Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαριάς: Να αναλάβει άμεσα, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας


Τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζει ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός υπεύθυνος και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης οικονομικών, βουλευτής, Νότης Μαριάς.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαριάς: «θα πρέπει να φύγει άμεσα η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση και στη θέση της να αναλάβει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία οικοδομώντας μια συμμαχία με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και αξιοποιώντας τις θέσεις του Μπαράκ Ομπάμα για κούρεμα του χρέους να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους, σε καταγγελία όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων ανακτώντας την εθνική μας κυριαρχία και σε διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενισχύσουμε τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας ανακηρύσσοντας την ΑΟΖ και προχωρώντας σε τιτλοποίηση με ρήτρα δολαρίου μέρους των μελλοντικών εσόδων από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίο».

Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου του δημοκρατικού τόξου που θα στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στη βάση του παραπάνω minimum προγράμματος.

 Ήδη οι σχέσεις ΗΠΑ και Γερμανίας λόγω και της κρίσης έχουν περάσει από τη σφαίρα της συνεργασίας στην σφαίρα του σκληρού ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα ο Μπάρακ Ομπάμα προκρίνει για τους δικούς του λόγους το κούρεμα του ελληνικού δημοσίου χρέους έναντι του επίσημου τομέα (OSI), δηλαδή της ΕΚΤ και των κρατών μελών της ευρωζώνης που έχουν χορηγήσει δάνεια στην Αθήνα, ενώ ο Σόιμπλε και η παρέα του δεν θέλουν να ακούσουν λέξη αφού σε αντίθετη περίπτωση το γερμανικό κράτος θα εγγράψει ζημιές αρκετών δις ευρώ και θα εξασθενήσει στον οικονομικό του ανταγωνισμό έναντι των ΗΠΑ, της Κίνας κλπ.. Το ζήτημα του χρέους σε όλες τις φάσεις της ιστορίας έχει λυθεί με τρόπο πολιτικό. Συνήθως με σεισάχθεια, δηλαδή με διαγραφή, με κούρεμα. Και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας και προχωρώντας σε κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα.

  Με το Μνημόνιο, το οποίο είναι ένα θεσμικό υβρίδιο μέσα από το οποίο εμπεδώνεται η ξένη εξάρτηση, η Μέρκελ έχει καταφέρει με τη συνεργασία του μνημονιακού πολιτικού και λοιπού υπηρετικού προσωπικού να μετατρέψει τη χώρα μας σε Γερμανικό προτεκτοράτο. Η εξέλιξη αυτή αντικειμενικά οξύνει τις αντιθέσεις της Γερμανίας με τις ΗΠΑ».

Τέλος, για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης, ο κ. Μαριάς, δήλωσε ότι είναι: «μια ρήτρα σύμφωνα με την οποία εάν οι δημοσιονομικοί στόχοι του Μνημονίου 3 δεν επιτευχθούν τότε θα επιβάλλονται αυτόματα περικοπές στις δημόσιες δαπάνες αντίστοιχου ύψους. Έτσι είτε θα μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις είτε θα περικόπτονται οι δαπάνες για παιδεία, υγεία κλπ είτε θα γίνεται συνδυασμός των παραπάνω. Ταυτόχρονα εάν τα δημόσια έσοδα ξεπεράσουν τους στόχους του Μνημονίου τότε δεν θα διατίθενται για την αποκατάσταση των περικοπών μισθών και συντάξεων αλλά μεγάλο μέρος τους θα πηγαίνει στην εξόφληση του δημοσίου χρέους και ένα άλλο μέρος στις δημόσιες επενδύσεις. Και όλα αυτά βέβαια θα γίνονται από το Υπουργείο Οικονομικών με βάση τις εντολές της τρόικας ενώ η Βουλή δεν θα έχει κανένα λόγο».
 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]