Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με αφορμή το σκάνδαλο Πετρέους, τo Fox News κάνει μια πρώτης τάξεως αποκάλυψη


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαιώνει ότι οι μυστικές φυλακές της CIA, τις οποίες υποτίθεται έκλεισε ο Ομπάμα, ακόμη λειτουργούν. Τυχαίο λάθος ή εσκεμμένο;

Του Thierry Meyssan
Voltaire Network
14 Νοεμβρίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του από τις 12/11, η Πόλα Μπρόντγουελ, με την οποία ο Ντέιβιντ Πετρέους διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, σε μια ομιλία της στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ στις 26 Οκτωβρίου ίσως διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, της τέθηκε ερώτηση γύρω από τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Πετρέους την υπόθεση της Βεγγάζης. Η Μπρόντγουελ αποκάλυψε ότι το κτιριακό συγκρότημα του προξενείου στη Λιβύη ήταν η σημαντικότερη βάση της CIA στη Βόρειο Αφρική και χρησιμοποιούνταν ως μυστική φυλακή.

Μέσω αυτής της αποκάλυψης, το γνωστό για τις νεοσυντηρητικές απόψεις του τηλεοπτικό δίκτυο δημιουργεί έναν κρίκο μεταξύ της διαρροής και του εξαναγκασμού του Γενικού Διευθυντή της CIA, Πετρέους, σε παραίτηση, λόγω υποτίθεται της εξωσυζυγικής του σχέσης.

Η ερμηνεία των δεδομένων παραμένει ανεπαρκής, αφού δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ο εκβιασμός ενώπιον του οποίου βρέθηκε ο Πετρέους. Ένα πιο πιστευτό σενάριο είναι ότι οι πληροφορίες διέρρευσαν εσκεμμένα, προκειμένου ο Πετρέους να μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα. Όποιο και αν είναι το πραγματικό σκεπτικό και ο σκοπός της διαρροής, ένα γεγονός παραμένει και αυτό είναι το ότι οι πληροφορίες που είδαν το φως είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2009, ο Πρόεδρος Ομπάμα, μέσω της προεδρικής Εκτελεστικής Εντολής αρ. 13491, υποτίθεται ότι έθεσε επίσημα τέλος στη λειτουργία των μυστικών φυλακών της CIA και της πρακτικής των βασανιστηρίων που εφαρμοζόταν μέσα σε αυτές.

Ωστόσο, όπως είναι ευρέως γνωστό, τίποτε ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει. Και οι αποκαλύψεις που έκανε η Πόλα Μπρόντγουελ αποτελούν την πρώτη επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος.

Διαβάστε επίσης:
Τα ηλεκτρονικά ίχνη του Πετρέους
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Πετρέους θα κατέθετε για τα επεισόδια στη Βεγγάζη σε προγραμματισμένη κατάθεσή του σε επιτροπή της Γερουσίας, αν δεν είχε παραιτηθεί...
    Ο στρατηγός Ουίλιαμ Ουώρντ, διοικητής στη Β. Αφρική υποβιβάζεται και αποτάσσεται λόγω σπατάλης, επειδή έκανε ταξίδια και συνάντησε σε θέατρο με τη σύζυγό του τον Ντένζελ Ουάσιγκτον (!)...
    Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Τζων Άλλεν, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μεσω e-mail(!)...
    Μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις σε αμερικανικές μεγαλουπόλεις...
    Τι φοβάται ο λαοπρόβλητος Ομπάμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]