Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Plan B έχετε;

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης 

Πριν από λίγες μέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε κάτι για συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο. Ήταν εύλογο να αναρωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα προλάβει να κάνει Πρωτοχρονιά. Την Τετάρτη είπε στους βουλευτές του ότι θα διαγράψει όσους δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή στη ψηφοφορία των μέτρων. Ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ φτάσει στο Φεβρουάριο, είναι πιθανό να κάνει το συνέδριο σε δίκλινο.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μείζον θέμα. Σωστά υποθέτουμε. Η εβδομάδα που έρχεται μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη χώρα. Μπορεί να αλλάξει και τη χώρα την ίδια. Πριν από λίγες μέρες αν έβγαινε στοίχημα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί των μέτρων, προσωπικά θα έβαζα τα λεφτά στην υπερψήφιση. Τώρα θα επέλεγα να τα κρατήσω στην τσέπη μου. Δεν θα τζόγαρα στην καταψήφιση και θα αισθανόμουν πιο ασφαλής αν έσφιγγα τα ευρώ στο χέρι. Είναι απλό: αν διαλυθεί η κοινοβουλευτική συνοχή του ΠΑΣΟΚ-και με «παρών» της ΔΗΜΑΡ-τα μέτρα δεν θα περάσουν.

Τι θα συμβεί αν η Βουλή απορρίψει το νομοσχέδιο; Για σας μπορεί να είναι μία θετική ή μια αρνητική εξέλιξη. Σημασία έχει τι πιστεύει η κυβέρνηση. Λίγο ως πολύ η κυβέρνηση πιστεύει ότι ακόμα και το Google Earth θα πρέπει να πάρει την Ελλάδα και να την βάλει κάπου στον νότιο Ινδικό. Το λέει συνέχεια: δραχμή, ανθρωπιστική κρίση, καταστροφή. Εντάξει. Η ερώτηση προκύπτει αυθόρμητα: plan B έχετε ή θα μιλήσετε πάλι με το Θεό, χρησιμοποιώντας την Παναγιά ως μέσο; Διότι αν πιστεύουν όσα λένε και αν οι φόβοι τους επαληθευτούν, τότε σε περίπτωση καταψήφισης, το Σαββατοκύριακο θα μας βρει αγκαλιά με κονσέρβες και ασπιρίνες. Γι΄ αυτό και θα άξιζε να βρεθούμε για λίγο στο μυαλό του Σαμαρά και τον υπουργών του. Έχουν σχέδιο διάσωσης ή διαφυγής;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μια στιγμή να ρωτήσει την Άγκελα και θα σου απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αποτι εχω καταλαβει μεχρι στιγμης εχουν πλαν β μονο για το πως θα διαφυγουν...ελικοπτερα και τα τιαυτα ειμαι σιγουρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]