Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχουν προσωπικό για τον έλεγχο της λίστας Lagarde


Του Σπύρου Δημητρέλη

Συνεχή αιτήματα για την διάθεση υπαλλήλων ειδικευμένων στην πληροφορική οι οποίοι θα βοηθήσουν στο τεχνικό μέρος της επεξεργασίας και αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ υποβάλει το ΣΔΟΕ προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον ίδιο τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη. Ωστόσο, οι εκκλήσεις αυτές έχουν πέσει έως τώρα στο κενό διότι όπως ενημερώνεται ατύπως το ΣΔΟΕ δεν περισσεύουν «πληροφορικάριοι» για να διατεθούν στην επεξεργασία της λίστας! Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερεί σημαντικά ο έλεγχος.

Το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ είναι ογκώδες (;!) καθώς σε αυτό περιλαμβάνονται τα στοιχεία καταθέσεων και κίνησης λογαριασμών περίπου 2.000 Ελλήνων. Μάλιστα, πολλά από τα στοιχεία της λίστας είναι στη γαλλική γλώσσα και απαιτούνται για την επεξεργασία τους  και γαλλομαθείς.

Με δεδομένη την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γ. Πεπόνη προς ειδική ομάδα ελεγκτών που έχει συσταθεί στο ΣΔΟΕ η οποία προβλέπει ότι ο έλεγχος στους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ταχύτατα και αποτελεσματικά οι ελεγκτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, προσέφυγαν στη κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητώντας τη διάθεση εξειδικευμένου προσωπικού πληροφορικής.

Τα αιτήματα έπεσαν στο κενό καθώς η κεντρική υπηρεσία επικαλείται «έλλειψη προσωπικού» και στη συνέχεια οι ελεγκτές ζήτησαν την παρέμβαση και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη προκειμένου να διατεθούν στην ελεγκτική ομάδα υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ εξειδικευμένοι στην πληροφορική. Και αυτό το αίτημα βρίσκεται προς το παρόν στο κενό.

Όπως σημειώνουν πηγές του ΥΠΟΙΚ που γνωρίζουν τα διαδραματιζόμενα γύρω από τα αιτήματα του ΣΔΟΕ για τη διάθεση υπαλλήλων εξειδικευμένων στην πληροφορική, οι ελεγκτές έχουν ενημερώσει την κεντρική υπηρεσία ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ουσιαστικά περίπου 2.000 νέα ηλεκτρονικά αρχεία, όσοι είναι και οι καταθέτες προκειμένου σε αυτά να καταχωρούνται όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνει η λίστα καθώς και τα ευρήματα των διασταυρώσεων που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Επίσης, έχουν προειδοποιήσει ότι αν δεν διατεθούν υπάλληλοι πληροφορικής τότε οι έλεγχοι θα καθυστερήσουν σημαντικά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]