Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Γιατί έγινε η εξέγερση των λαθρομεταναστών στην Κομοτηνή;

  • «Άραγε απασχολεί κάποιους ότι ο πρώτος τόσο σοβαρός ξεσηκωμός μουσουλμάνων λαθρομεταναστών σε κέντρο «φιλοξενίας» τους, έγινε στη Ροδόπη του τούρκικου προξενείου;»
Την άμεση απόδοση ευθυνών στη φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι αποφάσεις της οποίας οδήγησαν στον πρώτο στην Επικράτεια ξεσηκωμό μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που φυλάσσονται στο Κέντρο Κράτησης της Κομοτηνής -της πλέον ανοχύρωτης και παραδομένης περιοχής στα σχέδια και τις δράσεις του Τουρκικού Προξενείου - ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από την Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Ροδόπης Ντίνα Παπαχρήστου, στις οποίες και βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι λαθρομετανάστες, αποσυναρμολόγησαν τα σιδερένια κρεβάτια των κοιτώνων τους και χρησιμοποιώντας τα ως όπλα, προκάλεσαν την ολοσχερή καταστροφή των κοιτώνων, έκαψαν τα στρώματα, γκρέμισαν τοίχους, ξήλωσαν και κατέστρεψαν ακόμα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εκτόξευαν πέτρες στους αστυνομικούς αρκετοί από τους οποίους όχι μόνο τραυματίστηκαν αλλά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΘΕΜΑ: ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ,
Μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 23/11/2012 στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η οποία έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών από τις 3/8/2012 μετά από την απόφαση- όνειδος της Συγκυβέρνησης και μετά την άμεση μετάβαση στο σημείο της Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Ν. Ροδόπης Ντίνας Παπαχρήστου, η οποία και είχε άμεση ενημέρωση για τα συμβάντα, πληροφορήθηκα τα εξής:
Σημειώθηκε εξέγερση από τους λαθρομετανάστες που φυλάσσονται στους διπλανούς κοιτώνες από αυτούς που διαμένουν οι νέοι Δόκιμοι Αστυφύλακες της σχολής και εισήχθησαν για τελευταία φορά όπως φαίνεται μετά την ψήφιση του 4093/2012 στη Σχολή.
Οι λαθρομετανάστες αποσυναρμολόγησαν τα σιδερένια κρεβάτια των κοιτώνων τους και χρησιμοποιώντας τα ως όπλα, προκάλεσαν την ολοσχερή καταστροφή των κοιτώνων, αφού έσπασαν όλα τα τζάμια των κοιτώνων, έκαψαν τα στρώματα, γκρέμισαν τοίχους, ξήλωσαν και κατέστρεψαν στην κυριολεξία ακόμα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εκτόξευαν πέτρες στους αστυνομικούς. Από τα θραύσματα γυαλιών και τις πέτρες που εκσφενδόνιζαν, τραυματίστηκαν αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής.
Υπάρχει τόσο μεγάλη έκταση ζημιών, ώστε οι λαθρομετανάστες πέρασαν την νύχτα έξω στον προαύλιο χώρο εκτεθειμένοι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην περιοχή, διότι δεν τέθηκε σε εφαρμογή ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο αντιμετώπισης της διαμονής των λαθρομεταναστών σε άλλους χώρους.
Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.Γιατί αγνοήθηκαν οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί από την ηγεσία του Υπουργείου, όταν όλον αυτό τον καιρό (από τις 3/8/2012 που έγινε η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Σχολή) έχουν προειδοποιήσει για αυτό που συνέβη; Τα μικροεπεισόδια υπήρχαν σε καθημερινή βάση και πραγματοποιήθηκε αυτό που όλοι φοβόντουσαν τόσο καιρό. Έχουν καταθέσει έως και μηνυτήριες αναφορές στις εισαγγελικές αρχές και δεν ελήφθησαν υπόψη, ούτε και δόθηκε μια λύση.
2.Θα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες σε όποιον πήρε την απόφαση τοποθέτησης των λαθρομεταναστών σε εκπαιδευτικό ίδρυμα που δεν πληροί καμία προϋπόθεση λειτουργίας ως κέντρου κράτησης βάσει του κανονισμού για τα κέντρα κράτησης; Μια σχολή κόσμημα για την Ροδόπη που κτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και έγινε σταύλος με ακαθαρσίες και αποθήκη ψυχών;
3.Θα αποδοθούν ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο ζωής των αστυνομικών (καλούνται 10-15 αστυνομικοί να φρουρούν 550 λαθρομετανάστες) αλλά και των δοκίμων αστυφυλάκων που διαμένουν εντός της σχολής σε διπλανούς κοιτώνες από αυτούς των λαθρομεταναστών;
4.Στο αίτημα ΟΛΩΝ στη Ροδόπη να μεταφερθούν ΑΜΕΣΑ οι λαθρομετανάστες από το Κέντρο που φιλοξενούνται, τι σκοπεύετε να πράξετε, ώστε μέσα σ' όλα να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα;
5) Και το πιο σοβαρό: Έχει περάσει από το μυαλό σας ότι ο ξεσηκωμός όλων αυτών των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, ο πρώτος στην Επικράτεια, συνετελέσθη στη Ροδόπη η οποία βρίσκεται ανοχύρωτη και σχεδόν παραδομένη στα σχέδια και τις δράσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]