Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αλήθεια για τον νέο μνημονιακό πατριωτισμό



Προχτές ο Στουρνάρας μίλησε για την ανάγκη πατριωτισμού σε ότι αφορά την επαναγορά χρέους, δηλαδή ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ χρέους με ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. Ποια είναι η πραγματικότητα που μας αποκρύπτει η Μνημονιακή κυβέρνηση;

Οι Ελληνικές τράπεζες αγόρασαν στην δευτερογενή “αγορά” Ελληνικά ομόλογα με τιμή 18 σέντς το Ευρώ και θα τα πουλήσουν (με την επαναγορά) στα 35 σέντς το Ευρώ, την τιμή του κλεισίματος της Παρασκευής, αποκομίζοντας κέρδη τα οποία σε τελική ανάλυση θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης με το νέο δάνειο που χρεωθεί λόγω της ανακεφαλαιοποίησης.

Οι τράπεζες, θα συμμετάσχουν συγχρόνως στην επαναγορά των ομολόγων (κούρεμα) διότι ξεκινά η ανακεφαλαιοποίηση δηλ, η ενίσχυσή τους με ζεστό χρήμα και εν προκειμένω με το ποσόν των 23.8 δισ.

Ουσιαστικά κατ’ αυτόν τον τρόπο όμως ενισχύουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, διότι αυτοί ξεπληρώνουν τα δάνεια του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως σε ποίον τα χορηγεί αυτό, τα "πακέτα στήριξης" του Ελληνικού δημοσίου προς τις Τράπεζες, τα δανεικά και αγύριστα.

Ο χαμένος της όλης ιστορίας είναι τελικά τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία και οι μικρο-ομολογιούχοι οι οποίοι δεν "ανακεφαλαιοποιούνται" (δεν ενισχύονται οικονομικά και δεν εξαιρούνται του κουρέματος) και βλέπουν τα ομόλογά τους να κουρεύονται κατά ακόμη 12% και ουσιαστικά χάνουν τελείως την αξία τους διότι με την προοπτική των επομένων 15 ετών και το οικονομικό περιβάλλον το οποίο επιβάλλουν οι πιστωτές μας και οι “εφιάλτες” αυτού εδώ του τόπου, η ανάπτυξη στην χώρα μας, για τα επόμενα 10 χρόνια θα αποτελεί όνειρο “θερινής νυκτός” και ο Έλληνας θα φτωχοποιείται καθημερινά οπισθοχωρώντας κατά μία 40ετία ως βιοτικό επίπεδο.

Φυσικά η πολιτική ελίτ κάνει τα πάντα για να σώσει τους χρηματοδότες της.


Πληροφορίες από Aegean Times

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]