Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΕΥΠ: Επιχείρηση ολική επαναφορά

Ξεκίνησαν αλλαγές στην ΕΥΠ και δρομολογούνται κι άλλες

Μόλις μία ημέρα μετά το δημοσίευμα που αφορούσε στην απαράδεκτη τάση που έτεινε να διαμορφωθεί στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) με πολλούς να ξεχνούν τον ειδικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και το κρίσιμο της αποστολής της, πληροφορηθήκαμε ότι η νέα διοίκηση υπό τον Θεόδωρο Δραβίλα, έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες κινήσεις.

Στόχος των κινήσεων που αφορούν σε αντικαταστάσεις σε κορυφαίες θέσεις της διοικητικής πυραμίδας της υπηρεσίας, στόχο έχουν να ξεριζώσουν από την πρώτη στιγμή νοοτροπίες που δεν συνάδουν με την αποστολή και τον τρόπο λειτουργίας σε μια σύγχρονη υπηρεσία πληροφοριών, κάποιες εκ των οποίων τις υπαινιχθήκαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα, όχι αυτές που αφορούν τη συνδικαλιστική δράση.


Δε νοείται σύγχρονη υπηρεσία που να μην είναι προσανατολισμένη στην επιχειρησιακή δράση και για να μην μπερδευόμαστε, ας μην μπαίνει στο μυαλό των αναγνωστών μας το στερεότυπο του… Τζέιμς Μποντ. Μυαλό σίγουρα χρειάζεται και δημιουργικότητα, καθώς επίσης και ικανότητες – δεξιότητες… ο καθένας στον τομέα του. Και η υπηρεσία αυτή, κατά καιρούς έβγαλε διάφορα στελέχη με «ειδικές ικανότητες». Αποστολή του Θεόδωρου Δραβίλα είναι να πληροφορηθεί ποιος έχει κάνει τι εντός της υπηρεσίας και να τοποθετηθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε το κάθε στέλεχος να μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα.

Θα είναι κρίμα να εξακολουθήσει ότι γινόταν κυρίως στο παρελθόν στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου η χώρα πλήρωνε σημαντικά ποσά και εκπαίδευε αξιωματικούς, οι οποίοι μετά την επιστροφή τους αναλάμβαναν εντελώς άσχετες με την ειδίκευσή τους θέσεις. Ασχέτως του πόσο θέσεις ευθύνης ήταν, η ουσία παρέμενε ότι η υπηρεσία δεν αξιοποιούσε προς το συμφέρον της τις ειδικές γνώσεις που είχαν αποκτηθεί… με το αζημίωτο.
Εν ολίγοις και παρά την αυστηρή κριτική που έχουμε ασκήσει με διάφορες αφορμές στην υπηρεσία, πρώτο δείγμα της νέας ηγεσίας «μάλλον θετικό». Και λέμε μάλλον διότι αλλοίμονο εάν χαρακτήριζε κανείς την ηγεσία μια τόσο κρίσιμης υπηρεσίας από μια-δυο της ενέργειες. Το «παιχνίδι» σε τέτοια πόστα παίζεται στο στρατηγικό, όχι στο τακτικό επίπεδο…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Το «παιχνίδι» σε τέτοια πόστα παίζεται στο στρατηγικό, όχι στο τακτικό επίπεδο…"

    Για να μπορείς να σταθείς αξιοπρεπώς λοιπόν χρειάζεται στρατηγική σκέψη.
    Ποιός θα το κάνει αυτό;
    -Όποιος εντός έχει μάθει να λειτουργεί με άλλους πολιτικούς και επιχειρησιακούς κανόνες;
    -Όποιος εκτός έχει μάθει να εκμεταλλεύεται την ανάγκη της για να παραμαγαζοποίηση;
    -Όποιος εκτός πλασάρεται από γνωστά αλλοδαπά ή/και υπερεθνικά κέντρα ως στρατηγικός σύμβουλος;
    Δυστυχώς ουδείς τολμά να πει την αλήθεια: όλοι βολεύονται με την κατάσταση. Μόνο που επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια τους για το ποιό σημείο τους οδηγεί.

    Όσο για τα περί αλλαγής νοοτροπίας και τις λοιπές αερολογίες, όταν η προσέγγιση είναι "ή το δικό μου λάθος ή θα περιμένω μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα" είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ να αλλάξει η νοοτροπία. Υγιής αλλαγή μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.

    Αν η Διοίκηση δεν τολμήσει να προτείνει, για να μην πω να επιβάλλει, κάτι τέτοιο ΤΩΡΑ, άδικη η συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]