Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλγαρία ανησυχεί για τον τουρκικό πυρηνικό σταθμό στην Μαύρη Θάλασσα

Ο Δήμαρχος Μπουργκάς τονίζει την μεγάλη ανησυχία των πολιτών, για το έργο που προωθεί η Τουρκία, κοντά στα βουλγαροτουρκικά σύνορα.

Τον τελευταίο καιρό στη Βουλγαρία αυξάνονται οι ανησυχίες λόγω των πληροφοριών ότι η Τουρκία σκοπεύει να κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό κοντά στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα και στις ακτές της Μαύρης θάλασσας.

Για το λόγο αυτό η νομαρχιακή διοίκηση της παραθαλάσσιας πόλης Μπουργκάς έστειλε επίσημη επιστολή στην Τουρκία, με την οποία ρωτάει αν προβλέπεται κοντά στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα να κατασκευαστεί τουρκικός πυρηνικός σταθμός, ανακοίνωσε ο Νομάρχης Κωνσταντίν Γκρεμπενάροφ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από την τουρκική πλευρά λόγω της θρησκευτικής γιορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ, έχουν υποσχεθεί όμως πως θα απαντήσουν αργότερα.

Ο Δήμαρχος του Μπουργκάς, Ντιμίταρ Νικόλοφ, επικοινώνησε και με τον ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ:

"Τον παρακάλεσα να εξετάσει ποιες είναι οι διοικητικές και πολιτικές δυνατότητες της ΕΕ να επηρεάσει την Τουρκία, προκειμένου να μην κατασκευάσει πυρηνικό σταθμό κοντά στο χωριό Ρέζοβο στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης θάλασσας.
Εμείς γνωρίζουμε τις ανησυχίες των συμπολιτών μας από την περιοχή, επειδή ένας ενδεχόμενος πυρηνικός σταθμός εκεί θα επηρέαζε ανεπανόρθωτα το περιβάλλον της περιοχής και στη συνέχεια τον τουρισμό που είναι η βασική πηγή βιοτικών πόρων για τους ντόπιους κατοίκους", δήλωσε ο Νικόλοφ.

Ο Δήμαρχος του Μπουργκάς τόνισε ότι οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν με μεγάλη ανησυχία το ενδεχόμενο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία να κατασκευαστεί πυρηνικός σταθμός, για το οποίο συμβάλλει και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ και οι δυνατότητες άσκησης πιέσεων εκ μέρους της δεν είναι πολύ μεγάλες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού NOVA TV, εδώ και ορισμένο καιρό στην τουρκική μικρή πόλη που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βουλγαρία μπορεί να δει κανείς ψηλούς γερανούς, πράγμα που πυροδοτεί τους φόβους ότι υπάρχει σχέδιο κατασκευής πυρηνικού σταθμού.

Πηγή: Greek Reporter
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]