Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δένδιας: «Η ΕΛ.ΑΣ και η Χρυσή Αυγή είναι απολύτως απέναντι»

Τα περί «συνεργασίας» της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή απέρριψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm».

«Η ΕΛ.ΑΣ. και η Χρυσή Αυγή είναι απολύτως απέναντι. Είναι συνταγματική υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. να μην ανέχεται την αυτοδικία της Χρυσής Αυγής. Κάτι τέτοιο, όπως συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής, δεν μου έχει αποδειχθεί ποτέ με επαρκή τρόπο, ώστε να χρειαστεί να λάβω μέτρα» ανέφερε.

Όσον αφορά στα επεισόδια που συνέβησαν στο ΑΠΘ, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μπει στην λογική του να αποδώσει ευθύνες.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο θα εφαρμοστεί, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί να βλέπει παράνομες πράξεις μέσα στα Πανεπιστήμια και να κάθεται η Αστυνομία απ’ έξω κι απλώς να τους ανέχεται και να βλέπει να καταστρέφεται η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου. «Το Πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών, όχι άσυλο ανομιών» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην επιστροφή φρουρών πολιτικών στην ενεργό δράση, σημείωσε ότι «το σχέδιο προχωράει πολύ καλά και ότι ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν επιστρέψει ή θα επιστρέψουν μέσα στην εβδομάδα υπερβαίνει τους 600».

Ανέφερε ακόμη ότι «η ομάδα ΔΙΑΣ θα ενισχυθεί με δέκα ομάδες λίγων ατόμων ειδικής εκπαίδευσης και βαρέως οπλισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η εγκληματικότητα».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]