Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί αναζητάτε επενδύσεις στο Κατάρ και όχι στους εταίρους;


Στις 27 Νοεμβρίου  μαθαίνουμε ότι ο πρωθυπουργός θα είναι το Κατάρ, για να συζητήσει «θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος». Μάλιστα, είναι πιθανό ο κ. Σαμαράς να ταξιδέψει μέχρι εκεί, έχοντας στις αποσκευές του την επικύρωση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει μία ημέρα νωρίτερα, στις 26 Νοεμβρίου.
Δεν είναι παράδοξο  το γεγονός ότι οι Έλληνες πρωθυπουργοί αναζητώντας επενδύσεις -για την εγκλωβισμένη στο ευρώ χώρα μας- δεν στρέφονται  στους εταίρους όπως θα ήταν λογικό αλλά εκτός;   Κανείς όμως δεν έφερε  κάποια επένδυση!

Ούτε από ανατολή ούτε από Δύση και αυτό παρά  την μείωση του κόστους εργασίας απολύσεων  την καταργηση των συμβασεων την απελευθέρωση επαγγελμάτων και  όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια

Δεν θα με ξαφνιάσει αν μάθω ότι ο εμίρης πληρώνεται για τις “φωτογραφίες επενδυτικού κλίματος”  ή ότι θέλει να το παίζει “παράγοντας”.

Ας μιλήσουμε σοβαρά όμως.  Η χώρα δεν έχει προοπτική και δεν θα την βρει στο Καταρ. Για την ακρίβεια είναι τραγική αυταπάτη ήπελώριο ψέμα  να νομίζει κανείς ότι μπορεί το  εμιράτο να στηρίξει την ελληνική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς όσα έκανε ο κ. Παπανδρέου μετά το πρώτο μνημονιο. Σκορπίζει ελπίδες για να κερδίσει χρόνο. Κατάρ,  αστακούς, παραλιακή  και τα γνωστά...

Όμως όλοι πρέπει να ξέρουν ότι ακόμη και αν η χώρα σήμερα αποκτήσει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς δεν έχει συντελεστεί καμία αλλαγή  στην παραγωγή που θα την καταστήσει βιώσιμη. Απολύτως καμία. Επιπλέον τον τελευταίο μήνα έχασε δυο μεγάλες εταιρείες Την ΦΑΓΕ και  την coca cola.

Οι λόγοι για αυτό είναι  στο γεγονός ότι τα αίτια της χρεοκοπίας δεν είναι Ελληνικά.  Το πρόβλημα μας δεν λύνεται ούτε με τροϊκανές συνταγές ούτε με ελληνικά μέσα.  Αυτή την στιγμη με  τις απολύσεις δημοσίων υπάλληλων πέφτει και το τελευταίο ταμπού.  Καταρρέει και ο τελευταίος μύθος από το σύνολο  αυτών πάνω στο οποίο στήθηκε  η χρεοκοπία ως “ελληνική ιδιαιτερότητα”.

Ακόμη και αν η χώρα σήμερα αποκτήσει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς  ή πλεονάσματα  θα δούμε γύρω μας εύκολα νομίζω πως δεν παράγουμε τίποτα.

Αν θέλετε την αιτία της  χρεοκοπίας  και μια τίμια απάντηση -επιτέλους -ψάξτε την εκεί. Απλώς  κάποιοι δεν θέλουν να το κάνουν. Δεν θέλουν να λάβουν την τίμια απάντηση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αχ πώς φαίνεται ο καμπίσιος άνθρωπος... Πάρε ακόμα μια στροφή Γιάννο μ'. Γιατί οι εταίροι μας θέλουν για μεγαλύτερα πράγματα από την παραλιακή. Αυτά είναι τα καθρεφτάκια και οι χάντρες για να κάνει και καμιά αρπαχτή μίζα η τρικομματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]