Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πολίτες επικηρύσσουν την κυβέρνηση

Ένα κείμενο του κ.Μόσχου Λαγκουβάρδου που είχαμε δημοσιεύσει τον Ιανουάριο του 2011 
το οποίο διαλέξαμε ως "συνοδευτικό" στην παραπάνω φωτοσύνθεση
(Ζητούμε συγνώμη απο τους σκιτσογράφους των πορτραίτων που δεν τους αναφέρουμε 
αλλά δυστυχώς στο αρχείο μας είχαμε κρατήσει τα σκίτσα χωρίς την υπογραφή τους)

1. Σύμφωνα με το άρθρο που επιτάσσει την προστασία του Συντάγματος Επικηρύσσεται η κυβέρνηση με όλη την καρδιά, με όλη την ψυχή και με όλη τη διάνοια αντί 3.500 ευρώ, τις οποίες θα εισπράξει αμέσως αυτός που με οποιονδήποτε ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο θα συμβάλλει στη σύλληψή της.

2. Η παράβαση του Συντάγματος είναι γνωστή τοις πάσι και δεν την αρνείται ούτε η ίδια η κυβέρνηση.

3. Αν και η αμοιβή για τη σύλληψή της είναι περιττή. Δεν υπάρχει πατριώτης που δεν θα έκανε τη δουλειά αυτή εντελώς δωρεάν με όλη του την καρδιά, με όλη του τη διάνοια και με όλη του την ψυχή.

4. Ήδη έχει αρχίσει ένας δρόμος ταχύτητας, ποιος θα συλλάβει πρώτος ποιον, η Κυβέρνηση του πολίτες ή οι πολίτες την Κυβέρνηση.

5. Το ερώτημα είναι, θα μας πάρουν όλους τα σπίτια, γιατί όλοι έχουμε δάνεια απλήρωτα. Θα μας κλείσουν φυλακή όλους ή σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως;

6. Εμείς όμως οι πολίτες είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε να φυλάξουμε τίποτε άλλο εκτός απ΄την ψυχή μας και την ελευθερία μας. Κι αυτή δεν θα συναινέσουμε ποτέ να μας την πάρουν.

7. Ιδού τί είπε σε ανάλογη περίπτωση ο Άγιος Κoσμάς ο Αιτωλός:

"Δεν έχω μήτε σακκούλα, μήτε σπίτι, μήτε κασέλλα, μήτε άλλο ράσο. Αλλά παρακαλώ το Θεό να μη μου δώσει μέχρι το τέλος της ζωής μου. Ωσάν κάμνω αρχήν να παίρνω άσπρα (χρήματα), έχασα τον αδελφό μου."

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]