Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δείτε το Εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των τραπεζών


Έλληνες πριν ΔΝΤ και μετά ΔΝΤ, ομολογήστε!
Μοναδικό σωσίβιο είναι η ανάπτυξη του τσαλακωμένου τενεκέ!

Αγαπητοί φίλοι,
Εχθές διαβάζοντας μερικά ξένα δημοσιεύματα για την κατάσταση στη Ευρώπη και κατά συνεπεία στην Ελληνική τραγική (τσαλακωμένος τενεκές) κατάσταση κατάλαβα ξανά τα παρακάτω πολύ απλά.

Για την Ελλάδα μας συγκεκριμένα.
Επιπλέον μέτρα… μέτρα… μέτρα… προκειμένου δανειστούμε για να καλύψουμε τους τόκους των δανεικών και τα παλαιότερα δανεικά!
Γενναία αύξηση παντού!
Ακόμη και στην χαρατσωμένη ΔΕΗ! Αν είναι δυνατόν!
Ακόμη ίσως και του φουσκωμένου ΦΠΑ έως 4 μονάδες, δηλαδή ΦΠΑ τεράστιο!
Γενναία επιπλέον μείωση στους μισθούς 30-40% και επιδόματα του παθογόνου και σπάταλου Δημοσίου.
Κατάργηση του 13μισθου -Δώρων και απελευθέρωση/κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας – όπου αντικαθίστανται με εργασιακές συμφωνίες/συμβόλαια…, με πρόσχημα την έλλειψη ανταγωνιστικότητας!

Θα μας τρελάνετε!!!
Απελευθέρωση των απολύσεων έως και παραπάνω από 4% ετησίως και πλήρη απελευθέρωση που δεν άρχισε το 2011, ούτε το 2012, τώρα 2013 λες… και η ανεργία στην χώρα μας προστατεύεται ή κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα!
Κατάργηση παθογόνων ζημιογόνων οργανισμών όπως το κραυγαλέο παράδειγμα των Σιδηροδρόμων Ελλάδας, αφού μας «βάζουν» μέσα δεκάδες εκατομμύρια μηνιαίως.
Ξέφτισμα στους Ενόπλους κάνοντας τους το ηθικό ρετάλι… Ντροπή!!!
Πάγωμα προσλήψεων στο ευρύτερο Δημόσιο και συνεχή μείωση συντάξεων.

Ξεπούλημα άρον! Σε ότι λάμπει στους Δανειστές!

«Βίαιοι» εισαγόμενοι φίλοι Γερμανοί θα βρίσκονται συνεχώς και παντού γύρω μας!
Συγχώνευση ασφαλιστικών φορέων, βέβαιη αύξηση ορίου ηλικίας για σύνταξη…, λες και… πιστεύουμε ότι θα πάρουμε σύνταξη!
Σφιχτός έλεγχος, προκειμένου κάμψουμε την φοροδιαφυγή και περιορίσουμε την εισφοροδιαφυγή… λες και εμείς που μας κυνηγά η τράπεζα και τα γραφεία εισπράξεων, για ένα υπόλοιπο έως και 20 Ευρώ… (ναι, ναι, ακόμη και για τέτοια ποσά!) είμαστε το πρόβλημα στην φοροδιαφυγή!
Ακόμη, προκλητικές ιδιωτικοποιήσεις και διαχείριση ή πώληση (σε τιμές που δεν δημοσιεύονται, αλλά «διαπραγματεύονται» και τελικά δεν θα μαθευτούν ποτέ, αφού θα είναι τιμές εξευτελιστικές – χάρισμα στους «επενδυτές») κατά περίπτωση κρατικής περιουσίας και σημερινών μονοπωλίων όπως ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ κ.α.

Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Άλλωστε είναι γνωστά τα πιο πολλά, αλλά σίγουρα η ζωή μας είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι όπως ήταν!
Άλλωστε, διαπιστωμένα πλέον, δεν υπάρχει οικονομολόγος στον πλανήτη που μπορεί να ακολουθήσει αυτό που γίνεται!
Ποιον Επιτέλους Κοροϊδεύετε; Με ενοχλεί όμως (εξαιρετικά κιόλας και θιγεί την νοημοσύνη όλων μας), αφού παρ’ όλες τις «φάπες» που εξακολουθούμε να τρώμε (άκρως θεαματικές) υπάρχει ταυτόχρονα και παγκόσμια διαπόμπευση!

Αυτό δεν το ανέχεται κάποιος για πολύ!
Κανείς, μα κανείς δεν δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης παραγωγής προκειμένου η Ελλάδα να γίνει κάπως παραγωγική σε μερικούς τομείς.
Να εμφανίζεται μια πραγματική διέξοδος…
Δηλαδή τι είμαστε…;
Αυτοί που μόνο θα πληρώνουμε επειδή δανειστήκαμε;
Όσοι δανείζονται δηλαδή έως να ξεπληρώσουν δεν υπολογίζονται σαν άνθρωποι;

