Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ θέλει «κούρεμα» και η κυβερνητική συμμαχία... σφυρίζει αδιάφορα

Δύο διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώτα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και ύστερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, εν όψει του αυριανού Eurogroup.
 
«Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας, που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή και, παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί η «νέα αφετηρία» που, όπως τόνισε, έχει ανάγκη η χώρα.


Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο των πολύ δύσκολων μέτρων» και σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων μας».

«Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωζώνη, η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό», είπε και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία και αυτό εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και της συγκυρίας της Ευρώπης, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες». Παράλληλα, τόνισε ότι θα διαψευστούν «οικτρά» αυτοί που «εδώ στην Ελλάδα κατ’ επάγγελμα επενδύουν στον «θάνατο» της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη».

Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, αναφέροντας, ότι «οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται αλλά ξέρουν κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια». Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την ανάγκη να γίνει σε πρώτη φάση τουλάχιστον η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, υποστήριξε, πως η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα ΕΕ και ΔΝΤ.


«Η προσπάθειές μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσιμο κοινωνικά και οικονομικά σχέδιο με άξονα την ανάπτυξη του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ ανέφερε επίσης, πως στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, ανοίγοντας έτσι θέμα για ανασχηματισμό.

Πηγή: newsbomb.gr

-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]