Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: Φαρμακευτικές προτείνουν να καλύψουν την “τρύπα” στη δαπάνη φαρμάκων

Πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία προτίθενται να καλύψουν το επιπλέον κόστος προμήθειας φαρμάκων στην Ελλάδα, φέρεται να έχουν καταθέσει κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια διασφάλισης των μελλοντικών τους κερδών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), έχει στείλει επιστολές στο ελληνικό υπουργείο Υγείας και Οικονομικών με τις οποίες δεσμεύεται πως έως το τέλος αυτού του μήνα θα έχει ολοκληρώσει μία «συμφωνία», με βάση την οποία τα μέλη της θα απορροφήσουν ενδεχόμενο επιπλέον κόστος πέρα από τον στόχο των 2,9 δισ. ευρώ που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2012 για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Σε αντάλλαγμα, η Ένωση ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποπληρώσει τα τρέχοντα χρέη προς τους προμηθευτές της και να διασφαλίσει πως οποιαδήποτε νέα «έκπτωση» δεν θα ρίξει τις τιμές των φαρμάκων στις άλλες χώρες.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]