Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υεμένη: Πιάστηκε τουρκικό φορτίο όπλων που πήγαινε στην... Αλ Κάιντα

  • Ένα κράτος τρομοκράτης, είναι λογικό να έχει σχέσεις και να στηρίζει την παγκόσμια τρομοκρατία
  • Απογυμνώνεται καθημερινά ο ρόλος της Τουρκίας και οι σχέσεις της με την διεθνή τρομοκρατία
Η Τουρκική αντιπολίτευση αμφισβητεί ανοιχτά την άρνηση του Ερντογάν για εμπλοκή της κυβέρνησης σε αποστολή όπλων προς τους αντάρτες στην Υεμένη.

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός έρχεται να αποδείξει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η Άγκυρα σε όλες τις γειτονικές της χώρες, παριστάνοντας την τοπική υπερδύναμη επεμβαίνοντας στα εσωτερικά ξένων χωρών με εντελώς παράνομες πρακτικές. Μετά την αποκάλυψη της Δαμασκού καταστροφής πλοίου που μετέφερε απο την Τουρκία αντάρτες και όπλα στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ακολούθησε και η σύλληψη φορτίου με Τουρκικά όπλα απο τις αρχές της Υεμένης που είχαν προορισμό αντάρτες της Αλ Κάιντα.

Άγκυρα: η Τουρκία αναγνωρίζει ότι μεταφέρθηκαν όπλα σε ύποπτες ένοπλες ομάδες στην Υεμένη. Ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν αδειοδότησε ποτέ την αποστολή των όπλων που "πιάστηκαν" στο λιμάνι Αντεν της Υεμένης το Νοέμβριο. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι τουρκικές αρχές ερευνούν ποιοι διακινούν τα όπλα και ποιοι επρόκειτο να τα χρησιμοποιήσουν. Παρόλα αυτά η τουρκική αντιπολίτευση δεν αποκλείει την πιθανότητα, άτομα μέσα απο το κόμμα του Ερντογάν να είναι υπεύθυνα για τον εξοπλισμό των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων στην Υεμένη.

Η αντιπολίτευση προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η Υεμένη μπορεί να αναστείλει τις διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία εκτός και αν η Άγκυρα μπλοκάρει κάθε βοήθεια στην επανάσταση της Αλ Κάιντα εκεί. Οι υποστηρικτές του Ερντογάν παρουσιάζονται σαν υποστηρικτές του καθεστώτος της Χαμάς στην Γάζα όπως επίσης και των σουνιτών ανταρτών στη Συρία. Το τελευταίο φορτίο όπλων απο την Τουρκία που πιάστηκε απο τις τελωνειακές αρχές της Υεμένης αποτελείτο απο ελαφρύ οπλισμό και πυρομαχικά και ήταν κρυμμένο μέσα σε κουτιά απο γλυκά και μπισκότα. "Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την ασφάλεια και την σταθερότητα που χρειάζεται στην Υεμένη με κάθε δυνατό τρόπο και θα αντιταχθεί σε οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά αυτό το σκοπό" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Σεκούκ Ουναλ.

Αυτά σηματοδότησαν και την πρώτη αναφορά για αποστολή όπλων στους αντάρτες στην Υεμένη απο την Τουρκία. Πρώτη φορά αξιωματούχοι στην Τουρκία αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ στοιχείων της Αλ Κάιντα και στις δύο χώρες.

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια ικανοποιητική δήλωση που να δείχνει ότι η Τουρκία τηρεί το διεθνές δίκαιο και νομιμότητα και ότι δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και πάνω απο όλα ότι δεν επιτρέπει το λαθρεμπόριο όπλων" είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Φαρούκ Λόγογλου. 


 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φαντάζομαι η εικόνα δεν έχει απόλυτη σχέση με το γεγονός. Αν όμως το φορτίο ήταν φορητός οπλισμός δηλαδή πιστόλια, τουφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες τότε δεν απευθυνόμαστε σε εμπόριο όπλων αλλά σε "χαρτζηλίκι" - μεροκάματο. Άσε που θα προκύψει το εξής πρόβλημα, η Μη Συμβατότητα των διαμετρημάτων με την πλειοψηφία του οπλισμού ρωσικής κατασκευής που υπάρχει στην Υεμένη θα τα καταστήσουν ικανά για πολύ μικρή χρονική περίοδο μάχης. Για να πιάσουνε φορτίο σημαίνει πως αυτό γίνεται καιρό αλλά τώρα απλά ήτανε άτυχοι...ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ κτλ είναι απλά άλλος ένας πελάτης σε όσους παίζουνε τέτοια παιχνίδια, όταν υπάρχει μετρητό δεν σε ενδιαφέρει το χρώμα και τα πιστεύω του πελάτη. Σκεφτείτε τόσα χρόνια πόσες χώρες θησαυρίζουν από Ασταθή καθεστώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]