Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί υπαλλήλων της Βουλής

Οι υπάλληλοι της Βουλής σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 1282.

Πριν τους μάθουμε για τα καλά, έπαιρναν 16! μισθούς. Αυτό κόπηκε στον προϋπολογισμό του 2011 και γλυτώσαμε σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ.

Νομίζετε! Οι μισθοί αυτοί λαμβάνονται κανονικά, απλά ονομάζονται "κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου".

Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής. Είναι κάτι σαν υπερωρίες.

Οι υπάλληλοι της Βουλης δικαιούνται διπλό εφάπαξ. Δηλαδή, εαν ένας υπάλληλος έχει υπηρετήσει 30 χρόνια, τότε θα πάρει 60 μισθούς. Πόσο είναι το εξάπαξ; Κατά μέσο όρο γύρω στα 200.000 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Υπάρχει και 2ο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Επίσης, παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.

Επίσης:

Εχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο αλλά έχουν και το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Το ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής εισπράττει επίσης:

Όλα τα ενοίκια από ό,τι μισθώνεται μέσα στο κτίριο της Βουλής.

- Το κυλικείο της Βουλής

- Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

- Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ

Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.

Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ντροπή και Ξεφτύλα τόσο για αυτούς που τα παίρνουν όσο και για αυτούς που τους προσέλαβαν... Και να κάνουνε και φασαρία "δαγκώνοντας το χέρι που τους ταίζει" τα κομματόσκυλα, φτύσιμο κατάμουτρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]