Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοκ στην Κύπρο: Τρεις οι εκκλησίες που άγνωστοι τοποθέτησαν τουρκικές σημαίες


Άναυδοι έμειναν οι κάτοικοι της ακριτικής κοινότητας Κελιά της επαρχίας Λάρνακας, όταν στη θέση της ελληνικής σημαίας στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας μια τουρκική σημαία, καθώς και αριθμό επιστολών και άλλων περίεργων αντικειμένων στη σκηνή.  

Το περιστατικό αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού αργότερα παρόμοιo σκηνικό εντοπίστηκε σε μοναστήρι της περιοχής καθώς και στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη, δημιουργώντας ένα μυστηριώδης σκηνικό αλλά και πονοκέφαλο στην Αστυνομία.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Κοινοτάρχης Κελιών, Παναγιώτης Τυρίμος, είπε ότι πέραν από την τουρκική σημαία, κάτω από τον ιστό, εντοπίστηκε ένα δρεπάνι.

Στο προαύλιο της εκκλησίας, εντοπίστηκε επίσης μια αλυσοδεμένη κολοκύθα, καθώς και αριθμός χειρόγραφων και εκτυπωμένων επιστολών, ενώ σε τοίχο αναγράφηκε κάτι στα τουρκικά.

Στη σκηνή έφθασαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, τα οποία αμέσως απέκλεισαν τη σκηνή, κατέβασαν τη σημαία και άρχισαν τις εξετάσεις.

Χτύπησαν και στον Άγιο Γεώργιο του Μαυροβουνιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνική σημαία, η οποία το πιο πιθανόν είναι αυτή που κατέβασαν από την Εκκλησία στα Κελιά, βρέθηκε στο Μοναστήριο του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνιώτη, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή μεταξύ των χωριών Τρούλλοι και Κελιά.

Η ελληνική σημαία βρέθηκε στην πόρτα του μοναστηριού, ενώ εντοπίστηκαν επίσης διάφορες επιστολές στα τουρκικά, βιβλία καθώς και αριθμός ψηφιακών δίσκων.



Χτύπησαν τον Προφήτη Ηλία

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, θύμα των δραστών φαίνεται να είναι επίσης και το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ορόκλινη. Μιλώντας στο SigmaLive, ο Κοινοτάρχης Κελιών, είπε ότι εκεί οι δράστες, αφαίρεσαν την ελληνική σημαία και στη θέση της έβαλαν ένα μαύρο πανί.

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, είπε ότι γύρω στις 6.30 το πρωί η αστυνομία έλαβε πληροφορία ότι έξω από το προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου στα Κελιά, στη θέση της ελληνικής σημαίας υπήρχε σημαία τούρκικη.

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνιώτη, είπε ότι η αστυνομία εντόπισε ελληνική σημαία με υβριστικά σχόλια. Όσο αφορά το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, είπε ότι εκεί η σημαία αντικαταστάθηκε με μαύρο παντελόνι.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον Αντρέα Αγγελίδη, συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η είδηση θα ανανεώνεται.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]