Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μια νέα σπουδή στην τουρκική διπροσωπία

Γάζα, 20/11: Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κλαίει αγκαλιά με έναν Παλαιστίνιο ο οποίος έχασε τον γιο του κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής. Η επίσκεψη του Νταβούτογλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για τη Γάζα των Υπουργών του Αραβικού Συνδέσμου».

  • Τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση προς Eρντογάν: "Κλείσε το ραντάρ του ΝΑΤΟ, αν εννοείς όσα λες για το Ισραήλ"

Voltaire Network
23 Nοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας απηύθυνε μήνυμα προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το οποίο, εάν εννοεί πραγματικά το όσα δηλώνει με σκληρή γλώσσα εναντίον του Ισραήλ, θα πρέπει να διακόψει τη λειτουργία της βάσης ραντάρ του ΝΑΤΟ που φιλοξενεί στο έδαφος της ανατολικής Τουρκίας, αφού οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι προς όφελος του Ισραήλ.

"Εάν ο Ερντογάν είναι πραγματικά διατεθειμένος να κάνει κάτι υπέρ της Γάζας, μπορεί να το κάνει με έναν απλό τρόπο. Αν ήταν πραγματικά εναντίον του Ισραήλ, όπως ισχυρίζεται, τότε θα διέκοπτε τη λειτουργία της βάσης ραντάρ στο Κιουρέτζικ", τόνισε σε δήλωσή του ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

"Γιατί δημιουργήθηκε η βάση ραντάρ στα πλαίσια του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στο Κιουρέτζικ; Φυσικά, για να ενισχυθεί η ασφάλεια του Ισραήλ. Σε ακούμε, Ερντογάν, να κάνεις έκκληση στον Αραβικό Σύνδεσμο και στα Ηνωμένα Έθνη, στα πλαίσια μιας προσπάθειας, όπως λες, να γίνει επειγόντως κάτι για τη Γάζα. Γιατί, λοιπόν, δεν παίρνεις από μόνος σου μια πρωτοβουλία, ώστε να δώσεις το καλό παράδειγμα στο υπόλοιπο κόσμο"; αναρωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου στην προχθεσινή ομιλία του στα πλαίσια του συνεδρίου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ο Κιλιτσντάρογλου επίσης επέκρινε έντονα το Ισραήλ για την επίθεση που οργάνωσε εναντίον της Γάζας, αποκαλώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή "ανθρωπιστική τραγωδία":

"Το Ισραήλ σκοτώνει αδιακρίτως αμάχους, ακόμη και παιδιά, πράγμα καθ' όλα αποτρόπαιο και απαράδεκτο", δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου. "Άλλη μια ανθρωπιστική τραγωδία διαδραματίζεται στην περιοχή. Το Ισραήλ θα έπρεπε κανονικά να είχε μάθει ένα μάθημα από τη δική του ιστορία και δεν πρέπει να ξεχνά τις κτηνωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον των ίδιων των Εβραίων κάποτε".

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία υπέβαλε επίσημο αίτημα για την ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στο έδαφός της ως προληπτική γραμμή άμυνας σε ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια από τη Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπογράμμισε ακόμη πως η ανάπτυξη των συστοιχιών θα βελτιώσει τις δυνατότητες της τουρκικής αεράμυνας, έτσι ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός και το έδαφος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ράσμουσεν, το αίτημα της Τουρκίας θα συζητηθεί «χωρίς καθυστέρηση» και η ανάπτυξη των Πάτριοτ θα συμβάλλει στην «αποκλιμάκωση της έντασης» στα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]