Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...


Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Πολλά τα λάθη που έχουν κάνει διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες που μας κυβέρνησαν και μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο ώστε κάθε μέρα να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει την επομένη.

Όταν ξεκίνησε η τραγική ιστορία της Ελλάδας με την εισαγωγή της στο μνημόνια, με πρωτοβουλία του ανεκδιήγητου Γ. Παπανδρέου, η τότε αντιπολίτευση υπό τον κ. Σαμαρά διαμαρτυρόταν λέγοντας ότι, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, ώσπου τον Νοέμβριο του 2011 έκανε την μεγάλη κωλοτούμπα, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί
με το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας μέτρα εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Υποστηρίζοντας το PSI το οποίο γονάτισε τα Ταμεία και εξαθλίωσε μικρομεσαίους οι οποίοι είχαν εμπιστευθεί τα χρήματα τους στην «εγγύηση» του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκλογών που ο ίδιος απαίτησε, είπε ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις ανακοινώνοντας τες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα εγκλωβίζοντας ψηφοφόρους σε νέες ελπίδες για ανάκαμψη και απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Το προεκλογικό μήνυμα προς τους δανειστές ότι «λεφτά δεν υπάρχουν για νέους φόρους», ξεχάσθηκε, στέλνοντας μήνυμα στην Τρόικα ότι «θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της χώρας» και ξεκίνησε ακριβώς αντίθετα αυτών που είχε υποσχεθεί.

Από την συγκρότηση της συγκυβέρνησης, το μόνο πράγμα που απασχόλησε τους τρεις συγκυβερνώντες, ήταν η εξεύρεση των 11,5 δις ευρώ που ζητούσαν οι δανειστές μας, για να μας δώσουν την δόση, που έπρεπε να έχουν δώσει από τον Απρίλιο του 2012, τα οποία τελικά ψηφίσθηκαν από «ηρωικούς» βουλευτές.

Ψήφισαν μέτρα, που εξαθλιώνουν τους πολίτες, με περικοπές μισθών συντάξεων απολύσεις, περικοπές κοινωνικών παροχών και επιδομάτων (πολυτεκνικά, αναπηρικά). Ωθούν τους πολίτες στις ουρές για συσσίτια, δημιουργούν αστέγους, τους επιβαρύνει μα δυσβάστακτους φόρους που είναι αδύνατον να πληρωθούν, αυξάνει τις τιμές των καθημερινών προϊόντων κλπ.

Για να δείξουν ακόμα πιο πολύ την υποταγή τους προχώρησαν και σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβάλλουν ρήτρα αυτόματης επιβολής μέτρων σε περίπτωση αστοχιών του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης των προϋπολογισμών των υπουργείων, των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφού ο κ. Σαμαράς έχει δεχτεί μετά βαΐων και κλάδων την κ. Μέρκελ, πιστεύοντας ότι αν γίνει το υπάκουο παιδί της Γερμανίας θα κερδίσει πόντους στην Ευρώπη, αφού μετά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής δήλωσε ότι «Βρήκε κατανόηση από τους εταίρους και κλίμα εντελώς διαφορετικό το κλίμα έχει αλλάξει», αφού απείλησε ότι τα διαθέσιμα φθάνουν μέχρι 16 Νοε, αφού έχει πει ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει χωρίς άλλη σύνοδο κορυφής. Αφού ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα γίνουμε Β. Κορέα.

Πέρασε και η 16 Νοε χωρίς να έχει έρθει καμία δόση, ούτε τα 31,5 ούτε και τα 44 δις που λένε πως θα πάρουμε. Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα EUROGROUP χωρίς απόφαση, πραγματοποιείται σήμερα (24/11) τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για να προετοιμαστούν για το EUROGROUP της Δευτέρας, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Και ο πρωθυπουργός, σε όλες της συνεντεύξεις του τονίζει ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει (και με το παραπάνω θα έλεγα εγώ) θα πρέπει και οι εταίροι (δανειστές) να τηρήσουν και αυτοί τις υποχρεώσεις τους. Αλήθεια είχαν πράγματι δεσμεύσεις οι εταίροι μας που έπρεπε να τηρήσουν, ή είπαν κάντε αυτά και βλέπουμε; Μήπως η κυβέρνηση είχε πάρει μόνο προφορικές δεσμεύσεις;

Αυτή η κατάσταση που βιώνει ο κ. Σαμαράς, εφαρμόζοντας ότι του είπαν οι εταίροι στον υπέρτατο βαθμό, οι οποίοι τον αφήνουν έκθετο στα μάτια του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού μη δίνοντας τη δόση, για την οποία όπως φαίνεται δεν υπήρχαν επαρκείς δεσμεύσεις από τους εταίρους, μου θυμίζει το «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Και όσον αφορά το μεγάλο ψεύδος του κ. Σαμαρά ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα να θυμίσω ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ξεπέρασαν τα 11 δισ. ευρω οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του τρέχοντος έτους και πολύ θα ήθελα να μάθω πως θα πληρωθούν οι νέοι δυσβάστακτοι και απάνθρωποι φόροι που επιβάλλονται.

e-mail: georgopan@yahoo.gr

-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]