Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρωζώνη δείχνει τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση


Αυτό που συμβαίνει σήμερα με την Ευρωζώνη μαρτυρά το πώς θα είναι στο μέλλον η παγκοσμιοποίηση, αν τελικά πάμε προς τα εκεί. Βασικό χαρακτηριστικό της θα είναι φυσικά ένα ενιαίο νόμισμα μεταξύ όλων των κρατών της γης. Ας πούμε το δολάριο.

Από τη στιγμή που θα υπάρχει ένα κοινό νόμισμα, τότε αυτόματα, με τη μέθοδο των…. συγκοινωνούντων δοχείων (ότι δηλαδή συνέβη και στην Ευρωζώνη), ο πλούτος θα μετακομίζει συνεχώς από τα αδύναμα παραγωγικά κράτη προς τα πιο ισχυρά.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια, τα κράτη που θα αφυδατώνονται οικονομικά, να χάνουν τις Εθνικές τους Κυριαρχίες, να μετατρέπονται σε αποικίες για εκμετάλλευση του πλούτου τους, για φτηνά εργατικά και για μεγαλύτερο πλουτισμό των ανεπτυγμένων κρατών τα οποία θα διοικούνται από μερικές χιλιάδες ιδιοκτήτες του κοινού νομίσματος.

Αυτά, για τους ζηλωτές της παγκοσμιοποίησης.

Πέτρος Χασάπης

Πηγή: Ολυμπία

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ξέχασε όμως ο κ. Πέτρος Χασάπης να μας πει, ότι όλα αυτά θα γίνουν με την ελεύθερη και δημοκρατική ψήφο. Η βρετανική αποικιοκρατία έφτιαχνε βασιλείς και βασίλεια, οι νυν αποικιοκράτες φτιάχνουν δημοκρατίες και πολίτες δημοκράτες, οι οποίοι ψηφίζουν τους δημοκρατικούς φοροκλέφτες κυβερνήτες.

    Ας μη ξεχνάμε ότι δημοκρατία είχε και η Σοβιετική Ένωση. Εκείνη όμως ήταν λίγο, πώς να το πούμε, στενή. Αυτή που μας ετοιμάζει η παγκοσμιοποίηση θα είναι ... βεθεμένη και πλατεμένη.

    So, help me God

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]