Όχι και ξανά ΟΧΙ!
Δανειστήκαμε για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη!
Ε και;
Οι πρώτοι ή οι τελευταίοι είμαστε! Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι διαφορετικοί; Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, ακόμη και η Γερμανία (με τους πτωχευμένους δήμους της) δεν έχουν δανειστεί, δεν χρωστάνε; Γιατί –ιδιαίτερα οι βόρειοι λαοί- αντιμετωπίζονται διαφορετικά; Τι συμβαίνει; Γιατί ξεσπάνε σε εμάς και δεν αναφέρονται και στους υπόλοιπους με το ίδιο ύφος; Γιατί δεν απαιτούν και από τους υπόλοιπους με τον ίδιο τρόπο;
Σπαταλήσαμε γιατί και αυτό στα πλαίσια της καλύτερης ζωής είναι. Της καλύτερης ζωής που η Ενωμένη Ευρώπη υποσχέθηκε σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς…
Μας δανείσανε άλλωστε γιατί πρώτα μας εμπιστεύθηκαν! Εκτός και αν μας δάνεισαν επειδή είχαν άλλα στο μυαλό τους, όπως το να δώσουν σαν εφάπαξ στον Γερμανό εργάτη ένα σπίτι στην Ελλάδα…

Και επειδή βαρέθηκα να ακούω για αυτό τον περιβόητο μηχανισμό στήριξης...
Ας στηθεί και ένας μηχανισμός στήριξης από Εμάς!
Δηλαδή της πρωτοβουλίας, της εφευρετικότητας, της καινοτομίας, της πρωτοπορίας, απαλλαγμένος από μεμψιμοιρίες και γκρίνια!

Άντε κύριε και κυρίες!
Δηλαδή μια λάμψη, για να φωτίσει τη δυνατότητα των Ελλήνων όχι απλώς να καταναλώνουν σαν χαζο-νεόπλουτοι ιθαγενείς, αλλά για να συνεχίσουν να δημιουργούν όπως έκαναν χρόνια και αιώνες και διατήρησαν σημαντικό τον λόγω ύπαρξής τους έως σήμερα.

Ένας μηχανισμός απλός με ένα όραμα την Ελληνική ικανότητα για “Ανάπτυξη”, που να δίνει την δυνατότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία με καθαρή σκέψη να αναδείξει δυνατότητες και προσωπικότητες που εργάζονται σκληρά και ωφελούν την κοινωνία και κατά συνέπεια την οικονομία.

Δεν θέλω να εμφανίζομαι ρομαντικός, αλλά μόνο σκεπτικός, με επιχείρημα την είσοδο στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ιδιωτικής πρωτοβουλίας/δημιουργίας και αλλαγής.

Όμως ένας τέτοιος μηχανισμός απαλλαγής είναι απαραίτητος!
Δηλαδή το ξεκόλλημα από το παλιομοδίτικο και απολιθωμένο Ελληνικό περιβάλλον μπροστά σε όλη την καταιγίδα και μουντάδα του ΔΝΤ και ΕΚΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να θαμπώσει κάθε ελπίδα νέων ανθρώπων.

Αυτά από έναν Έλληνα έντιμο μεν χρεωμένο δε, που φυσιολογικά δεν έκλεψε ποτέ του!
Το μόνο που έκανε ήταν ότι δανείστηκε και έλπιζε σε μια καλύτερη ζωή. Και δανείστηκε σύμφωνα με όσα πληρωνόταν και όσα γνώριζε και όχι σύμφωνα με όσα του έκρυβαν.
Ναι! Ίσως και με σκάφος και αυτοκίνητα και μηχανές και εξοχικά και σπουδές και πτυχία… Επαναλαμβάνω, πως το όνειρο υπήρξε σύμφωνα με όσα γνώριζα…
Δεν γνώριζα πως γνώριζαν για μειωμένη έως τελειωμένη εμπορική δραστηριότητα, για θυροκολλημένα εξώδικα, για άνεργους στο σπίτι, για πληγωμένη εθνική περηφάνια και πολλά αλλά.
Δούλευα και σύμφωνα με τη δουλειά μου είχα μέσα μου αστείρευτη την ελπίδα, το πάθος και την πίστη για ακόμα καλύτερη ζωή!

Κύριοι, φτάνει η χιλιομασημένη καραμέλα.
Δεν θα ξεχάσει, ούτε θα ξεχνάει πια κανένας!
Όμως ας γίνει κάτι τώρα!
Αν δεν μπορείτε, αφήστε σε άλλους τον «τενεκέ» που ξέρουν και που θέλουν να τον γεμίσουν με Ελληνική παραγωγή, Ελληνικές Νέες ιδέες και Ανάπτυξη!
Η Οικονομία των ανθρώπων είναι αυτή που προτάσσει το Εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των Τραπεζών!
Και αυτοί οι ικανοί άνθρωποι υπάρχουν και περιμένουν την δική σας ηχηρή πτώση για να εργαστούν για την χώρα. Να είστε βέβαιοι πως υπάρχουν.

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Κύριοι, ο ασθενής είστε εσείς, που λέτε πως κυβερνάτε. Και η αρρώστια είναι η εξάρτησή σας από την εξουσία. Και για να πληρώσετε το κόστος του πάθους σας βάλατε ενέχυρο την δική μου πατρίδα. Η δική σας, βλέπετε, είναι εκεί που ρέει το χρήμα. Η δική μου είναι εκείνη που πληρώθηκε με αίμα…


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]