Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμείς στραβά αρμενίζουμε ή ο γιαλός είναι στραβός;


Tου Σπύρου Σταματόπουλου

Την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με άλλους Έλληνες πατριώτες, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς, εκδηλώσαμε τη διαμαρτυρία μας για την κατάργηση του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.

Μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και κατά την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, κατά τη θητεία του οποίου εφαρμόσθηκε η αντεθνική αυτή ενέργεια. Δίχως καμία αντίρρηση εκ μέρους της τότε στρατιωτικής ηγεσίας όπως εντός της βουλής ο εμπνευστής αυτού του ραδιουργήματος για την άλωση του Έθνους εκ των έσω, ΥΠΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε, δηλώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την αντισυνταγματική, εθνομηδενιστική και αντεθνική είσοδο μη Ελλήνων το γένος στα στρατιωτικά Ιδρύματα αλλά και πως ο «ψευτοπατριωτισμός» και η επιλεκτική μνήμη διαφόρων παραγόντων των ΜΜΕ που δρουν για συγκεκριμένα συμφέροντα και ως σπόνσορες ανύπαρκτων έως μικρομεσαίων δήθεν "γιγάντων", δεν θα περάσει.

Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι, σχεδόν, γιατί υπήρξαν και παρουσίες όπως της Λιάνας Κανέλλη, Γιώργου Λιάνη, Μανώλη Γλέζου και άλλων προβεβλημένων αριστερών του πολιτικού σκηνικού, απόρησαν με την προσπάθεια αυτή απελληνοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων, τη στάση της στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και την άρνησή της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, της θέσεως και του θεσμού τον οποίο εκπροσωπούσαν, πολλοί δε ήσαν εκείνοι που αναρωτήθηκαν το γνωστό «που πάμε»;

Πού πάμε Έλληνες; Εμείς στραβά αρμενίζουμε ή ο γιαλός είναι στραβός; Χιλιάδες διαμαρτύρονται και δικαίως, για τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τα άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα, όμως ελάχιστοι παρίστανται στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για εθνικά θέματα; Γιατί άραγε; Μήπως επειδή τέτοιου είδους διαμαρτυρίες δεν προσφέρονται για μια θέση στη «λίστα Λαγκάρντ»; Ο Ξέρξης προσέφερε «γη και ύδωρ» έλαβε όμως ένα «μολών λαβέ» ως απάντηση. Οι ήρωες της Επανάστασης του Γένους το 1821 πολέμησαν για να αποτινάξουν τον ζυγό, για εθνική ανεξαρτησία, για ελευθερία αρνούμενοι την εξαργύρωση των αγώνων και των θυσιών για την πατρίδα, γιατί, πολύ απλά, δεν είναι όλα προς πώληση και κυρίως ο πατριωτισμός.

Ο πραγματικός πατριώτης δεν διαλαλεί τον πατριωτισμό του, δεν τον χρησιμοποιεί για ίδιο όφελος, δεν προσμένει κέρδη και ωφελήματα, δόξα και αξιώματα, έχει αρετές και αξίες τις οποίες πρώτος απ’ όλους τις εφαρμόζει ο ίδιος και μετά τις μεταλαμπαδεύει στην κοινωνία. Ευτυχώς. Πάρα πολλοί είναι σήμερα αυτοί που δηλώνουν «δεν μασάμε κουτόχορτο πλέον» και αρνούνται να ενδώσουν στην πατριδοκαπηλία και στα ψευτοείδωλα πατριωτισμού της Νέας Τάξης, που προσπαθεί να διαστρεβλώσει κάθε έννοια και αξία. Ο γιαλός πάντως δεν είναι στραβός και η ανάγκη εθνικής αυτογνωσίας είναι όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη για τη μετουσίωση των ιδεωδών μας σε πράξεις και αγώνες που στοχεύουν στην εθνική μας ανάταση, όσο ακόμη μας το επιτρέπει ο χρόνος.

Σπύρος Σταματόπουλος
Συνταγματάρχης ε.α.
Μέλος επιτροπής στρατιωτικών για την επαναφορά του Γένους
ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές



Bίντεο:
Φραγκούλης Φράγκος: Η ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;"




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Φοβερή ομιλία του Φράγκου, για σήμερα και για τις επόμενες γενιές. Ένα κτίριο της Παλιάς Βουλής μας απέμεινε για να χτυπάει ακόμα πού και πού η καρδιά της Ελλάδας. Η νέα Βουλή είναι υπό κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]