνεται τον σταλινικό φασισμό εξίσου με τον εθνικοσοσιαλισμό. Τον γνωρίζω προσωπικά και το εγγυώμαι. Εστιάστε στο νόημα του άρθρου (που είναι η σχέση της ψευτοδημοκρατίας με το φασισμό - οποιουδήποτε τύπου) και όχι στα λασπόλουτρα.

   Διαγραφή
 7. Το δημοκρατικό του Ελληνικού Πολιτεύματος φαίνεται από το Σύνταγμά του. Δείτε τι μπορεί να
  συμβεί:
  http://feronymos.wordpress.com/2012/11/29/%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σε περίοδο πολέμου, δεν στέκεσαι στα λόγια. Ο λαός χόρτασε απο λόγια και χαράτσια. Η ΧΑ είναι η επανάσταση, η απόδραση απ τα κομματικά μαντριά. Αντί να ψέγουν λοιπόν τους ψηφοφόρους που γκρινιάζουν, αλλά ψηφίζουν τους ίδιους, μιλάνε για ναζιστικό φασισμό. Δεν λέω να ψήφιζαν όλοι ΧΑ, απλά λέω γιατί δεν ψήφισαν τόσα άλλα κόμματα; Όσα δεν φτάνει, η δειλία των "μόνιμων" ψηφοφόρων, τα κάνει κρεμαστάρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ειμαστε υπο κατοχη , και οποιος πιστευη οτι εστω και ενας μεσα στο κοινοβουλιο ειναι με τον σκλαβωμενο λαο , ειναι ραδικι .
  Ο αφανισμος μας ειναι ΚΑΛΑ προσχεδιασμενος και τον υπηρετουν ΟΛΟΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...