Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν να συζητούν την Gerxit;

Μποφίνγκερ: "Να εξεταστεί σοβαρά η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ"

Η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ πρέπει να εξεταστεί σοβαρά, εκτιμά ο Π. Μποφίνγκερ, γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα WirtschaftsWoche επισημαίνει ότι, το τέλος του ευρώ και η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα είναι μια επιλογή που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Χωρίς μια θεμελιώδη αλλαγή στρατηγικής τα επόμενα χρόνια, το ευρώ δεν θα μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά ή οικονομικά, προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον γερμανό οικονομολόγο, αν επιμένει αυτή η άβολη κατάσταση, τότε υπάρχουν δύο πιθανότητες. Οι πολιτικοί πρέπει να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το αποτέλεσμα της νομισματικής ένωσης θα συνδέεται με την πολιτική ένωση. Αν δε γίνει αυτό, θα πρέπει να βρουν το κουράγιο να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιστροφής στα εθνικά νομίσματα.

Ο Βofinger τόνισε ότι, η Ευρωζώνη σήμερα βρίσκεται στο μέσον ενός μεγάλου τούνελ...
Οι πολιτικοί πρέπει να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το αποτέλεσμα της νομισματικής ένωσης θα συνδέεται με την πολιτική ένωση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]