Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράνομη η χρήση του Στρατού ως Αστυνομία, αλλά...

...αλλά οι κυβερνητικοί επιμένουν: "Η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί μόνη"

Από την μία ο ΥΦΕΘΑ στρατηγός Παναγιώτης Καράμπελας με τρόπο κατηγορηματικό απορρίπτει εντός της Βουλής τις όποιες ανόητες σκέψεις περί χρησιμοποίησης του στρατού σε αστυνομικό ρόλο, από την άλλη ανώνυμοι “κυβερνητικοί κύκλοι” διαρρέουν πληροφορίες και ρεπορτάζ σε εφημερίδες, σύμφωνα με τα οποία δεν χρειάζεται καν νομικό πλαίσιο για να βγάλουν το στρατό στο δρόμο, υποστηρίζοντας ότι αυτό υπάρχει.

Ο ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας, απαντώντας σε ερώτηση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα συμφώνησε ότι η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε μονάδες του στρατού δεν είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και "απάδει προς τη φιλοσοφία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας"
Ο κ.Καράμπελας αρνήθηκε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις των Βαλκανικών Πολέμων, είχαν αστυνομικά καθήκοντα.

Αυτά επισήμως και με την υπογραφή του Π. Καράμπελα.

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" σε ρεπορτάζ με τίτλο “Οι φρουροί της ομαλότητας”, επικαλείται κυβερνητική πηγή η οποία δηλώνει:

“Η ΕΛ.ΑΣ κάνει ότι μπορεί, αλλά αρκεί αυτό; Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε έναν Δεκέμβριο του 2008”, αφήνοντας, όπως γράφει η εφημερίδα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!!!

Η πηγή των πληροφοριών κάνοντας επικίνδυνες ακροβασίες επικαλείται νομικό πλαίσιο του 2000 που έχει να κάνει με “ασύμμετρες απειλές”, αναφέρει ομιλία του πρώην Α/ΓΕΣ Παναγιώτη Χαρβάλα στην οποία έκανε λόγο για “εθνικοθρησκευτικό φανατισμό” και “ριζοσπαστισμό” και κατέληγε στην χρησιμοποίηση των ΕΔ στο σχέδιο των μέτρων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!

Ασφαλώς διαβάζουν τους νόμους και τις ομιλίες όπως θέλουν.

Ένα είναι βέβαιο: ότι η εμμονή κάποιων στην ΝΔ να βγάλουν στρατό στο δρόμο καλά κραττεί από τον Δεκέμβριο του 2008.

Και ένα είναι το ερώτημα: τότε η στρατιωτική ηγεσία ούτε καν είχε συζητήσει τέτοια ενδεχόμενα. Σήμερα φαίνεται ότι συζήτηση γίνεται και μάλιστα πρέπει να είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Ας προσέξουν όμως οι στρατιωτικοί -συνομιλητές: οι πολιτικοί ποτέ δεν λένε όλη την αλήθεια. Αυτό το ξέρει πια και ο τελευταίος πολίτης.

Και τελικά όταν θα αναζητηθούν ευθύνες, εκείνοι είναι που θα βγουν μπροστά, για να κρυφτούν από πίσω τους οι "πολιτικοί".

Συνεπώς ας μην δίνουν και πολύ βάση στις διαβεβαιώσεις που τους δίνουν ότι η όλη κουβέντα έχει να κάνει με τη φρούρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων. 
Πιστεύουμε να έχουν καταλάβει ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενό τους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]