Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αύξηση της εισαγόμενης εγκληματικότητας στην βόρεια Ελλάδα

Τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια στην βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου η δράση συμμοριών, εισαγόμενων στην χώρα, έχει γίνει κάτι περισσότερο από αισθητή.

Ενώ, όμως, το προηγούμενο διάστημα παρατηρούνται παραβατική συμπεριφορά (κλοπές άδειων κατοικιών κυρίως σε αγροτικές περιοχές), το τελευταίο διάστημα γίνεται μία τραγική διαπίστωση ως προς την αλλαγή «λειτουργίας» των συμμοριών που δρουν ανεξέλεγκτα σε μία αρκετά μεγάλη γεωγραφική περιοχή, ενώ τις περισσότερες φορές κατορθώνουν να διαφεύγουν της σύλληψης.
Πέρα από την ποσοτική αύξηση των κλοπών σε κατοικίες, παρατηρείται πλέον και το φαινόμενο της βίαιης συμπεριφοράς κατά των ιδιοκτητών, όταν αυτοί έχουν την ατυχία να βρεθούν εντός της οικίας τους όταν οι κλέφτες αποφασίσουν να εισβάλουν, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις (όπως πριν από λίγες ημέρες στο χωριό Βαφέικα) στις οποίες οι δράστες καιροφυλακτούν περιμένοντας να αποχωρήσουν από τα σπίτια οι άντρες και κατόπιν ανενόχλητοι εισβάλουν μέσα σε αυτά και ασκώντας βία (συνήθως αρκούνται σε ξυλοδαρμούς) προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες για τις κρυψώνες χρήματος των θυμάτων τους.

Παλαιότερα υπήρχαν άλλες μέθοδοι, κατά τις οποίες απέφευγαν οι ληστές να συναντηθούν με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών κι έτσι αρκούνταν στο να «χτυπάνε» κατοικίες έρημες ή κατοικίες από τις οποίες έλειπαν οι ένοικοι λόγω κάποιου χαρμόσυνου γεγονότος (π.χ. κάποιος γάμος). Άλλοτε, πάλι, προσπαθούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του ενός διαμένοντος ιδιοκτήτη, προφασιζόμενοι τους πωλητές διαφόρων μικρο-εμπορευμάτων ή ζητώντας πληροφορίες για κάποιον γνωστό τους που τον αναζητούσαν.
Οι αγροτικές περιοχές ζούσαν κάτω από το καθεστώς ανασφάλειας και σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν κλοπές αγροτικών εργαλείων, γι αυτό και δεν ήταν λίγα τα χωριά που είχαν προσλάβει εταιρείες security προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο ποσοστό ασφάλειας. Όμως, σήμερα, η αναβάθμιση (ποσοτικά και ποιοτικά) των συμμοριών που κυκλοφορούν με ιδιόκτητα αυτοκίνητα που φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας, έχει καταστεί πλέον μάστιγα και δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που φοβούνται πλέον και για την ζωή τους.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, γίνονται σαφείς αιχμές για την υπολειτουργία του μεθοριακού σταθμού Θερμών, που βρίσκεται στον κάθετο άξονα Βουλγαρίας – Ελλάδας και γίνεται πύλη εισόδου και εξόδου –χωρίς να είναι δυνατόν να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή ελέγχου από τις Ελληνικές αρχές- συμμοριών που αποχωρώντας από την Ελλάδα έχουν πάντα γεμάτα τα αυτοκίνητά τους με κάθε είδους «πραμάτεια»…
Οι εισαγόμενοι ληστές, φαίνεται όμως πως έχουν και χρονικές συνήθειες, αφού έχει διαπιστωθεί πως οι κλοπές αυξάνονται κατακόρυφα τα Σαββατοκύριακα, με διόλου συμπτωματική κατακόρυφη αύξηση εισόδου στην χώρα Βούλγαρων (γυφτο-βούλγαρων) πολιτών, οι οποίοι περιφέρονται σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, σκορπώντας τον τρόμο στους γέροντες και στους ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να αμυνθούν σε τυχόν εναντίον τους επιθέσεις με σκοπό την κλοπή...

Σημειώνουμε πως, η μεταβολή της παραβατικής συμπεριφοράς, η οποία ενέχει πλέον έντονο το στοιχείο της βίας κατά των θυμάτων, είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να απασχολήσει τις αστυνομικές και άλλες αρμόδιες αρχές, οι οποίες οφείλουν να κινηθούν καταλλήλως, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος θάνατος, αφού οι κάτοικοι δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τις περιουσίες τους με όπλα, κι αυτό επειδή νιώθουν πως η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει και δεν ενδιαφέρεται γι αυτούς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]