Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έξω από την Άνδρο το Moskva - Μπήκε στο Αιγαίο και το Ivan Bubnov

Για εμπλοκή μακράς διαρκείας

Mε ταχύτητα περί τους 18 κόμβους το ρωσικό υπερ-καταδρομικό Moskva ξεκίνησε την κάθοδό του στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και αυτή την στιγμή η επιβλητική φιγούρα πλέει ανατολικά της Άνδρου, λίγα μίλια (35 για την ακρίβεια) νοτιοδυτικά της Χίου, συνοδεύοντας το αρματωγωγό SARATOV (Νο 150). Από ένα παρατηρητήριο του ΠΝ μεταδίδεται ότι το SARATOV "πρέπει να είναι φορτωμένο", κρίνοντας από το βύθισμα του σκάφους. Ήτοι, μεταφέρει το σύνηθες φορτίο της κλάσης Alligator: 350 πεζοναύτες και 35 ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ.

Ίσως το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι οτι μπήκε στο Αιγαίο στο σκάφος υποστήριξης του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ivan Bubnov.

Γιατί θεωρείται σημαντικό: Διότι το Moskva και τα διάφορα σκάφη επιφανείας που βρίσκονται στην Μεσόγειο ή αναμένεται να έρθουν (φρεγάτας PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και αρματαγωγά αρματαγωγά κλάσης Aligator, NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και NOVOCHERKASSK για τα οποία έχει ανανεωθεί η αναγγελία εισόδου στα Στενά προορίζονται να δράσουν ανεξάρτητα, χωρίς να χρειάζεται να ανεφοδιαστούν σε κάποιο λιμάνι, για επιχειρήσεις μακράς διάρκειας.

Που σημαίνει ότι το ρωσικό Ναυτικό είτε εγκαταλείπει την βάση στην Ταρτούς, είτε την θεωρεί ανασφαλή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η σύνθεση του ρωσικού στόλου αρχίζει και αποκτά ιδιαίτερα ευχάριστα χαρακτηριστικά. 

Τη νύχτα υπολογίζεται ότι το Mοskva, αν δεν κόψει ταχύτητα, θα περάσει τον δίαυλο Καρπάθου-Κρήτης με κατεύθυνση την Α. Μεσόγειο.

Πηγή: Defence Net


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]