Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Η τρόικα ζητά να δεσμεύσει το Ταμείο Υδρογονανθράκων!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Κύπρου, η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να δεσμεύσει το υπό δημιουργία Ταμείο Υδρογονανθράκων για την αποπληρωμή του χρέους από το μνημόνιο που θα υπογραφεί.

Σιγά μην το άφηναν…

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητούν την αύξηση της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής, κατά 200 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που ζητούσε το καλοκαίρι.

Ανοιχτά παραμένουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, αλλά και το συνταξιοδοτικό -με την τρόικα να διευρύνει τα αιτήματά της, ζητώντας -πέρα από τις μειώσεις των συντάξεων του δημοσίου- αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποίηση σχεδίων ασφάλισης των εργαζομένων.

 Εμείς, απλά να σημειώσουμε πως κάθε ημέρα που περνάει γίνεται ολοένα και σαφέστερο το γιατί υπήρξε η παρέμβαση της τρόικα και του ΔΝΤ. Αν σκεφτεί κανείς πως θέλουν να βάλουν στο χέρι τις ενεργειακές πηγές, αφού πρώτα καταστρέψουν την οικονομία στην οποία παρεμβαίνουν, μάλλον εξάγεται ένα πολύ καθαρό συμπέρασμα: Είναι κλεφτρόνια, λαμόγια της διεθνούς οικονομίας και κοινοί απατεώνες που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν από το κοινό δίκαιο (ούτε καν το διεθνές), ενώ ακόμη σαφέστερη γίνεται η επιλεκτική παρεμβατικότητά τους υπέρ των πολυεθνικών...

Αλήθεια, πόσες αποδείξεις ακόμη χρειάζονται οι κυβερνώντες για να πετάξουν με τις κλωτσιές τα λαμόγια που έρχονται να ληστέψουν χώρες ολόκληρες, αφού πρώτα δημιούργησαν εικονικούς οργανισμούς; (είστε βέβαιοι ότι έχουν λεφτά, πέρα από νούμερα που ρίχνουν μέσω των κομπιούτερς;)

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]