Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την ώρα που η Ελλάδα καταρρέει, Τούρκοι, Πακιστανοί και Γερμανοί αλωνίζουν στο Αιγαίο


  • Συμμετέχοντας μαζί με Τούρκους σε άσκηση, Γερμανοί και Πακιστανοί με ελικόπτερο που είχε απονηωθεί από φρεγάτα, διέπραξαν χθες παραβάσεις κανόνα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μαζί με πέντε τουρκικά ελικόπτερα.

Συνεχίζεται επί καθημερινής βάσης η έμπρακτη αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από μέσα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως γνωστοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας διεξαγωγής της ναυτικής άσκησης «Μavi Balina 2012», έξι τουρκικά ελικόπτερα και ένα πακιστανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3C Orion, πραγματοποίησαν 7 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αφού εισήλθαν στην περιοχή του FIR Αθηνών χωρίς να υποβάλουν Σχέδια Πτήσης στις ελληνικές αρχές. 

Aκολούθησαν χθες 2 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 11 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας, μία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε από το οργανικό ελικόπτερο Sea Lynx της φρεγάτας BAYERN του Γερμανικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο χώρος της άσκησης εκτείνεται από τα όρια του ελληνικού FIR ανατολικά του Καστελλόριζου μέχρι τα δυτικά όρια της Συριακής περιοχής.


Το ελικόπτερο Sea Lynx του Γερμανικού Ναυτικού και τo P-3C Orion του Πακιστανικού Ναυτικού αγνόησαν τη διεθνή νομιμότητα κατά την τουρκική άσκηση «Μavi Balina 2012».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά τη διάρκεια αεροπορικής άσκησης με την Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο σημειώθηκαν παραβάσεις του FIR Αθηνών από αεροσκάφη Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Συνολικά σημειώθηκαν 11 παραβάσεις και 2 παραβιάσεις.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΝ 9η NΟEMΒΡΙΟΥ 2012

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 8 (6 Ε/Π και 2 CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 18
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 11
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 2
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]