Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bροντερό "όχι" του Αρείου Πάγου για το χαράτσι


Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί για τους πολίτες για το εάν θα πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων στη ΔΕΗ ή πού τελικά θα το πληρώσουν, μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα "παγώνει" την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ωστόσο, η ΔΕΗ, ως κρατική εταιρεία, εάν αύριο ένας πολίτης επισκεφθεί τα ταμεία της να πληρώσει το χαράτσι, θα δεχθεί την πληρωμή και περιμένει την εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να γνωρίζει τι θα κάνει από εδώ και πέρα.

Αυτό που προκύπτει πάντως, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι εντελώς έκθετος, καθώς δεν σεβάστηκε μια δικαστική απόφαση, ενώ το χειρότερο ακόμα είναι πως προέτρεψε μία δημόσια επιχείρηση να προχωρήσει σε απείθεια των δικαστικών αποφάσεων. Αυτό δημιουργεί στην κυβέρνηση ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα τόσο για τον κ. Στουρνάρα όσο και για το πώς τελικά θα εισπραχθεί το χαράτσι.

Το πλέον σίγουρο είναι πως το χαράτσι θα πληρωθεί και ουδείς πρόκειται να το γλιτώσει, αλλά οι πολίτες είναι στα κάγκελα για τον τρόπο πληρωμής.

Στην ουσία η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει χρόνο μέχρι τον Μάιο, όπου τότε καταργείται το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα ενσωματωθεί σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων. Όπως δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ στις 20:00, εάν δεν πληρωθεί το χαράτσι τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει νέα μέτρα, ενώ όπως έγινε σαφές η κυβέρνηση προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει plan B για την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Ολόκληρη η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι της ΔΕΗ 

Για λόγους αοριστίας απέρριψε ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γερ. Φουρλάνος το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ.

Ο κ. Φουρλάνος εξέτασε δύο αιτήματα, που είχαν υποβάλλει το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ, επικαλούμενοι κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης, από την εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Με τις αντίστοιχες απορριπτικές αποφάσεις του, τις οποίες δημοσιεύει ολόκληρες το directNEWS.gr, ο ανώτατος δικαστής έκρινε ότι οι ισχυρισμοί των αιτούντων είναι αόριστοι, καθώς δεν προσδιορίζεται ούτε το είδος και η έκταση της βλάβης, ούτε με ποιον τρόπο προκαλείται αυτή.

Διαβάστε εδώ τις δύο απορριπτικές αποφάσεις. 

Με πληροφορίες από ΝewsIT και Direct News
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]