Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Δεν είμαστε εξωγήινοι!

Γνωστόν. Και η Μητέρα Γη παράγει παράσιτα...

“Δεν είμαστε εξωγήινοι, δεν φταίει το μνημόνιο για την κατάσταση στην Ελλάδα”, είπε η κυρία Μέρκελ, υπερασπιζόμενη την …γήινη καταγωγή του γερμανικού έθνους αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου.
Πολύ σωστά κυρία Μέρκελ. Μόνο που ο απόλυτος κριτής για την οικονομική κατάσταση μίας χώρας, δεν είναι ούτε οι αρλουμπολογίες πολιτικάντηδων, ούτε οι στοχευμένες αθλιότητες τύπου “τιτανικού”. Είναι αυτές και μόνο ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ. Οι αγορές που δαιμονοποίησε το αγαπημένο σας παιδί, ο ΓΑΠ, για να φέρει το “θαυματουργό μνημόνιο” ως άλλο νερό του Καματερού.
Οι αγορές λοιπόν κυρία Μέρκελ, όπως έχουμε γράψει επανειλλημένα, έχουν στην διάθεση τους όλα τα πραγματικά στοιχεία της οικονομικής κατάστασης μίας χώρας, κάνουν βεβαίως και τα παιχνιδάκια τους διότι δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά μέχρι την πλήρη επάνοδο του Ράιχ, αυτές κρίνουν.
Και κυρίως κρίνουν την πολιτική ηγεσία μίας χώρας, όπως άλλωστε τις δυνατότητες διοίκησης μίας εταιρείας πριν επενδύσουν σε αυτή.
Η ετυμηγορία λοιπόν των αγορών για την Ελλάδα, ήταν ξεκάθαρη: 127 μβ τα Spreads επί κυβερνήσεως Καραμανλή, 3,500 μβ επί του μη εξωγήινου εθνοσωτήρα ΓΑΠ και της θαυματουργού Τρόικας.
Λέτε να μην γνώριζαν οι αγορές το ύψος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας; Το ΑΕΠ; Τους πραγματικούς δείκτες ανάπτυξης κλπ;
Αυτό μόνο στους πνευματικά δολοφονημένους ιθαγενείς, αναγνώστες και τηλεθεατές θα μπορούσαν να γίνουν πιστευτά.
Διότι οι αγορές γνώριζαν πάρα πολύ καλά τα στοιχεία. Επένδυαν όμως στην προοπτική της χώρας, στα διεθνή ανοίγματα και τις επενδύσεις, απόρροια της τότε κυβέρνησης.
Όταν λοιπόν ο εκλεκτός σας, πανίσχυρος ΓΑΠ κατέλαβε την εξουσία, οι αγορές κατάλαβαν, αυτό που οι ιθαγενείς άργησαν να καταλάβουν. Την ακύρωση των διεθνών επενδύσεων, των αγωγών, την ακύρωση των μεταρρυθμίσεων, μα κυρίως την “στενή” σχέση με τον αρχιτοκογλύφο της παγκόσμιας οικονομίας.
Μπορεί λοιπόν εσείς και ο κύριος Σαχινίδης να κάνετε πλάκα με εξωγήινους και νεφελίμ πάνω στην ληστεία μίας χώρας. Μπορεί να στηλιτεύετε τα τρωτά της που όλοι ξέρουμε, όπως την φοροδιαφυγή. Δεν μας είπατε όμως:
  • Ήταν φορολογημένα τα δισεκατομμύρια της μίζας που μοίρασαν οι γερμανικές εταιρείες για να κλέψουν τον δημόσιο πλούτο;
  • Μήπως ξέρει που βρίσκεται ο φυγόδικος οικονομικός εγκληματίας Χριστοφοράκος, ο Καραβέλλας κλπ;
  • Μήπως ξέρει ποιές ήταν οι εταιρείες που εξυπηρέτησε ο φυλακισμένος, γερμανοτραφής κύριος Τσοχατζόπουλος;
  • Μήπως ξέρει ποιά χώρα έστελνε τα εκρηκτικά και το χρήμα σε Άκηδες, Σημίτηδες, Ράπανους και άλλους εκλεκτούς για να κάνουν “αντίσταση” και έπειτα χρησιμοποιήθηκαν ως “επιτελείς”;
  • Μήπως μπορεί να επαναλάβει τα κέρδη της Γερμανίας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ μνημόνιο;
  • Μήπως μπορεί να μας πει σε τι ποσοστό εισφοροδιαφυγής ανέρχεται το ιλιγγιώδες ποσό των 24 δις Ευρώ που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI, Το κέρδισαν όμως για γερμανικά ιδρύματα;
  • Μήπως μπορεί να μας πει τι έκανε η “διεφθαρμένη Ελλαδιτσα” για την μεγάλη Γερμανία το 1953 με την διαγραφή του χρέους;
Και εντέλει, μήπως πρέπει να το βουλώσετε αφού ειστε κράτος – μπαταχτσής, που επιμένετε να χρωστάτε στην “φίλη και σύμμαχο διεφθαρμένη Ελλαδίτσα” 510 δις Ευρώ από το κατοχικό δάνειο, το οποίο ως χώρα ΑΠΟΛΑΥΣΑΤΕ ενώ εμείς το ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΜΕ;

Απαντήστε στα ανωτέρω. Αλλά και πάλι, μην απαντήσετε. Αφήστε μας να τιμωρήσουμε τα ντόπια λαμόγια που ακόμα και σήμερα προστατεύετε για να συνεχίσετε να μας λυμαίνεστε και να διαφθείρετε μία χώρα που ουδέποτε ήταν μπαταχτσής ή λαμόγιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, έγινε με τον μνημόνιο. Εως τότε, ξεπληρώναμε μέχρι δεκάρας τον κάθε τοκογλύφο.

Οι δηλώσεις της:

Δεν πέρασαν απαρατήρητα και από τη Μέρκελ τα χθεσινά σκηνικά που διαδραματίστηκαν στη Βουλή, με τη γερμανίδα καγκελάριο να τονίζει πως τα προβλήματα της Ελλάδας δεν ξεκίνησαν με το μνημόνιο, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά. “Η Ελλάδα αντιμετώπισε δυσκολίες όταν το έλλειμμα έπιασε το 15%. Τότε στην Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε τρόικα, ούτε κανείς επέβαλε όρους. Πρέπει να τους πει κανείς ότι δεν είναι σωστό να απεργείτε κάθε φορά που δρομολογείται μια ιδιωτικοποίηση, ότι δεν είναι σωστό να υπάρχει σιδηροδρομικό σύστημα με τιμές εισιτηρίων που δεν επιτρέπουν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Δεν είναι σωστό να μην συνεργάζονται τα υπουργεία, δεν είναι σωστό να υπάρχει φορολογικό σύστημα αλλά να μην καταβάλλονται φόροι”, επισήμανε η Μέρκελ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]