Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εννέα φορές πάνω τα μυστικά κονδύλια στη Τουρκία!


Πολλά ερωτηματικά γέννησε - και σε διπλωματικούς κύκλους στην Άγκυρα- η επισήμανση από την αντιπολίτευση και η ανάδειξη από τον τύπο της πολύ μεγάλης αύξησης των μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης φέτος.

Το θέμα δημοσιογραφικώς ήγηρε ο αρθρογράφος της Hurriyet, κ. Μεχμέτ Γιλμάζ ο οποίος αναφέρει ότι παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των μυστικών κονδυλίων της τουρκικής κυβέρνησης. 
Όμως όπως επισημαίνει και ο αρθρογράφος στις αρχές της εβδομάδας ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP κ. Χουρσίτ Γκιουνές αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία για το ύψος των μυστικών κονδυλίων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:
Το 2003 το συνολικό ύψος των μυστικών κονδυλίων ήταν 103 εκ. λίρες ετησίως. 
Το 2006 το ποσό αυτό διπλασιάστηκε! 
Το 2011 το ποσό ανήλθε στα 391 εκ. λίρες, δηλαδή σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από 2003 και δυο από το 2006!
Εννιά φορές πάνω!!!

Η ταχεία αναρρίχηση δεν σταμάτησε εκεί. Το 2012 παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των σχετικών μυστικών κονδυλίων τα οποία έφτασαν τα 869 εκ. λίρες, δηλαδή σχεδόν 9 φορές πάνω από το 2003 και πάνω από 2 φορές σε ένα έτος!!!
Μάλιστα ο αρθρογράφος για να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης παραθέτει τις ετήσιες δαπάνες της - πανίσχυρης και δαιδαλώδους - ΜΙΤ που είναι 812 εκ λίρες!!!

Ο κ. Μεχμέτ Γιλμάζ επισημαίνει ακόμα στην Hurriyet ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την κατακόρυφη αύξηση του ετήσιου ποσού μυστικών κονδυλίων, ωστόσο χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσα» αυτήν την αύξηση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]