Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραήλ: Ένταση με Συρία και σχέδια για επίθεση στη Γάζα


Έκκληση σε Ισραήλ και Συρία να μειώσουν την ένταση στα υψίπεδα του Γκολάν απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, καθώς εντείνεται η ανησυχία για κλιμάκωση της σύγκρουσης στα σύνορα των δύο χωρών.

«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί βαθύτατα για μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Μάρτιν Νεσίρκι.

Ο ΟΗΕ απηύθυνε «έκκληση για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και κάλεσε τις δύο πλευρές να σεβαστούν τη συμφωνία του 1974 για τη δημιουργία γραμμής κατάπαυσης του πυρός και αποστρατικοποιημένης ζώνης, με περιπολίες των δυνάμεων του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός έριξε προειδοποιητικές βολές χθες προς το έδαφος της Συρίας, μετά την πτώση συριακής οβίδας προς το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα του Γκολάν, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Ισραηλινά σχέδια για στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Η κυβέρνηση του Ισραήλ  εξέτασε  το ενδεχόμενο μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την προθυμία του Ισραήλ να εντείνει την απάντηση του στο βομβαρδισμό της επικράτειας,   από την παλαιστινιακή πλευρά.
Αυτό αποτελεί  την αρχή για την  προετοιμασία της κοινής γνώμης. Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συζητήσει το θέμα με τους ξένους πρεσβευτές στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του Βενιαμίν Νετανιάχου, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

 «Το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχθεί τις προσπάθειες της Χαμάς να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στη Γάζα. Κατόπιν εντολής μου, ο στρατός θα ελέγξει τις ευκαιρίες που δίνονται για αντιδράσεις εναντίον της Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]