Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε Κύθηρα - Κρήτη


Tουλάχιστον 120 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο νησί των Κυθήρων. Οι λαθρομετανάστες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και είχαν ζητήσει βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου στον ευρωπαϊκό αριθμό 112, κατάφεραν και βγήκαν μόνοι τους στη στεριά, ενώ γίνονται έρευνες από πλωτό σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι ναυαγοί.
 
Επίσης, ένας Αιγύπτιος λαθρομετανάστης εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στο Καστρί Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης.  Ο Αιγύπτιος δήλωσε στις λιμενικές αρχές, ότι επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος με 15 ακόμα άτομα προερχόμενο από την Αίγυπτο και ότι ο υπεύθυνος του σκάφους τους πέταξε στη θάλασσα σε κοντινή απόσταση από τη στεριά επειδή δεν είχαν χρήματα να τον πληρώσουν.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο Αιγύπτιος άλλαξε την κατάθεσή του και ανέφερε ότι το πλοιάριο προσέγγισε σε ακτή όπου αποβιβάστηκαν οι παράνομοι μετανάστες.

Οι συμπατριώτες του ακολούθησαν άλλη πορεία, ενώ αυτός επέλεξε να οδηγηθεί στην περιοχή του Κερατόκαμπου και να ζητήσει βοήθεια.

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών συνεχίζονται στην ενδοχώρα ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία που ο Αιγύπτιος έδωσε ψεύτικη κατάθεση. Οι αρχές «χτενίζουν» την περιοχή από αέρος και θαλάσσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]